PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571011}

Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18516
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Powiem tyle, ok gra aktorska nie rzuca na kolana, ale ukazanie realiow pracy jednostek
specjalnych, (w tym przypadku Navy SEAL) zostala genialnie ukazana i zgodna z arkanami
dzialania tych jednostek w tym: sprzet, bron, poruszanie sie, itp. Polecam, dawno nie
widzialem tak dobrego filmu w tej tematyce.

ocenił(a) film na 7
skwiat

dokładnie !

ocenił(a) film na 10
skwiat

No to może wspomożesz kolegę i podrzucisz inne tytuły podobnych filmów, bo że tak powiem podnieca mnie militarny żargon itp. xD

ocenił(a) film na 8
riordian

Staaary, ja sam przypadkiem trafiłem na ten film, szukałem w googl'u czegoś o NAVY SEAL's. Także ciężko w tym temacie, bo raczej takie klasyki jak Helikopter w Ogniu, czy Łzy Słońca i inne takie to pewnie znasz ... (Mi osobiście nie podobał się film Navy Seal z Charlie Sheen'em się nie podobał - słaby)
Niestety nie pomogę, ALE słyszałem że ma być druga część Act of Valor, zatem czekamy ;-)

skwiat

To co psuje tą beczkę miodu wizualnego, to zbytnie zbliżenie do konwencji gier komputerowych. Ujęcia "zza karabinka", terroryści, których kolejne porcje pojawiają się w odpowiednich momentach, itd. Kto grał, wie o co chodzi. Poza tym nie wyobrażam sobie, jak oddział, który dokonuje tajnego rajdu na terytorium obcego państwa, dostaje zaraz pomoc od tego państwa przy następnej akcji :-)