Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24955
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów

http://www.justjaredjr.com/2013/08/14/zoey-deutch-vampire-academy-official-trail er-watch-now/

zzuziaaa

Mam strasznie mieszane uczucia. Mam wrażenie, ze ten zwiastun promuje komedię romantyczną. Zobaczymy w kinie jak to będzie wyglądać :D Na szczęście są dwa plusy : Dimitri i Christian :)

ocenił(a) film na 5
zzuziaaa

Boże co to wg jest ... Ja tez mam strasznie mieszane uczucia .a wg to mi sie wydawało albo rose i dimitri strasznie grubo wyszli :::)

zzuziaaa

Jak dla mnie trailer jest w porządku. A Dymitr jest taki sexi *u* Ciekawi mnie też, czy Zoey jako Rose też będzie taka cięta jak w książce.. Oby, bo to jej cały urok! Teraz tylko czekać do 2014 T.T

ocenił(a) film na 3
Douugie

Nom oby nie odebrali Rose charakterku, a Dymitr...mrrr....udał mi się :D

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

Ja osobiście potwornie obawiam się o tą produkcję. Książki są naprawdę niesamowicie napisane i mają taki tajemniczy klimat, a po obejrzeniu zwiastuna miałam ochotę się roześmiać. Wygląda to jak jakaś niskobudżetowa, amatorska próba ekranizacji książki, która jest skierowana dla nastolatków pragnących seksu.
Poza tym Dymitr powinien być przystojny, a niestety Danila ma taką paskudną charakteryzację że mi się rzygać chce jak na niego patrzę.
A Rose miała zachwycać i przyciągać uwagę, Zoey jest oczywiście piękna, ale niestety niczym specjalnie się nie wyróżnia mogłabym przez kilka godzin patrzeć na jej zdjęcia, a i tak bym jej nie rozpoznała na ulicy.
Podsumowując myślę że zepsuli niesamowite książki robiąc z tego badziewie.

magdalenka34

ja też się boję, co z tego będzie... dużo scen, których wgl nie ma w książce, mogą one bardzo wpłynąć na zmianę wątku. i z tego zwiastunu wyglądało to raczej jak czarna komedia, a nie ten klimatyczny świat, który stworzyła Mead. Danila wygląda troszkę dziwnie w długich włosach, szczególnie w kucyku, mogli pokazać jakieś lepsze ujęcie, żeby się przekonać. Chciałabym już zobaczyć rozszerzony zwiastun, który pokaże historię VA, a nie tylko imprezę nastolatków i dziwnie agresywne Moroje. :)

ocenił(a) film na 6
Angel357

W stu procentach się z tobą zgadzam, do tego z zwiastuna można pomyśleć że to jakiś film erotyczny, a co w ogóle nie jest prawdą. Bo w książce trzeba czekać na sam koniec na pocałunek D i R. Widać że skupili się bardziej na tym by sprzedać film seksem a nie wspaniałą opowieścią.

magdalenka34

tak..no cóż, Richelle napisała na twitterze widząc reakcje fanów, że nadal jest przy tym, co powiedziała wcześniej, że film bardzo prawdziwie odzwierciedla książkę, jak każda adaptacja ma trochę zmian, ale ogólnie jest prawdziwy. Zaufam jej i poczekam do lutego chociaż ciężko będzie. Muszę oglądnąć zwiastun jeszcze parę razy, żebym się bardziej przekonała. Chociaż film nie byłby podobny do książki i tak go oglądnę i polubię, bo przynajmniej w jakiejść części będziemy mogli zobaczyć jak VA powstaje do życia :)

Angel357

Jak dla mnie klimat filmu powinnien być taki jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=Cd9_bqair_I przedstawiony mroczny i tajemniczy taka była książka jak dla mnie .... no ale mam nadzieje że w lutym pozytywnie się zaskoczę i to co zobaczyliśmy teraz na tej krótkiej zapowiedzi nie równa się z filmem .... może zmontowali na szybko to żeby coś wypuścić i film będzie tak dobry jak książka
Jeszcze raz wklejam link do tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=Cd9_bqair_I

zzuziaaa

tak, ja też myślałam o takim klimacie :) na szczęście to jest dopiero pierwszy zwiastun zrobiony tak, żeby zainteresować każdego, nawet tego co nie czytał. poczekajmy na następne :)

Angel357

szczerze jak bym nie czytała książki i zobaczyła bym taki trailer to do kina bym się nie wybrała ....

zzuziaaa

ja też, bo rzadko chodzę do kina haha, ale z ciekawości bym oglądnęła :) ciekawi mnie jak wypadnie Danila w roli Dimitra. Mam nadzieje, że nie będzie wyglądał za staro, bo po zdj wydaje się właśnie tak na 30 czy coś, a powinien na 24...dobra nie będę już narzekać tylko cieszyć się, że mamy adaptację :)

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

wybrałaś wg mnie fatalny filmik, ale wiem chodziło Ci głównie o klimat, ten jest moim ulubionym: http://www.youtube.com/watch?v=0wr4blWgwdY&feature=related

rozumiem Wasze obawy, mnie trochę przeraził początek zwiastuna, pomyślałam sobie "co to ma być, następny High School Musical dla dzieci emo ?", fakt, Danila średnio wygląda w dłuższych włosach, ale po chyba setnym obejrzeniu zwiastuna przekonałam się do jego wizerunku, Dimitr nie jest tylko przystojny, on ma być męski ! i tak też jest :) Rosjanin z krwi i kości

nie oszukujmy się, grupą docelową filmu są nastolatki, w których buzują hormony stąd zapewne te sceny, ale czy erotyczne ? w każdym razie, nie psioczcie ! to dopiero jeden zwiastun, do tego wypuszczony do sieci w krótkim czasie po zakończeniu zdjęć

more_than_a_woman

more_than_a_woman robi on wrażenie i taki powinien być film/zwiastun szkoda że scenarzyści tego nie widza :)
Ps. z jakiego to są filmu urywki ???????????

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

to są urywki z kilku filmów i nie bardzo się orientuję z jakich

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

a tu masz zwiastuny 2, 3 i 6 części zmontowane przez tę samą osobę:

http://www.youtube.com/watch?v=RE9lCCZBG-I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7i5lcBa7SkY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pO3qDV7aGQA&feature=related

zzuziaaa

Wydaje mi się, że są to urywki The Covenant (Dymitri), The Unborn (Rose) i jednego z Underworldów (Victor). Filmu z Teresą Palmer (Lisa) nie rozpoznaję. :)

ocenił(a) film na 6
martusia565

tak, raczej tak, chyba masz rację ;)

ocenił(a) film na 3
zzuziaaa

Tak masz racje ten filmik lepiej odzwierciedla klimat AW niż oficjalny zawiastun :/ To straszne, że tak jest :O

ocenił(a) film na 3
Angel357

Właśnie agresywne Moroje???????? WTF.... W książce rasa morojów była raczej spokojna, nawet flegmatyczna, dyskutująca o polityce, a tu te kły wrzaski, nie to nie to...:/

ocenił(a) film na 6
Roza_000

to tylko urywki i Moroje są tak pokazani dla zachęty potencjalnego widza, tak myślę

more_than_a_woman

Miejmy nadzieje ... :)

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

omówiony trailer klatka po klatce:

http://fansofvampireacademy.wordpress.com/2013/08/15/spoiler-the-teaser-trailer- decrypted/

enjoy !

more_than_a_woman

czytałam wywiad z Richelle http://kozlovskybrazil.com/our-interview-with-richelle-mead-about-the-trailer/ wspomniała, że początkowa scena, kiedy Dimitri ze strażnikami przychodzi po Rose i Lisse została trochę zmieniona, żeby było w niej więcej akcji. Więc może, w zwiastunie jest to scena kiedy Rose z kimś walczy? Np ze strażnikami. I potem wybucha ten motocykl i Dimitri idzie po dziewczyny. Może to być prawda, bo scena kiedy Lissa bierze krew od Rose też została zmieniona, widać, że Rose nie jest osłabiona ani nic, więc pewnie była w stanie walczyć. :)

ocenił(a) film na 6
Angel357

no i te zmiany już mi się mniej podobają ... ;))

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

trailer chyba zdziałał swoje, film chce obejrzeć już ponad tysiąc osób ; )

more_than_a_woman

to bardzo dobrze :D ja nie wiem czy dam radę wytrzymać do lutego, będzie ciężko :D

ocenił(a) film na 3
more_than_a_woman

Ta pytanie ile z nich przeczytało książkę :p

ocenił(a) film na 6
Roza_000

podejrzewam, że... pół na pół ; )) ja teraz czytam Ostatnie Poświęcenie :)

ocenił(a) film na 3
more_than_a_woman

Też tak myślę... Ach Ostatnie poświęcenie moja ulubiona część. Też teraz czytam....ósmy raz :p

zzuziaaa

Bardzo słaby zwiastun, jak kino klasy B.

ocenił(a) film na 6
patryks83

niestety zaczynam mieć podobne zdanie... obejrzałam zwiastun Miasta Kości i okazał się o wiele lepszym ; ))

more_than_a_woman

niestety się cały czas zgadzam :(

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

następny zwiastun VA: BS powinien mieć mroczniejszy klimat i stworzyć wokół filmu charakterystyczne napięcie ; ))

ocenił(a) film na 3
more_than_a_woman

Też tak myślę, zwiastun według mnie nie odzwierciedla mrocznego tajemniczego klimatu pierwszej części AW, pierwsze sceny pokazują proste życie zwykłej młodzieży w książce życie Rose było trudne i skomplikowane, ale podkreślam to tylko zwiastun, może to lepiej, że nie jest pociągający nie zainteresuje zbyt dużo ludzi i do kina przyjdą prawdziwe zainteresowane fanki serii pani Mead, ale nie ma co na to liczyć. Według mnie zwiastun za bardzo skupia się na Lissie, brakło mi tam trudnej rzeczywistości Rose, ale to moje skromne zdanie i tak obejrzę film, choć boję się, że spieprzą tak zajebistą książkę :/ Ale nie gdybam tylko czekam na premierę. Zwiastun może być, ale dupy nie urywa ;p

Roza_000

nie raz zauważyłam że zwiastun tak naprawdę nie oddaje filmów. Nie raz jest tak że fajny zwiastun a film do dupy, i na odwrót. Więc może poczekamy do premiery i zobaczymy czy skopali go czy może jednak im się udało;) ale z jednym się zgadzam w zwiastunie więcej Lissie jest niż Rose.

zzuziaaa

Tego nawet zwiastunem Akademia Wampirów nazwać nie można - to jest tragedia.. Jedna z moich najbardziej ulubionych serii i już mam wahanie, czy iść do kina.. Widząc tandetny "pseudo-zwiastun" z jakąś debilną muzyką na początku, głupkowatą miną Lissy i dziwnym Dymitrem zastanawiam się, gdzie do cholery podziali się dobrzy scenarzyści i reżyserzy. Załamka...

ocenił(a) film na 4
medzia88

Niestety muszę się zgodzić, Lissa jest okropna a Dimitri - wygląda jakby ktoś go sparodiował. Czekałam aż w końcu będzie premiera filmu a teraz się poważnie zastanawiam czy wybiorę się do kina. Uwielbiam tą serie, jedna z najlepszych w swoim gatunku a oni ją znokautowali i stworzyli jakiś badziew, gdybym nie wiedziała, że to zwiastun VA to nie wiem czy wpadłabym na pomysł, że ktoś tak może wyobrażać sobie Lisse, Rose czy Dimitra. Jedyna postać, która jak dla mnie nie odbiega od oryginału to Christan, ale zobaczymy jak to będzie w kolejnych zwiastunach czy w filmie. Lissa jest największą katastrofą-jak wyjęta z jakieś komedii!

alexxxis

Lissa wyglada jak usposledzona.. Sami Gayle powinna ja grac zamiast Mii

zzuziaaa

tak to jest jak facieci zabieraja sie za ekranizacje serii dla dziewczyn.. co oni moga wiedziec o przystojnych aktorach?

ocenił(a) film na 6
guga_buzka

kobieta była dyrektorem castingów :)

more_than_a_woman

ciekawe czy czytala ksiazke

ocenił(a) film na 6
guga_buzka

myślę, że tak

zzuziaaa

Na NC COMIC pojawił się filmik z trailer'em AV . Myślicie , że to nowy oficjalny zwiastun ? Na youtube filmik dostępny pod nazwą 'AV footage ' . Co sądzicie ? :)

ocenił(a) film na 6
justysia01996

właśnie go szukałam na YT, dziękuję ! :)

ocenił(a) film na 6
justysia01996

hmm możesz podać link do nowego zwiastuna ??

more_than_a_woman

https://www.youtube.com/watch?v=Hz2lTV6eDZE&feature=youtube_gdata_player

ocenił(a) film na 6
justysia01996

nowe sceny, dużo humoru

ocenił(a) film na 3
more_than_a_woman

Link już nie działa , całkiem usunięte z youtube czy po prostu jestem upośledzona i nie mogę znaleźć ? Pomocy ;) !!!

Veiller

Tak, został już usunięty i niestety nie ma już możliwości obejrzenia tego ;) ale podobno niedługo ma się pojawić pełny zwiastun - to tak na pocieszenie ;D