Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

nie mam problemów z czytaniem ich i zawsze szło mi to sprawnie, ale tym razem ciężko było rozczytać sie z tych wszystkich trudnych nazw, a przy okazji człowiek tracił przyjemność oglądania efektu 3D. jeśli miałabym iść na ten film drugi raz, to zdecydowanie wybrałabym dubbing - moeże by mnie denerwował, ale przynajmniej skupiłabym sie na filmie.

sam film oceniam 6.5/10. spodziewałam sie czegoś wiecej, jakby brakowało wisienki na torcie. mało Burtona w Burtonie, chociaż sam świat bardzo zaczarowany. Helena zdumiewająca, Depp przerażająco dziwaczny i genialny zarazem, Mia troche nudnawa ale wydaje mi sie, że podołała zadaniu. aha, jeszcze jedno - film zdecydowanie co najmniej od 12 lat.

Kalokairi

Raczej dużo nie straciłaś z tego 3D bo go tam w ogóle nie było oprócz momentów, gdy czasem ktoś rzucił jakąś solniczką czy kubkiem. nie czułem tego 3D, jakieś takie płytkie było.

A pamiętam wiele innych filmów 3D oglądanych w imaxie, tam było czuć głębię.

ocenił(a) film na 8
trammp

można próbować nie czytać napisów, jeśli się zna język. Ja tam już wolę stracić trochę wrażeń z filmu na czytaniu napisów, niż katować się polską wersją. W ogóle dubbingowanie powinno być zabronione, z wyjątkiem może filmów dla dzieci :-) no ale oczywiście co kto lubi.
Swoją drogą tłumacze mieli dosyć ciężkie zadanie tutaj, zważywszy na cały ten bełkot, jaki się tu pojawiał.