7,2 28 tys. ocen
7,2 10 1 28186
6,4 8 krytyków
Alive, dramat w Andach
powrót do forum filmu Alive, dramat w Andach

Film ogolnie w odbiorze wypada dobrze. Chociaz w swoim gatunku przecietnie. Jest to zapewne ciekawe studium ludzkiej psychiki, kazdy ogladajac film zastanawia sie czy tez jadlby innych ludzi. Jednak wsrod podobnych survivalowych obrazów, produkcja w moim odczuciu wypada dosc przecietnie. Ogladalem film tydzien temu, a juz pamietam przez mgle tylko niektore sceny... czyli obraz w sam raz na raz... 7/10

ocenił(a) film na 8
Bambim

Zwróć uwagę, że obraz ten jest na faktach, więc może po prostu zrobili go tak jak było naprawdę nic nie dodali, nic nie ujęli, może tak było i tyle. Zabieram się za oglądanie, może po seansie napiszę coś więcej.

ocenił(a) film na 7
van_der

i jak?

ocenił(a) film na 8
Bambim

Trudno mi coś na jego temat napisać skoro jest na faktach, ale wydaje mi się, iż bardzo dobrze był zrealizowany, prawdopodobnie nie był przekolorowany co nierzadko bywa w tego typu produkcjach.
Czytałeś może książkę "Cud w Andach", przeszukałem neta i nigdzie nie jest dostępna, na allegro jest ale anglojęzyczna?

ocenił(a) film na 7
van_der

Tez szperałem w necie trochę na temat faktow, ale nic poza ogólnikami nie znalazłem, książki tez nie, wiem ze kiedyś były, bo nawet mój znajomy miał i czytal, wtedy mnie to nie interesowalo, teraz zaluje...