Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

...

ocenił(a) film na 1

brak mi słów;]

szmatczasu

czemu film zajebi*ty!!! Właśnie na TVN leci :P

ocenił(a) film na 8
Kamiller10_fw

Jeszcze 30 minut filmu zostało. :D

ocenił(a) film na 6
szmatczasu

mi często także, ale rozwiń ;] proszęęęę. bo nie lubisz gatunku? obsady czy może boli nadfantazjowanie?

ocenił(a) film na 1
the_alex

"mi często także, ale rozwiń ;] proszęęęę. bo nie lubisz gatunku? obsady czy może boli nadfantazjowanie?"

całokształt, patetyzm, złe zdjęcia, źle wydane pieniądze, jakiś smutek nie tam gdzie trzeba i odwrotnie, i... nadfantazjowanie;]
jako były fan historii zmęczył mnie. wcześniej rozbawił. i za farbowane włosy colina, który pokazał że potrafi być świetnym aktorem
kostiumowym w "podróż do nowej ziemi"

ocenił(a) film na 10
szmatczasu

moim skromnym zdaniem jest to świetny film. Reżyser: od najmłodszych lat skupił się na psychice głównego bohatera, pokazał jak dzięki rodzicom stał się homo-zdobycą;) błąkającym się po między światem realnym a bohaterami mitycznymi, który w rezultacie oddał całe swoje krótkie życie dla ludzkości. Poza tym muzyka zdjęcia no i gra aktorska, składają się na naprawdę świetny film. Jest to tylko moje skromne zdanie.

Może podaj jaki film tego typu nadaje się do obejrzenia według twojej oceny.

ocenił(a) film na 1
Okrutnik82

zwyczajnie mamy inne gusta estetyki. któremuś z nas stała się zwykła krzywda.
a jeśli chodzi o inny film, nie wiem który aspekt Cię interesuje najbardziej.
"Joanna d'Arc" kategoria: bitwy podboje mistycyzm, gra aktorska
"Spartakus" klimaty starożytne, mówię tu o roku produkcji 1960
"300" nowi kamera pomysł, starzy, klimaty starożytne

pare tych filmów jest:)

ocenił(a) film na 10
szmatczasu

"zwyczajnie mamy inne gusta estetyki" - tak ale nie do końca bo joannne i 300 (nowych) widziałem i również wywarły na mnie wrażenie.

pozdr