Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Byłem, 5/10

ocenił(a) film na 2

Byłem w pt na premierze, i jestem rozczarowany. Liczyłem na lepszy film. 5/10

aoi7

Twoje argumenty przemowily do mnie.

ocenił(a) film na 4
aoi7

Zgadzam się. Dużo bezsensownych elemntów, wiele wątków potraktowanych pomacoszemu, efekty specjalne straszliwie sztuczne choć pewnie było to zamierzonoe. Po mimo starań nie udało mi sie w czuć w klimat filmu.
Jeśłi wymieniać plusy to: Świetna muzyka, klimatyczne pierwsz 20 minut filmu i.. chyba wsyzstko. :/ Że by nie było.. jestem fanem Burtona

ocenił(a) film na 5
Obiwan

Podpisuje sie pod Obiwan'em dodam tylko że przez 3/4 filmu nuda i to straszna, końcówka równie banalna i żałosne dialogi,a własciwie monologi " Alicji "

maczos369

Podpisuje sie trzema stopami

ocenił(a) film na 1
maczos369

Nic dodać nic ująć, nie wiem czemu Burton tak spieprzył ten film. Moim zdaniem był po prostu nijaki, zero utożsamienia się z jakimkolwiek bohaterem, jakieś dziwne moralizatorskie zakończenie. Po jakiego grzyba Burton zrobił taką familijną kiszkę? Oto jest pytanie.

Są też oczywiście plusy wizualne i dźwiękowe ale chyba nie o to chodzi w kinie.

seastian

A z kim sie utozsamiales w Bekartach, Avatarze, Dystrykcie? hmmmm?

ocenił(a) film na 1
amyks

Chociażby z postaciami jednej ze stron konfliktu (po której byś stanął i dla czego?). Tu nawet nie wiadomo, dlaczego Kapelusznik i Kot wraz z resztą ferajny stoją po stronie "dobra".

Liczyłem na klimat rodem z American McGee's Alice pełen egoistycznych idywiduuw, pewnie dla tego się zawiodłem :/

ocenił(a) film na 7
seastian

SPODZIEWAŁEŚ SIĘ 'American McGee's Alice' PO FILMIE DISNEY'A? xD

ocenił(a) film na 1
PanOvca

Miasteczko Halloween to nie Disneya? Różnie mogło być... choć odrobinę mroczniej.

seastian

Zero 3D. Zero atmosfery. Mało śmieszne teksty po za JEDNYM z widelcem.
Ogólnie tragedia. Przynajmniej napiłem się trochę zimnej cocacoli i zjadłem kukurydzę. Nie wszystko poszło na marne.
To już shrek jest o wiele lepszy, czekam na szreka 3D :)