PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116804}
7,1 26 tys. ocen
7,1 10 1 26112
6,4 7 krytyków
Alpha Dog
powrót do forum filmu Alpha Dog

Może i jest to historia oparta na faktach i gra tu kilka sław, ale to za mało żebym uznał "Alpha Dog" za dobry film. Nie ma w nim nic interesującego. Widzimy tu życie pseudogangsterów z przedmieść, którzy ciągle palą skręty, piją, klną i imprezują - w zasadzie niewiele więcej. Scenariusz nie daje zbytniego pola do popisu aktorom (błysnął przez chwilę jedynie Ben foster) którzy tylko przewijają się przez ekran z papierosem lub butelką w dłoni, klnąc niemiłosiernie (Emile Hirsch w roli groźnego, poszukiwanego gangstera???). Jedyny ciekawy punkt tego filmu to śliczna, podobna do naszej Weroniki Książkiewicz Olivia Wilde, na którą miło popatrzeć - niestety nie pojawia się za często. No i scena bijatyki na imprezie, kiedy Mazursky wyżywa się na kilku gościach. Dla tych dwóch rzeczy można ten film zobaczyć - reszta to nic specjalnie interesującego.
5/10

ocenił(a) film na 8
atique

Jeżeli szukasz w filmach bijatyk na imprezach i sobowtórów Weroniki Książkiewicz, to faktycznie ten film nie jest dla Ciebie.

atique

Ja nie szukam w filmach bijatyk na imprezach czy też sobowtórów,ale też film nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak powinien to zrobić.Powinien bo scenariusz podyktowało życie,jest straszny dla przeciętnego,normalnego człowieka.Przecież to dzieci które przestały być ludźmi.Kim sie stały i dlaczego.Odrażające,okrutne,puste życie.
A jednak czegoś zabrakło,czegoś co sprawiłoby że w trakcie filmu nie wyszedłbym na papierosa,co przykuło by mnie do fotela.
Osobiście oglądałem ten film,jak jakiś film akcji,a to przecież dramat.
Ostatnia scena-wywiad z matką- rewelacja!
6/10