Ok 100km. Samolot rozbił się na wysokości ok 3600m.n.p.m. Góra którą musieli pokonać żeby zejśc do doliny ma ponad 5tyś. metrów(bez jakiego kolwiek pojęcia o wspinaczce górskiej). Po siedzeniu przez dwa miesiące na takiej wysokości, bez normalnego jedzenia, ciepłych ubrań. Dokonali naprawdę niemożliwego. Do tego nigdy nie byli w górach, a częśc ocalonych widziała śnieg pierwszy raz w życiu. Polecam książke Nando Parrado - Cud w Andach
Nastepnym razem jezeli bedziesz mial zamiar zdradzic zakonczenie i sens filmu oznacz go 
jako spojler, bo niektorym mozesz odebrac przyjemnosc z ogladania filmu..
W filmie nie ma żadnych informacji na ten temat. Pozatym jeżeli ktoś zadaje pytanie, to chyba logiczne i bardzo prawdopodobne że otrzyma na to pytanie odpowiedź.
Jaro nie chodzi mi o Twoja odpowiedz, tylko o zapytanie Axela. Po tym pytaniu po prostu troche za bardzo podsumowal film, w mojej opinii przynajmniej. Motyw filmu jest na faktach, ja nie znam tych okolicznosci i nie wiem czy wszyscy przezyli, czy doszli do cywilizacji, czy szli pieszo, czy ktos ich uratowal, teraz juz po prostu wiem jak sie zakonczyl film i ta historia, tyle.. moim zdaniem spojler.