Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Przekopałam repertuar wszystkich kin warszawskich. Z moich poszukiwań wynika: tylko w Feminie grają wersję 2D i tylko z dubbingiem, a za to wszędzie grana jest wersja 3D do wyboru albo z napisami albo z dubbingiem. Rozumiem że kino 3D może się podobac, chociaż ja z przyczyn medycznych nawet gdybym chciała nie mam możliwości się z nim zetknąc.Pomijając mój odosobniony przypadek, ktoś najzwyczajniej w świecie może wolec 2D, nie lubic 3D i niestety zostaje skazany na dubbing, z którego mało kto się cieszy - perpektywa Cezarego Pazury (któego nie cierpię)podkładającego głos pod Johnnego Deppa (którego szczerze podziwiam i bardzo lubie) to wizja sadystyczna i koszmarna...Aż chce mi się płakac, rzadko kiedy z taką niecierpliwoscia oczekuje premiery filmu, a niestety na niego nie pojde, bo musialabym albo isc na 3d i ogladac bez okularow (zapewne jakosc bylaby koszmarna), albo isc na 2d z dubbingiem i byc dreczona Cezarym Pazurą. To jest skandal!!!!!!!!!!!!!!!

ktosika

Szczecin niestety to samo, a nawet gorszej, bo 2d w ogóle nie widzę ;)

ktosika

Femina jak zwykle trzyma poziom a Wisła też ma w 3D?. Może kierują się tym ze jeżeli ktoś nie może oglądać 3D to i będzie miał problemy z czytaniem. Zachciankami raczej się nie kierują. Warto wtedy poczekać na porządne dvd

ocenił(a) film na 6
MorganaBlackcat

No, tak ale dvd to nie to samo co kino w końcu :)

Eh popieram trójmiasto to samo ;/
No, cóż po prostu chcą zarobić i cóż zrobić.
Ja osobiśie bardzo chcę iść na ten film a 3D nie dość, że nie lubie, to będę musiała albo usiąść bardzo nisko, albo mieć dwie pary okularków. No, już wolę cierpieć niż usłyszeć polski dubbing.

ocenił(a) film na 8
MorganaBlackcat

Wisła gra 2D ale tylko z dubbingiem. Kierują się tym, że to przeciez film dla dzieci i dlatego jest dubbing. No coz po pierwsze to filmy Burtona raczej nie są dla dzieci, a po drugie to nie zmienia faktu ze powinna byc i wersja z napisami, bo nie tylko wycieczki szkolne wybieraja sie na ten film

ktosika

Widać że kierują się głupota dystrybutorów by zarobić jak najwięcej kasy. Poczekam na porządne DVD wtedy będzie 2D z napisami.

ocenił(a) film na 5
ktosika

Kraj malkontentów. Jakkolwiek by nie było i tak jest źle...

ocenił(a) film na 8
bansuj_

Nie malkontenci, tylko jest to w jakimś stopniu niedogodność, szczególnie, że autorka nie może oglądać 3D z powodów zdrowotnych, a nie dlatego, że 'coś tam' ...

ktosika

Jestem w szoku :| z tego co pamiętam zawsze można było wybierać, i może
mniej było w 2D ale było, a teraz rzeczywiście nie widzę :| samo 3D 3D 3D
:| Osobiście jutro idę na 3D, ale ze względu na znajomych, ponieważ sama
osobiście za 3D nie przepadam. Zawiedzona jestem naszymi kinami, bo lecą
teraz w to na ślepo, jakby to niewiadomo co było, rewoluja, bla bla, jak
film w 3D to genialny od razu. A taka jest prawda, że nic nie jest tak
dobre jak DOBRY film w 2D.

ocenił(a) film na 6
pani_liskowa

Taaa a jeszcze tego 3D tyle w tych filmach, że hoho. Na ostatnim 3D na którym byłam nalicczłam aż 3 efekty.

ktosika

Co za bzdura. Film w wersji 2D z napisami grają chociażby w Silverscreenie
na Targówku (sprawdzałam repertuar online). W innych kinach pewnie też jest
wybór.

ocenił(a) film na 8
Savathus

Nie bzdura. Sprawdziłam na stronie kina o ktorym piszesz jest wersja z napisami ale tylko w wersji 3d, jesli Ty znalazlas ze jest inaczej to prosilabym o link, a w innych kinach jak juz pisalam jest wybor ale w przypadku 3D a nie 2D...

ocenił(a) film na 8
ktosika

Jesli macie krotkowzrocznosc i chodzicie w okularach, a chcecie pojsc na 3d zeby uniknac dubbingu, kupcie sobie paczke soczewek jednodniowych do oczu. Te co zostana wykorzysta sie na inne seanse lub okazje. Jedyny minus dla niektorych, to sama czynnosc zalozenia soczewki, ale jest to do opanowania w kilkanascie minut, a kobiety ktore sie maluja maja jeszcze prosciej bo nie boja sie dotykac oczu =)

lager

propozycja kupna soczewek raczej mnie nie kusi . troche szkoda ze nie pomyslano o osobach noszacych okulary proponujac im (tak jak w moim przypadku) tylko wersje 3D:/

mia_fw

Ja nosze okulary i oglądam jakoś w 3d normalnie na zwykłe okulary nakładam drugie i nie wiem o co chodzi założycielowi tematu. I od razu powiem, że jakość mam dobrą (porównuje na podstawie oglądanych filmów 3d sprzed kilku lat, gdy wzrok jeszcze miałem dobry :) )

Do założyciela tematu: proszę bardzo, kup sobie film na dvd czy na coś, poczekaj jeszcze trochę wyjdzie za kilka miesięcy na pewno albo jak ci szkoda pieniędzy na dzieło, na które tak niecierpliwie czekasz to ściągnij z neta.

Nie ma to jak tworzyć problem..

ocenił(a) film na 8
sodekpl

Tak się sklada ze moim problemem nie jest krotkowzrocznosc tylko kwestia tego że widze na jedno oko. I co nadal uwazasz ze stworzylam sobie sztuczny problem?Nie szkoda mi pieniedzy na DVD, ale skoro niecierpliwie czekalam na ten film to chyba nietrudno zgadnac ze nie mam ochoty czekac kolejnych kilku miesiecy...

ktosika

w moim mieście bez dubbingu jest o 21.45 więc też kiepsko

ocenił(a) film na 8
Furia_Clodia

w krakowie tez, za tydzien w plazie maja byc napisy (aleraz nie ma ni 2 ani 3d) ale 3D jest naprawde porzadku (w avatarze trojwymiarem bylam zawiedziona..)