7,8 73  oceny
7,8 10 1 73
Amazing Grace: Jeff Buckley
powrót do forum filmu Amazing Grace: Jeff Buckley

jestem pod ogromnym wrażeniem Jeffa i uwielbiam jego muzykę, jednak nigdzie nie mogę znaleźć tego filmu, ani żadego z dokumentów o nim... Jeśli ktoś ma do tego dostęp, proszę o kontakt...

ocenił(a) film na 10
naamah_4

nadal nie możesz znaleźć??
Są takie miejsca... ;)
www.btjunkie.org
Nie wiem czy to piractwo skoro jest to "unreleased documentary promo"..
Pozdrawiam

naamah_4

Film ukazal sie oficjalnie w boxie Jeffa Buckleya "Grace Around the World" w 2009 roku. Box zawiera DVD z wystepami Jeffa z roznych programow telewizyjnych oraz dodatkowa plyte DVD z filmem "Amazing Grace". Istnieje tez wersja Deluxe z dodatkowymi 2CD zawierajacymi material z 1 DVD w formie audio, plakat, kopie wejsciowek i pocztowki z Buckleyem. Nie wiem czy jest to dostepne w Polsce (sprobuj na empik.com w katalogu zagranicznym) jednak mozna to dostac na np amazonie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
naamah_4

Film można znaleźć na pewnej popularnej platformie, zgadnijcie jakiej :)

Dałem 9, żeby nie zaniżać średniej. I nie jest to ocena wystawiona samemu Jeffowi. Oczywiście, jest to swoista laurka, zachwyty, ochy i achy, dość typowe dla tej konwencji, ale jest tam parę bardzo ciekawych fragmentów. Film jest dobrze zmontowany, miejscami całkiem zachwycający wizualnie, nie mówiąc o zgrabnym wkomponowaniu muzyki (i doborze poszczególnych fragmentów wykonań). I to co najistotniejsze, w moim odczuciu udało się przekazać jakąś część magii zarówno jego twórczości, jak i samej osobowości. No i tragizmu tego jak to się wszystko skończyło. A o to wszystko chyba też chodziło. Dla świeżych fanów (takich jak ja) jest w tym filmie wszystko czego można by było oczekiwać.

Fragment wykonania "Grace" z końcówki filmu mnie zdewastował. Po prostu.

niezly_drammat

Jakiej platformie?

ocenił(a) film na 9
martabudzyn1987

No jak to jakiej? :) Tak zwanej "jutubie." Życzę udanego seansu :)