Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371677
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Nie wiem jak inni ale mnie 3d nie zachwyca. Nie rozumiem dlaczego nie wyswietlaja Alicji w 2d. Wyszlo by na to samo. 3d stalo sie teraz niezwykle modne, ale czy to nie przesada? Rownie dobrze oglądaloby sie ten film w 2d, a tak 21zeta stuknelo... poza tym Burton zawodzi... poszedł w komerche i brak mi jego "starych" klimatów, choc Alicji oczywiscie stawiam jak najwiekszy plus.

użytkownik usunięty
pachamama

No ja szczerze bardzo się obawiam iż po raz kolejny zostanę oszukany, naciągnięty na kasę i nabity w butelkę:/ tak było z "Avatarem", "2012", "Terminatorem..." Amerykańcy tworzą teraz same tandeciarskie, kiczowate, absurdalne, idiotyczne filmy i niestety stracili swój wizerunek dawnych lat kiedy to z kina w przeważającej liczbie procent wychodziło się w pełni zadowolonym. Co do samego Tima to również nie mam już do niego zaufania po jego kiczowatych produkcjach typu "Sweeney Todd", "Charlie i fabryka czekolady", "Planeta małp"... A co do 3D to już mi się to przejadło... ktoś kiedyś napisał, że 3D nadaje niesamowity klimat... nie zgodzę się, klimat 2D np. w "Edwardzie..." był tak niesamowity iż powala na nogi współczesne produkcje typu Avatar"

ocenił(a) film na 5
pachamama

Wyświetlają też w 2D. I zawsze masz jeszcze DVD i BR. Ale nie... Trzeba podnieść lamenty...

ocenił(a) film na 7
bansuj_

tak, trzeba, bo 2D wyświetlają tylko z dubbingiem. bardzo sprytne posunięcie, bo wiadomo, że wielu przepłaci i pójdzie na 3D tylko po to, by nie słuchać Pazury i spółki.

ocenił(a) film na 5
Magrat

Ojezu, to poczekaj na DVD. Kraj malkontentów...

ocenił(a) film na 7
bansuj_

nie każdy lubi, jak mu się nie daje wyboru, przyjmij do wiadomości, że są ludzie bardziej wymagający od ciebie.

ocenił(a) film na 5
Magrat

Tia. Jest szklanka do połowy pusta lub do połowy pełna. Polska to kraj malkontentów i tyle. Każdy kto chce, to zobaczy. Wszędzie tylko narzekania. Bez przerwy.

Masz zawsze wybór - nie iść do kina!

A ja chcę bez napisów i bez dubbingu i cole za darmo do filmu! Na to nie wpadłeś, nie?

ocenił(a) film na 5
bansuj_

*wpadłaś

ocenił(a) film na 10
pachamama

tak tak najlepiej w 1d lamusie ja wlasnie ide na alicje bo jest w 3d a wiadomo ze baardzo malo filmow jest w 3d (niemylic z animowanymi) i jak by byla w 2d to bym nieposzedl.

pachamama

ja tam się zgadzam z autorem, mnie 3D wcale jakoś nie rajcuje (ostatnio byłam na Avatarze i Alicji w 3D), do tego dla mnie jako osoby noszącej okulary te dodatkowe nie są najwygodniejsze (tak, tak, zaraz zaczniecie śpiewkę "to załóż soczewki", nie noszę soczewek, bo są dla mnie niewygodne). I być może ja mam za małą wyobraźnię, ale ja ten efekt widzę tylko momentami, więc równie dobrze mogłabym oglądać w 2D. A do kina chodzę rzadko - zatem i tak większość filmów oglądam w domu, chciałabym więc żeby ten wypad do kina był przyjemnością a nie męką.
Ech, coś mi ostatnie zdanie mało logiczne wyszło, ale jakoś nie mam weny, żeby je poprawić:)

ocenił(a) film na 7
pachamama

Zgadzam się. Miałam bardzo wielka ochotę wybrać się na ten film. No ale się
nie wybiorę. Jestem niezwykle zawiedziona i odrobinę zbulwersowana...
Wersji 2D, bez dubbingu, przynajmniej w Warszawie, niestety nie ma!
Szkoda, że nie ma wyboru. Tylko potem są lamenty, że ludzie "kradną" filmy
z sieci. Jak się stosuje takie praktyki, wrzucania wszystkich do jednego
worka "bo 3D jest w modzie, więc jakim cudem ktoś może nie chcieć zobaczyć
tego w 3D" to później nie wiem czemu jest płacz. A ja 3D nie znoszę i nie
będę płacić za coś czego nie lubię, o dubbingu nie ma mowy... więc
zwyczajnie zamiast do kina w ten weekend pójdę na romantyczną kolacje. Ja
stracę...? Nie sądzę, raczej kino...

ocenił(a) film na 6
pachamama

Przynajmniej kasy więcej zarobią. Nie liczy się widz, nie wiedzieliście o tym?

ocenił(a) film na 7
voney

No i to jest właśnie bolesne:
- pół godzinne reklamy
- narzucona forma filmu (ile razy było, że w kinach danego filmu nie było w
ogóle bez dubbingu)
Wydawało mi się, że kapitalizm polega na: płacę - wymagam, ale teraz widzę,
że to jednak: płacisz i dziękuj, że coś za to dostaniesz... No ale już bez
narzekania, zmienić tego nie zmienię, mogę nie pójść do kina i tak zrobię,
trudno.

ocenił(a) film na 6
magimila

Malkontenci.

magimila

Zawsze możesz poczekać na DVD na pewno będzie 3d i 2d do wyboru i obowiązkowo będą napisy.Ja byłam na 3d z dubbingiem a teraz wybieram się z napisami no ale 3D no ale do Imaxa już na to nie pójdę.

ocenił(a) film na 8
pachamama

Zgadzam się z autorem tematu - powinni wyświetlać wersję 2D i 3D: obie do wyboru z napisami lub dubbingiem.
Mi osobiście podobają się efekty 3D, ale rozumiem, że kogoś może to nie rajcować. Poza tym domyślam się, że niewygodnie nosi się jedne okulary na drugie, a nie każdy może nosić soczewki kontaktowe (choćby ze względu na nawracające zapalenie spojówek). No i mi np. podczas filmów 3D bardziej męczy się wzrok i szybko zaczynają mnie boleć oczy.

Natomiast jeśli komuś przeszkadza tylko cena biletów (bo ktoś w tym wątku o tym wspomniał), a jest z Warszawy lub okolic, to polecam seans "Alicji..." w kinie Kultura.
Bilety na wersję 3D (zarówno z napisami, jak i dubbingiem) kosztują tam tyle, co na normalne filmy - czyli (UWAGA! UWAGA!):
14 zł - ulgowy
17 zł - normalny

:)

sarenka

No wiecie 3D to taki <wow>
__
Ale mnie osobiście się niezyt podobało...
Czy tak czy siak tak samo..
nie zauważyłam prawie żadnych różnic typy latający kot prawie przede mną...może te okulary-może z nimi było cś nie tak;(
___
Chce kontynuację!!

Maybe_me

efekty 3d na alicji były świetne, bez nich ten świat straciłby połowę na wartości

w bliższych rzędach czasem miało się wrażenie że oberwie się tymi przedmiotami często rzucanymi z nienacka