Do tych osób ,którzy są po seansie Alicji-jak w tym filmi wypada 3D.Dobrze czy lepiej iść na wersje 2D?
Byłam, niestety, w Heliosie. Nie lubię Dolby Digital 3D i nie odczuwam jakiejś porażającej różnicy między oglądaniem w tym a w 2D. Może tylko w momencie, gdy ściągnie się okulary. Ja osobiście preferuję raczej tradycyjne 2D i na taką wersję najchętniej bym się wybrała, ale nie ma. Miałam w planach jechać do IMAX, ale jednak nie wypaliło. W każdym razie - zależy od Ciebie czego oczekujesz ;) Błędów w samym 3D nie wyłapałam, podobnie z napisami.
Moim zdaniem 3D robi duże wrażenie :) Byłam na filmie 3D dopiero drugi raz (pierwszy na małych agentach 3 dawno dawno temu) i muszę powiedzieć że tego typu efekty robią na mnie duże wrażenie. Osobiście polecam 3D
Wizualnie prezentuje się cudownie a efekt 3D tylko to podkreśla. Bardzo polecam, aczkolwiek jest jeden mankament. Ja byłam na wersji z napisami i przyznam szczerze, że nie nadąrzałam z ich czytaniem. Występuje w dialogach bardzo wiele pokręconych słów a oczy przyciągają efekty, więc trudno jest podzielić uwagę. Chętnie wybrałabym się na wersję z dubbingiem by skonfrontować obie wersje.
wersja 3D jest zrobiona bardzo przyzwoicie, ale myślę ze 2D tez fajnie by się oglądało. Ci którzy liczą na efekty 3D rodem z Avatara niestety się zawiodą ;)