Mam problem. Kupiłem sobie ostatnio ścieżkę dźwiękową z Alexandra i wydaje mi się, że nie ma jednego kawałka. Jeżeli ktoś kojarzy fragment po bitwie w Indiach, kiedy Alexander oświadcza armii, że wracają do domu i wszyscy są cali happy, jest taki motyw na skrzypcach. Ten fragment powtórzył się też kiedy Hefajston umierał.
Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc, proszę o wpis.
Nie zawsze każdy motyw z filmu znajduje się na płycie.Muzyki z Aleksandra nie mam,ale to jest normalna sprawa ,soundtracki mają jakieś 70 minut,w samych filmach muzyki jest niekiedy sporo więcej niż na płytce.Czasami tego bardzo żałuję np.we Władcy Pierścieni :Dwie Wieże był taki fajny motyw kiedy Aragorn przygotowywał się do bitwy(zakładał kolczugę itp.).Na płycie jest on drastycznie skrócony..pozdrawiam!
Nie przejmuj się u Vangelisa to normalne że nie wydaje całości muzyki....do niktórch filmów (patrz "The Bounty") wogóle nie wydał oficialnego albumu !!!
Wszystko leży w rękach fanów....może ktoś zrobi jakiś fajny bootleg z muzyja z "Alexandra" z dobą jakością dzwięku :)
trzeba mieć nadzieję !! Pozdrawiam....