Sama nie wiem, z jednej strony film mi sie podobal. Z drugiej - poniżej oczekiwań... Wystawiłabym, więc dwie oceny. Za charakteryzacje, scenografie i dla aktorów - wysoko 9. Ale spodziewałam sie jakiegos wielkiego ŁaŁ!! Myślałam, że film będzie zgodny z książką - a tu pomieszanie "Alicji w krainie czarów" i "Alicji po drugiej stronie zwierciadła" plus kilka groszy w gratisie od scenarzysty... A tak poza wszystkim jestem fanką Depp'a, sukienki Alicji, którą dostała od Czewonej królowej i końcowej piosenki ;)
Ja to ocenie inaczej. Widze ze tu wszyscy wychwalaja ten film a przeciez jest on strasznie przecietny !! Dla mnie zdecydowanie ponizej oczekiwań. Wydalem 20 zl na film w 3d a efekty byly tak slabe ze nie warto o tym mowić. NUDA NUDA NUDA.
na 3d nie warto chodzic. Ja ogladałam avatar w 3d, równie dobrze mogląbym isc na zwykły film i wydac 15 zł - szkoda kasy na 3d.
Nie no jednak w Awatarze efekty specialne wciskaly w fotel a tutaj ich sie w ogole nie odczuwa :P Tego filmu zdecydowanie nie warto ogladac w 3d gdyz jak juz sie pojawi cos ciekawego na ekranie to jest maksymalnie zamazane !!!
Spodziewałaś się filmu zgodnego z książką. Nie czytałaś opisu ? Alicja w krainie czarów jest wizją Burtona. Naturalnie że w filmie było dużo nowych innych rzeczy ! Racja, kostiumy, scenografia aktorzy wielki plus ! Końcowa piosenka Avril Lavigne jest świetna. Pozdrawiam :)
Faktycznie opisu nie czytałam... A ten film to kolejny przykład na to, że powinnam, żeby właśnie nie być zawiedzioną. Spodziewałam się czegoś innego, ale nie powiedziałam, że to co zastałam mi się kompletnie nie spodobało. Burton ma świetną wyobraźnię!
dokładnie... właśnie wróciłem z kina. Mile spędziłem ten czas w kinie lecz troszkę się zawiodłem... myślałem, że będę mógł ocenić ten film co najmniej 9/10 ale daję 7 :) Aczkolwiek i tak bardzo mi się podobał.
Też dzis na tym byłam. To tylko bajka, nic trudnego do zrozumienia. Ja dałam 8/10 :)
Zgadzam się.
Bardzo podobały mi się kostiumy i charakteryzacja. Niektóre teksty przypadły mi do gustu ("Sztuciec!"), dobra muzyka.
Poza tym film nie jest niczym specjalnym. Akcja nie rozwija się dynamicznie, słabe efekty 3D. Na filmie byłam z klasą i widziałam, że niektóre osoby przysypiały, uczniowie, a nawet nauczycielka z którą byłam.
Nie interesowały mnie za bardzo dalsze losy bohaterów ;( Dla mnie najlepiej wykreowaną postacią była Czerwona Królowa, chociaż Kapelusznik też był niezły.
Poza tym dubbing... Niektóre tłumaczenia wydawały mi się niedokładne. Ogólnie oceniam film 6/10.