Aleksander

Alexander
2004
6,3 121 tys. ocen
6,3 10 1 120727
4,6 28 krytyków
Aleksander
powrót do forum filmu Aleksander

.......

ocenił(a) film na 6

Film przeciętny.Nie powalił mnie sadziłam,że to coś lepszego.Naszpikowali go znanymi aktorami,ale nic to nie dało.Do tego wątek miłości Aleksandra do facetów nie sadzę żeby to była najważniejsza sprawa przecież nie z tego zasłynął,a w filmie co druga scena się tego tyczy moim zdaniem przesada.Do tego Jared Leto nic do niego nie mam nawet go lubię,ale nie wnosi nic konkretnego i jego gra jest kiepska co tu dużo mówić.A co do Colina może i dobrze zagrał,ale w niektórych scenach widać,że sili się na grę można napisać,że wykuł tekst na blachę i te łzawe sceny.....przesadzone jak dla mnie.Co innego gra Hopkinsa.Zagrał niewiele,a i tak jak zawsze pokazał klasę swoją lekkością gry,mówienia zresztą taki aktor nawet jeśli zagra małą rolę i tak się go zapamięta.Ogólnie mówiąc dużo kasy poszło na film i chyba za dużo.Zdecydowanie bardziej podobał mi się Gladiator.nie za długi ,konkretna akcja bez 2 godzinnej nudy,super sountrack,może niektóre sceny pompatyczne,ale zręczny film.Aleksander chyba jedynie kostiumy i widoki przykuły moja uwagę mogło być lepiej.Daje mu 5\10.