Nie wiem jak inni ale mnie 3d nie zachwyca. Nie rozumiem dlaczego nie wyswietlaja Alicji w 2d. Wyszlo by na to samo. 3d stalo sie teraz niezwykle modne, ale czy to nie przesada? Rownie dobrze oglądaloby sie ten film w 2d, a tak 21zeta stuknelo... poza tym Burton zawodzi... poszedł w komerche i brak mi jego "starych" klimatów, choc Alicji oczywiscie stawiam jak najwiekszy plus.
No ja szczerze bardzo się obawiam iż po raz kolejny zostanę oszukany, naciągnięty na kasę i nabity w butelkę:/ tak było z "Avatarem", "2012", "Terminatorem..." Amerykańcy tworzą teraz same tandeciarskie, kiczowate, absurdalne, idiotyczne filmy i niestety stracili swój wizerunek dawnych lat kiedy to z kina w przeważającej liczbie procent wychodziło się w pełni zadowolonym. Co do samego Tima to również nie mam już do niego zaufania po jego kiczowatych produkcjach typu "Sweeney Todd", "Charlie i fabryka czekolady", "Planeta małp"... A co do 3D to już mi się to przejadło... ktoś kiedyś napisał, że 3D nadaje niesamowity klimat... nie zgodzę się, klimat 2D np. w "Edwardzie..." był tak niesamowity iż powala na nogi współczesne produkcje typu Avatar"
Wyświetlają też w 2D. I zawsze masz jeszcze DVD i BR. Ale nie... Trzeba podnieść lamenty...
tak, trzeba, bo 2D wyświetlają tylko z dubbingiem. bardzo sprytne posunięcie, bo wiadomo, że wielu przepłaci i pójdzie na 3D tylko po to, by nie słuchać Pazury i spółki.
nie każdy lubi, jak mu się nie daje wyboru, przyjmij do wiadomości, że są ludzie bardziej wymagający od ciebie.
Tia. Jest szklanka do połowy pusta lub do połowy pełna. Polska to kraj malkontentów i tyle. Każdy kto chce, to zobaczy. Wszędzie tylko narzekania. Bez przerwy.
Masz zawsze wybór - nie iść do kina!
A ja chcę bez napisów i bez dubbingu i cole za darmo do filmu! Na to nie wpadłeś, nie?
tak tak najlepiej w 1d lamusie ja wlasnie ide na alicje bo jest w 3d a wiadomo ze baardzo malo filmow jest w 3d (niemylic z animowanymi) i jak by byla w 2d to bym nieposzedl.
ja tam się zgadzam z autorem, mnie 3D wcale jakoś nie rajcuje (ostatnio byłam na Avatarze i Alicji w 3D), do tego dla mnie jako osoby noszącej okulary te dodatkowe nie są najwygodniejsze (tak, tak, zaraz zaczniecie śpiewkę "to załóż soczewki", nie noszę soczewek, bo są dla mnie niewygodne). I być może ja mam za małą wyobraźnię, ale ja ten efekt widzę tylko momentami, więc równie dobrze mogłabym oglądać w 2D. A do kina chodzę rzadko - zatem i tak większość filmów oglądam w domu, chciałabym więc żeby ten wypad do kina był przyjemnością a nie męką.
Ech, coś mi ostatnie zdanie mało logiczne wyszło, ale jakoś nie mam weny, żeby je poprawić:)
Zgadzam się. Miałam bardzo wielka ochotę wybrać się na ten film. No ale się
nie wybiorę. Jestem niezwykle zawiedziona i odrobinę zbulwersowana...
Wersji 2D, bez dubbingu, przynajmniej w Warszawie, niestety nie ma!
Szkoda, że nie ma wyboru. Tylko potem są lamenty, że ludzie "kradną" filmy
z sieci. Jak się stosuje takie praktyki, wrzucania wszystkich do jednego
worka "bo 3D jest w modzie, więc jakim cudem ktoś może nie chcieć zobaczyć
tego w 3D" to później nie wiem czemu jest płacz. A ja 3D nie znoszę i nie
będę płacić za coś czego nie lubię, o dubbingu nie ma mowy... więc
zwyczajnie zamiast do kina w ten weekend pójdę na romantyczną kolacje. Ja
stracę...? Nie sądzę, raczej kino...
No i to jest właśnie bolesne:
- pół godzinne reklamy
- narzucona forma filmu (ile razy było, że w kinach danego filmu nie było w
ogóle bez dubbingu)
Wydawało mi się, że kapitalizm polega na: płacę - wymagam, ale teraz widzę,
że to jednak: płacisz i dziękuj, że coś za to dostaniesz... No ale już bez
narzekania, zmienić tego nie zmienię, mogę nie pójść do kina i tak zrobię,
trudno.
Zawsze możesz poczekać na DVD na pewno będzie 3d i 2d do wyboru i obowiązkowo będą napisy.Ja byłam na 3d z dubbingiem a teraz wybieram się z napisami no ale 3D no ale do Imaxa już na to nie pójdę.
Zgadzam się z autorem tematu - powinni wyświetlać wersję 2D i 3D: obie do wyboru z napisami lub dubbingiem.
Mi osobiście podobają się efekty 3D, ale rozumiem, że kogoś może to nie rajcować. Poza tym domyślam się, że niewygodnie nosi się jedne okulary na drugie, a nie każdy może nosić soczewki kontaktowe (choćby ze względu na nawracające zapalenie spojówek). No i mi np. podczas filmów 3D bardziej męczy się wzrok i szybko zaczynają mnie boleć oczy.
Natomiast jeśli komuś przeszkadza tylko cena biletów (bo ktoś w tym wątku o tym wspomniał), a jest z Warszawy lub okolic, to polecam seans "Alicji..." w kinie Kultura.
Bilety na wersję 3D (zarówno z napisami, jak i dubbingiem) kosztują tam tyle, co na normalne filmy - czyli (UWAGA! UWAGA!):
14 zł - ulgowy
17 zł - normalny
:)
No wiecie 3D to taki <wow>
__
Ale mnie osobiście się niezyt podobało...
Czy tak czy siak tak samo..
nie zauważyłam prawie żadnych różnic typy latający kot prawie przede mną...może te okulary-może z nimi było cś nie tak;(
___
Chce kontynuację!!