Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24955
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów

TRAGEDIA

ocenił(a) film na 5

Nawet chciałam dać tym aktorom szansę, ale po obejrzeniu zwiastuna jestem załamana.... Myślę, że każdy kto czytał serię jest zawiedziony, bo film zapowiada się tragicznie... Będzie po prostu o jedną głupiutką komedię dla nastolatków więcej -.-

ocenił(a) film na 6
katherine97

przeczuwam to samo... a miało być tak pięknie, ech

ocenił(a) film na 7
katherine97

Dla mnie ta seria była piękna, a tu co zrobili?
Obejrzę film, bo może jednak coś z tego będzie, ale jestem potwornie zawiedziona. ;C

ocenił(a) film na 5
TheLaughter

Kiedy tylko zobaczyłam kto zagra Dimitra, wiedziałam, że to nie będzie to samo co książka :((((

ocenił(a) film na 5
katherine97

Niestety film prawie stoi na granicy zostania jedną z najbardziej nieudanych ekranizacji :(
Oby tylko Christian jeszcze się jakoś spisał bo, na niego najbardziej liczę. Reszta już dawno przestała być dla mnie ważna :(

użytkownik usunięty
katherine97

Właśnie pojawiły się kolejne zdjęcia i muszę przyznać, że zmieniłam swoje nastawienie. Ach Dymitr <3 Danila jednak jest idealny!

ocenił(a) film na 7
katherine97

Ja obejrzałam trochę filmików z ich udziałem i aktorzy w sumie są ok. Ale fakt w filmie nie będzie już takiego klimatu. Ale szansę można im dać. Ostatnio widziałam wywiad z planu i Danila jest idealny! Taki wstydliwy i do tego romantyk.

ocenił(a) film na 7
katherine97

https://www.youtube.com/watch?v=36ZfwR6NylI polecam !! Wywiady z aktorami!

ocenił(a) film na 6
patisobczyk

Danila świetnie mówi po angielsku, tylko dlaczego tak przeciągał swoje wypowiedzi... może ma taką manierę, noo chyba że nie jest pewny swojego angielskiego, co byłoby dziwne, bo uczył się tego języka długo przez VA

reasumując mimo fatalnego zwiastuna liczę na dobry efekt końcowy, o którym przekonamy się za niecałe 3m-ce ; ))

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Ten krótki był jeszcze w miarę ale ten nowy to żenada. Ale dokładnie tak jak powiedziałaś poczekamy zobaczymy :)

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

przed VA*

liczę nadal na miłe zaskoczenie, na tyle miłe, że pojawi się nadzieja na ekranizację 2 części ;)

ocenił(a) film na 7
katherine97

Mnie serducho boli :/ Liczyłam na ten film, jak nie wiem na co, a po obejrzeniu zwiastuna i tego czegoś co przypominało balange w podstawówce - koszmar... A Dymitr miał być męęęęęęęski!

ocenił(a) film na 6
dajekopa

zgadzam się z tobą, nie tak wyobrażałam sobie Dymitra. W ogóle większość aktorów nie pasuje do moich wyobrażeń. :/ ale może coś się zmieni i zaskoczą nas pozytywnie :D

katherine97

Ja w sumie tak jak reszta - najbardziej ubolewam nad przerobieniem książki na żałosną komedię i z powodu Dymitra, którego w ogóle nie tak sobie wyobrażałam. No cóż, prawdziwa wersja tego, jak powinnien wyglądać ten film, pozostanie na zawsze w naszej pamięci!

ocenił(a) film na 7
katherine97

Szczerze mówiąc po obejrzeniu zwiastunu widze, że to będzie klapa ( do książki nawiązują tylko: tytuł, imiona postaci i niektóre sceny). Jak przeczytałam książkę chciałam zobaczyć ekranizacje, ale teraz nie wiem czy obejrzę.Może... Naprawdę zepsuli fajną książkę, ale zobaczymy może film nas zaskoczy?? I mam pytanie wydaje mi się czy połączyli kilka części?? Bo nie przypominam sobie żeby w 1 cz.. była królowa.

ocenił(a) film na 6
nata5551

Czytałam gdzieś, że po prostu dodali kilka rzeczy z kolejnych części, aby film był bardziej ciekawy, ale nie jestem pewna. Nie powiem, że jestem rozczarowana filmem, bo jeszcze nie wyszedł, ale zwiastunem owszem. Każdy kto przeczytał tę książkę, jest na pewno rozczarowany. Teraz moim jedynym celem jest wcisnąć AW mojej koleżance, aby nie zraziła się przez ekranizacje :D

ocenił(a) film na 8
Magda5505

Nie zraziłam sie bo książka wymiata. a co do ekranizacji poczekamy zobaczymy :}

ocenił(a) film na 5
katherine97

Książki są świetne, pochłaniałam je w ciągu kilku dni. Bardzo chciałam obejrzeć ekranizację książki, ale właśnie ekranizację, a nie nawiązanie do książki. Po trailerze to się o mało co nie załamałam, bo trailer zapowiada się jako komedia. Oglądając trailer miałam wrażenie, że oglądam trailer do 'Vampire sucks', bo podobny klimat. Mam nadzieję, że trailer się tylko tak źle zapowiada przez te kolory, muzykę i sceny w nim zawarte, a film zaskoczy. Żyję złudzeniem ;D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
anecik91

super, przez błąd na filmwebie kilka razy się post wysłał... :P

ocenił(a) film na 6
anecik91

dziś też coś świruje ;/ pewnie i mi wyskoczy seria tych samych wpisów...

ocenił(a) film na 5
anecik91

W ogóle jak zobaczyłam "film reżysera filmu Wredne dziewczyny" to myślałam, że to jakiś żart...

ocenił(a) film na 5
katherine97

Ja tak samo. Mam jedynie nadzieję, że to tylko taka promocja, by więcej zarobić. Zapowiada się na komedię, ale może jakoś to ładnie sklepią, wkońcu 'prepare to be tested' ;D
W ogóle większość narzeka na aktora grającego Dymitra. Nie mam nic przeciwko, przynajmniej zaciągnie po rosyjsku coś. Mi za to aktorka Lissy nie podchodzi, zupełnie inaczej sobie Lissę wyobrażałam ;)

ocenił(a) film na 8
anecik91

Tak, aktorka Lissy to kompletna pomyłka.

katherine97

katherine97 Całokowicie się z tobą zgadzam. Ten film to porażka.Bez sensu.A Danila jako Dymitr to najgorsza możliwość. Szkoda. Liczyłam na to,ze jak już zekranizują VA to wyjdzie to duzo dużo dużo lepiej :c
Czytałam serię trzy razy i za każdym razem płakałam i wgl i nie mogę zrozumieć czemu tak to zepsuli. I nie rozumiem dlaczego Richelle się na to godzi. Chyba się nie wybiorę nawet do kina.No chyba ze przez cały czas będę krzyczeć 'precz z Danilą' czy coś xD (żeby było jasne to nie mowię,ze jest złym aktorem,po prostu bardzo mi tu nie pasuje.)No ale cóż zrobić. Szkoda tylko,że wszyscy którzy nie czytali,a obejrzą będą mieli takie,a nie inne wyobrażenie :c

katherine97

Nie rozumiem czemu większość z was spisuje ten film na straty? Przecież nawet nie ma go jeszcze w kinach... ;( Poza tym Danila wcale nie jest taki zły. Ja osobiście się cieszę że wybrali prawdziwego rosjanina, a nie anglika czy amerykanina który nigdy w życiu nie umiałby mówić z rosyjskim zaśpiewem. Więc może najpierw zobaczmy film a później go komentujmy...

ocenił(a) film na 8
RoseB

Zgadzam się z tobą

katherine97

właściwie ta seria ksiązek nie jest niczym wiecej niz głupia komedia dla nastolatek
ale film bedzie tragiczny to prawda :) trójka głównych aktorów na luft

ocenił(a) film na 3
guga_buzka

Jak dla mnie, Danili dobrze wygląda w zwiastunach i nie mam mu co zarzucić. Ubolewam nad Lissą, ona miała być piekną, delikatną blondynką, która sama sobie z niczym nie poradzi. A co tu mamy? Brzydką dziewczynę, z dziwnymi rysami, zbyt długą szyją... Żenada. Reszta obsady jakoś mi nie przeszkadza :) Nie spisuję filmu na straty, bądź co bądź jeszcze go nie widziałam, a książka też wielu momentach była humorystyczna, więc zwiastun nie mógł być poważny, smutny bo byłby.. nudny. Wszystkiego sie dowiemy się <dopiero> 4 kwietnia.

katherine97

A wiecie co... Ja pójdę do kina, ale nie z nastawieniem "O, obejrzę film na podstawie mojej ulubionej książki wszech czasów" tylko jak na odrębny film, totalnie niezwiązany z żadną książką. Może będę się oszukiwać, ale na pewno się nie zawiodę. To będzie dla mnie tylko taką inną rzeczywistością opisaną w ksiązce. Moje wyobrażenie jest na pierwszym miejscu i zawsze bedzie. Zobaczymy jak to wyjdzie... w kwietniu... jak nie prędzej.

jula1715

Popieram.