Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272197
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

Miłość, uprzejmość, uszczęśliwianie innych to dla przeciętnego człowieka XXI wieku pojęcia piękne ale niestety puste. Kino, media TV nie probują tego zmienić tylko produkują filmy przepełnione scenami erotycznymi i przemocą. Znudzony i zmęczony tymi produkcjami sięgnąłem po "Amelię". I w końcu po raz pierwszy od dłuższego czasu obejrzałem film w którym liczy się nie siła mięśni, ale siła serca. Poznałem dziewczynę "taka jak ja" a jednak niesamowitą dziewczynę pełną poświęcenia, dobroci i wewnętrznego piękna. Oglądając ten film człowiek zaczyna rozumieć te podstawowe a jakże piękne uczucia (miłość, dobroć, poświęcenie). Najpiękniejsze jest jednak w Amelii to że wszystko co robi, robi nie patrząc na nagrodę tylko na radość jaką wywoluje na twarzach innych. Uważam że film ten jest godny polecenia i każdy człowiek pragnący wzbogacić się wewnętrznie powinien go obejrzeć.

użytkownik usunięty
michallo10

odp.na Twojego mail'a
Przez pomyłkę przesłałam odpowiedż na swojego mail'a, a chciałam oczywiście przesłać do Ciebie. Więc jeśli jesteś zainteresowany jakie jest moje zdanie na temat Twojej opini o "Ameli", przeczytaj wiadomość napisaną przez Mo pt."odp.na mail'a:"Czy my umiemy byś tacy". Dziękuję, i czekam na jakiś znak od Ciebie. :)