gdzie cale zycie bohaterów kreci sie wokol zabawy i narkotykow i niestety tragedi mlodego chlopaka
jeśli twierdzisz, że ten film jest o porachunkach gangsterskich, to polecam obejrzeć go jeszcze raz.
w sumie tak, moze i niebylo typowej gansterki, ale i tak byly porachunki miedzy Johhnym a Jake co kosekswencja bylo porwanie brata Jaka, Zacka
To badziew o bandzie gnojków bawiących się w gangsterów a nie żadne wielkie kino gangsterskie.
brak tam gangów, tylko dzieciaki bawiące się w gangsterów, dla mnie to jest dramat, niestety nie wymyślony...świetny film, polecam
dobry film o porachunkach gangsterskich to carlito's way, goodfellas czy scarface.
a alpha dog to taki mlodziezowy filmik w stylu mtv, niemniej odemnie 8/10 bo cos mnie jednak urzeklo ;> mozliwe ze justin hehehehh :D
Film bardzo, ale to bardzo średni, żeby nie powiedzieć słaby. Kompletnym śmiechem na sali jest występ Bruce'a Willisa i Sharon Stone. Obsadzono ich w 3-planowych rolach, zeby na plakatach wystrzelić ich nazwiska a w rzeczywistości pojawiają się raptem kilka razy na krótką chwilę. Typowy marketingowy syf. Timberlake na siłę w kolejnym filmie próbuje grać twardziela, niestety sceniczny wizerunek chłopaczka daje za wygraną, żaden z niego gangster. Co do scenariusza. Odniosłem wrażenie, że reżyserowi zależało bardziej na tym, żeby w dialogi wpleść jak najwięcej mięsa (no bo przecież to gangsta style i w ogóle LOL). W sumie więcej śmiechu z tym kolesi niż prawdziwej gangsterki. Generalnie niestety słabe, to że jest to film na faktach trochę podbija jego znaczenie, ale porównywanie go do arcydzieł filmów gangsterskich np z Alem Pacino to jakieś kompletne nieporozumienie.
Filmów sie nie porównuje .Każdy film powinien być oceniany jako jeden.
Dla mnie był dobry .
po co sie kłócić ? film jest oparty na faktach
to sie wydarzyło naprawde , moze rezyser cos zmienił w scenariuszu bo sam jest autorem ;p , film jest całkiem dobry dałem mu 8 , dramat młodzieżowy który pokazuje co sie dzieje przez narkotyki i inne świnstwa takie jak NIBY gangsterka .