Powiem tyle, ok gra aktorska nie rzuca na kolana, ale ukazanie realiow pracy jednostek
specjalnych, (w tym przypadku Navy SEAL) zostala genialnie ukazana i zgodna z arkanami
dzialania tych jednostek w tym: sprzet, bron, poruszanie sie, itp. Polecam, dawno nie
widzialem tak dobrego filmu w tej tematyce.
No to może wspomożesz kolegę i podrzucisz inne tytuły podobnych filmów, bo że tak powiem podnieca mnie militarny żargon itp. xD
Staaary, ja sam przypadkiem trafiłem na ten film, szukałem w googl'u czegoś o NAVY SEAL's. Także ciężko w tym temacie, bo raczej takie klasyki jak Helikopter w Ogniu, czy Łzy Słońca i inne takie to pewnie znasz ... (Mi osobiście nie podobał się film Navy Seal z Charlie Sheen'em się nie podobał - słaby)
Niestety nie pomogę, ALE słyszałem że ma być druga część Act of Valor, zatem czekamy ;-)
To co psuje tą beczkę miodu wizualnego, to zbytnie zbliżenie do konwencji gier komputerowych. Ujęcia "zza karabinka", terroryści, których kolejne porcje pojawiają się w odpowiednich momentach, itd. Kto grał, wie o co chodzi. Poza tym nie wyobrażam sobie, jak oddział, który dokonuje tajnego rajdu na terytorium obcego państwa, dostaje zaraz pomoc od tego państwa przy następnej akcji :-)