PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334554}
5,7 2,5 tys. ocen
5,7 10 1 2465
3,5 2 krytyków
Aleja gówniarzy
powrót do forum filmu Aleja gówniarzy

film naprawde dobry i na czasie porusza jeden z najwiekszych obecnie problemów w polsce gdzie wyksztalceni ludzie nie maja miejsca dla siebie w swoich miastach i musza emigrowac.. i to ze tutaj jest lodz i wyjazd do warszawy jest tylko przenosnia ktora moze sie odwolywac do kazdej innej migracji. Rowniez polskie realia swietnie pokazane, moze nie jest to mile ogladac ze tak to wszystko wyglada szaro nudno i do dupy, ale tak niestety jest i kazdy sobie zadaje pytanie wyjechac czy zostac..

ocenił(a) film na 6
grzecju

A ja myśle, że to jednak ty nie zrozumiałeś filmu. Film opowiada o nas, łodzianach, o tym że Łódź odciska na nas swoje piętno i że nie jesteśmy w stanie przed nią uciec, nawet jeśli próbujemy i gdzie isę nie znajdziemy pozostaniemy łódzcy. Sam przekaz filmu jest bardzo fajny i do bólu prawdziwy, ale wykonanie jest po prostu kiepskie. Akotrzy nie prezentuja zadnych umiejetnosci, dialogi niskich lotów, akcja całkowicie pozbawiona dramatyzmu, po prostu nie wyszło.

ocenił(a) film na 6
przemcid

Z wykonaniem zgodzę się w 100procentach. Dialogi suche, przeciekają przez palce, gra aktorska jest średnio dobra, ale nie jest też najgorsza.
W samym filmie były momenty które łapią za serce.
Jak na mój gust końcówka najlepsza. Gdy główny bohater siedzi z ukochaną kobietą u swego boku na Fabrycznej - "Ko Cha Sz" - ujmujące i bardzo przyjemne.

Choć i tak najwięcej czasu poświęciłam Radkowi który zapuszczał mądrość w postaci brody, snuł swoje kosmiczne teorie i był totalnym freakiem. Bardzo ważna postać w filmie, niekoniecznie dla samej fabuły, raczej dla ubarwienia całości.