oby to nie byłtaki chłam jak avatar, co też reklamowali a okazał się bagnem. Jak ktoś wie coś na ten temat lub widział już coś to niech napisze/
szkoda mi znów marnować kasy na pierdoły
Poczekaj na wersję CAM. Nie wydawaj, krzyrzi, pieniędzy rodziców. Szkoda ich i twoich, zszarganych Avatarem, nerwów.
Krzyrzak nie idź na to. Nie warto. Przecież fabuła jest ta sama co poprzednie "Alicje...". Kino na 200 osób. 199 małolat piszczących na widok Deppa + 1 Krzyrzak. Podoba ci się taka perspektywa? Nie wspominam o dubbingowanej wersji. Film 100% nastawiony na 3D. Nie widziałem, ale i tak nie polecam.
Nie pisz, jak nie wiesz, o czym piszesz. Ani to nie jest fabuła Alicji (znikoma ilość powiązań z książkami), ani nastawione specjalnie na Depp'a. Nie widziałeś i nie polecasz - klasyczny internetowy troll.
wlaśnie zresztą to film Tima Burtona czy on zrobiłkiedys jakiś głupi film ? a poza tym to tylko u nas jest tak przyjęte że to film dla dzieci jak ktoś na jakiś temat nic nie wie to niech nie pisze
przecież on napisał to sarkastycznie --- specjalnie pisał tak żeby założyciel tematu nie poszedł--czy ty tego nie kumasz???????
Ja ******. Jaki troll. Akurat fabula jest inan bo to jest alicja po powrocie do krainy czarow w wieku lat 19. co do deppa, ma on nie tylko fanki ale tez fanow i to bynajmniej nie maloetnich... Ale gadac tu z trollem, heh
Mamy tutaj typowy przykład IGNORANTA który kreuje się na znawcę kina. Nie był na filmie ale już coś może o nim powiedzieć. Po pierwsze trzeba wiedzieć kto to jest Tim Burton. To nie jest jeden z wielu zwykłych reżyserów kręcących Hollywood-ską papkę dla średnio rozgarniętych widzów. Jest to artysta pełną parą mający swój wysublimowany sposób postrzegania który odzwierciedla w swoich filmach. Nie wszyscy muszą go lubić i wcale się nie dziwię – ja go ubóstwiam. Na „ Alicji” byłem nie będę się rozpisywał na temat tego filmu ale określę go tak: jest ŚWIETNY, bardzo zabawny, cudowny i wielce magiczny. Jest to chyba pierwsza Alicja w Krainie Czarów która na pewno nie uśpi widza. Kino wypełnione po brzegi. Były dzieci oraz małolaci ale w dalece odmiennych proporcjach niż się tobie wydaje a już na pewno nie piszczących na widok Johnny Depp-a (lubię przedmówców którzy swoje zdanie opierają na stereotypach). Wszystkim widzą dużym i małym którzy po prostu lubią magię kina gorąco polecam ten film.
a ja widziałem , bylem i zero dzieciaków, osoby powyżej 20 :) widać, że za dużo w domu siedzisz chłopcze. Nikt nie piszczał, wszyscy na poziomie oglądali. A także jest wersja z napisami, na której byłem i jest lepsza niz avatar z napisami
to jak w końcu jest z tym filmem bo zamierzam się wybrac na to z dziewczyną i nie zamierzam siedzieć w istnym babińcu co się tylko deppem podnieca
no faktycznie, Depp w roli Kapelusznika wygląda tak fascynująco męsko i seksownie, że chyba rzucę swoje majty na ekran
'rzucę swoje majty na ekran'. ciekawe. <lol2>
a mnie się 'Avatar' podobał. na 'Alicje ...' też mam zamiar iść.
No więc - póki co na szał się nie zapowiada, ale osobiście obejrzę przede wszystkim ze względu na Burtona i magiczny, cudownie wykreowany na ekranie świat. No i na sam temat Alicji (w tej dziedzinie mam się za specjalistę ^^). Na pewno będzie ciekawie.
Te. A ty na daty premier potrafisz patrzeć? Przecież się sam nzywasz inteligentem większym niż każdy inteligent. Znów cię przyłapałem na głupstwie. Twoja średnia spada. Staję się lepszy od ciebie!
Lepiej nie idź, przynajmniej będzie o jedną marudę mniej.
Widać, że nawet nie orientujesz się kim jest reżyser i jakie filmy kręci, więc nie ryzykuj. Potem będzie jęczenie o straconych godzinach życia.
....Lepiej nie idź, przynajmniej będzie o jedną marudę mniej.
Widać, że nawet nie orientujesz się kim jest reżyser i jakie filmy kręci, więc nie ryzykuj. Potem będzie jęczenie o straconych godzinach życia....
oczywiście chodziło i o tę wypowiedź :)
bo czytałem już że fani avatara planują akcję masowego jedynkowania Alicji w dzień premiery aby wszyscy szli na avatara a nie alicję !!!
to jest chore!!
tez tak słyszałam ja tam awatara nie trawie gówno i tyle jak już bedzie bitwa który film lepszy to będę za alicja
Naucz się pisać, to po pierwsze. A postawa jest nadzwyczaj głupia. Niezwykle wręcz. Ale nie wyjątkowa, dołączasz do grupy "szlachetnych" połmózgów tego forum. Na pewno przyjmą cię z otwartymi ramionami, bo niewielu ich tutaj.
Ja też słyszałem o tej akcji - od CIEBIE. Sam sobie to wymyśliłeś i chrzanisz gdzie popadnie.
Tacy ludzie jak ty powinni mieć dożywotniego bana na internet.
Gówno prawda. Nikt nie planuje jedynkowania Alicji, no może z wyjątkiem trolli podobnych do krzyrzaka
NIKT tego filmu jeszcze nie widział a juz są 22głosy...tak postępują zawistni fani avatara , którzy dali już 4 jednyki!!
Avatar to chyba całe Twoje życie, prawda? Musiał na Tobie zrobić ogromne wrażenie, skoro gnoisz ten film i jego fanów w niemal każdym swoim poście. Żyj własnym życiem, trollu.
Czemu na filmwebie zawsze na siebie wszyscy najeżdżają w komentarzach?
Po pierwsze, to nie prawda, że nikt jeszcze tego filmu nie widział. Wczoraj np. w Warszawskiej Arkadii był pokaz przedpremierowy na zaproszenia. Z tym, że był z dubbingiem, on naprawdę wszystko psuje, całą atmosferę. Całe szczęście, idę w sobotę do Multikina w ZT na napisy.
Mimo wszystko film fenomenalny i wszystkie efekty, animacja... Prawie nic nie mam do zarzucenia oprócz tego, że Mia Wasikowska wydawała się być trochę drętwa, ale to naprawdę nieliczne momenty!
Watro zobaczyć!
Depp wcale nie gra głownej roli, tylko na niego próbują nastawić reklamę ze względu na fanów.
A film w 2D uważam, że raczej nie będzie miał efektu, więc do kina dobrze pójsć. Poza tym: Burton, Elfman (soundtrack to mistrzostwo!)... aż si prosi, i jak ktoś wspomniał - magiczny klimat Alicji.
Ogladalem Avatara - świetne efekty 3d, reszta taka sobiee, obejrze Alicje ale jak to Tim Burton to z miejsca ma 8.
Dziękuje
koniec imprezy!
Reżyserzy naprawdę nie robią filmów po to zeby porównać ich z innymi. A tym bardziej gnoic inny film bo zgarnął więcej kasy niż "mój ulubiony".
Widzę że niektórzy uwłaczanie innymi na Filmwebie traktują jak dobrą rozrywkę czy coś.
Krzyżak, idź pobaw się fiutem, bo straszne głupoty piszesz.
Avatar może nie jest arcydziełem, ale na pewno nie jest złym filmem. Nie jest to kino ambitne, tylko film który na dużym ekranie się miło ogląda, 3 godziny dobrej zabawy. W swojej kategorii jest na prawdę dobry. Ja osobiście wysoko go oceniłem za techniczną stronę, robisz z ludzi którym się ten film podobał większych idiotów niż siebie. Nie każdemu zależy żeby inne filmy miały gorszą ocenę itd... Szczególnie ża Alicja... jednak trochę się od Avatara będzie róznić
" Nie jest to kino ambitne, tylko film który na dużym ekranie się miło ogląda, " to jest opinia o avatarze , która pokazuje jefo szczyt możliwości...
Ps. zobacz co już zaczeli robić Haterzy - ala już dostaje szmaty( od fanów avatara)
Ludzie co tak przeżywacie? "zobacz co zrobili haterzy.. przy każdej premierze znanego filmu ludzie będą dawać jedynki na złość choćby tylko dlatego że na przykład takiego gatunku nie lubią, co jest oczywiście głupotą. Podczas premiery Avatara oburzeni byli fani Ojca Chrzestnego że film ma za wysoką średnio i to samo robili, kto teraz daje te 1 Alicji? a kij ich wie. Idź Krzyzak po prostu do kina, zrelaksuj się i postaraj się miło spędzić czas, szkoda chyba czasu na myślenie cały czas o średniej na filmwebie i dlaczego inni lubią jakiś tam film bo mi się przecież nie podobał..
Wczoraj byłam na przedpremierowym pokazie "Alicji..." w Arkadii. Bogu dziękuję, że był z napisami, wg mnie dubbing psuje oryginalny klimat.
Ogólnie byłam zachwycona, genialne animacje, tradycyjnie dobrani aktorzy ( Depp i zona Burtona :D) no i ten klimacik z nutką grozy. Burton ewidentnie wykreował nową Alicję nie w postaci bajki ale baśni no i zmienioną fabułą ale jak dla mnie dobrze, że została zmieniona inaczej nie byłoby efektu zaskoczenia, a tego u Tima nie mogło zabraknąć ! Ktos powie, że po co zmieniać oryginał, który jest doskonały? Otóż każde podjęcie się ekranizacji czy jakiegokolwiek innego przedstawienia oryginalnego dzieła nie ma na celu jego przewyższenia ale hmmm "gloryfikacji" i uznania. Alicja to dzieło Carolla, które Burton przedstawił wg własnej fantazjii i chwała mu za to!
a sama widzisz że Burton dokonał doskonałego przedstawienia Tej bajki...
Jednak juz znaleźli się hejterzy (fani avatara) , którzy minusują alicję...nie mogą się pogodzić z faktem że jakiś film może być lepszy od avatara...
Polacy jak zwykłe za murzynami ...jarają się głupim avatarem a w ameryce już dawno wyleciał z TOP... na imdb 61msc
"Jednak juz znaleźli się hejterzy (fani avatara) , którzy minusują alicję...nie mogą się pogodzić z faktem że jakiś film może być lepszy od avatara..."
Przygadał kocioł garnkowi...
KRZYRZAK NIE IDŹ NIE MARNUJ ŻYCIA!!!!! DZIEWCZYNA TEŻ CIEBIE RZUCI JAK ZOBACZY DEPPA MÓWIĘ CI BO SAMA BYŁAM Z MOIM FACETEM I GO PO FILMIE RZUCIŁAM!!! PŁAKAŁ CAŁE DWA DNI, A ALICJA TO TAK NAPRAWDĘ TAKI SAM FILM JAK AVATAR TEŻ SĄ TAM NIEBIESKIE STWORY, NORMALNIE PANDORA OSTRZEGAM