Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272275
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

"Amelia" to przyjemne kino, naprawde polecam kazdemu. Dwie godziny dobrze spędzone. Ciekawa fabuła jest wielkim plusem tego filmu, jednak charakter głównej bohaterki uwazam za najwiekszy atut tego wspanialego filmu. Podczas seksu spogląda w górę i się uśmiecha, jak gdyby nikt jej w danym momencie nie zapinał ;). Interesująca postać, zawsze uśmiech nachodził mi na twarz podczas tych jej sympatycznych uśmiechów, rozegrań. Film bardzo dobry, co prawda to prawda, ale był dla mnie nieco za cukierkowaty, tzn. ta kolorystyka, wszystko było takie wzmocnione, takie perfekcyjne, tak ułożone w niesamowitym porządku. Wszystko harmonijnie współigrało ze sobą, nieczęsto się spotykam z tego filmu elementami. Niestety dla mnie było to za "słodkie", sam wygląd Amelii był jak dla mnie za doskonały. Wiecie o co mi biega.

Mysle ze 8/10 wystarczy.

ocenił(a) film na 10
Bobey

Miło, że stać Cię na coś więcej niż stwierdzenie że "przerżnąłbyś ją za tę jej słodką buźkę" w którymś z postów ;]
Kolorystyka była dobrana perfekcyjnie, o Audrey nie wspominając. jak dla mnie wszystko było doskonałe, a harmonia była tego dopełnieniem.