7,2 28 tys. ocen
7,2 10 1 28186
6,4 8 krytyków
Alive, dramat w Andach
powrót do forum filmu Alive, dramat w Andach

Pytanie

ocenił(a) film na 6

Ile kilometrów musieli oni przejść od tego samolotu do cywilizacji?

ocenił(a) film na 10
Axel

Ok 100km. Samolot rozbił się na wysokości ok 3600m.n.p.m. Góra którą musieli pokonać żeby zejśc do doliny ma ponad 5tyś. metrów(bez jakiego kolwiek pojęcia o wspinaczce górskiej). Po siedzeniu przez dwa miesiące na takiej wysokości, bez normalnego jedzenia, ciepłych ubrań. Dokonali naprawdę niemożliwego. Do tego nigdy nie byli w górach, a częśc ocalonych widziała śnieg pierwszy raz w życiu. Polecam książke Nando Parrado - Cud w Andach

Axel

Nastepnym razem jezeli bedziesz mial zamiar zdradzic zakonczenie i sens filmu oznacz go
jako spojler, bo niektorym mozesz odebrac przyjemnosc z ogladania filmu..

ocenił(a) film na 6
zakusdz

To nie jest żaden spoiler.

ocenił(a) film na 10
zakusdz

W filmie nie ma żadnych informacji na ten temat. Pozatym jeżeli ktoś zadaje pytanie, to chyba logiczne i bardzo prawdopodobne że otrzyma na to pytanie odpowiedź.

JAR082

Jaro nie chodzi mi o Twoja odpowiedz, tylko o zapytanie Axela. Po tym pytaniu po prostu troche za bardzo podsumowal film, w mojej opinii przynajmniej. Motyw filmu jest na faktach, ja nie znam tych okolicznosci i nie wiem czy wszyscy przezyli, czy doszli do cywilizacji, czy szli pieszo, czy ktos ich uratowal, teraz juz po prostu wiem jak sie zakonczyl film i ta historia, tyle.. moim zdaniem spojler.

ocenił(a) film na 10
zakusdz

Ok :) Nie zwróciłem uwagi że odpowidałeś na post Axela. W tym wypadku masz rację.