Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272237
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

Ja się na tym filmnie strasznie wynudziłem, i jeszcze ten jezyk połamał moje narządy słuchu.

użytkownik usunięty
Juzam_Djinn

Film beznadziejny, w życiu nie oglądałam równie głupiego. Nie mogłam przebrnąć przez 1 część!
Cio to ma być!

marTYNKA*#*

ocenił(a) film na 10

film niesie ze sobą pewne wartości im jest ich więcej tym lepiej, w tym akurat pokazali między innymi dobro człowieka, które ostanio zanika, a które zamienia się (cytuję za "małym księciem") w liczby

Juzam_Djinn

Na Twoim miejscu nie oceniałabym francuskiego kina po jednym filmie, tak się składa, że Francuzi są, przynajmniej moim zdaniem, bardzo zasłużeni dla sztuki filmowej.

ocenił(a) film na 1
agatka_puchatka

Ja też nie należę do osób, które z przyjemnością oglądają francuskie filmy. Na "Amelii" cholernie się wynudziłam, mało tego, byłam zażenowana. To się tyczy również m. in. "Męża fryzjerki" francuskiej produkcji. Straszne...

ocenił(a) film na 7
Juzam_Djinn

Widać nie pisany Ci język francuzki. Ja wręcz przeciwnie interesuje mnie kino francuskie, hiszpańskie, japońskie. Troche mnie wkurza gdy ludzie narzekają bo oglądaja filmy w innym języku niż angielski, który lubie i szanuje. Co do samej Amelii to jednak film nie dla mnie. Bardzo lubie swoisty kicz ale tu było go za dużo i nie w takim wykonaniu jak ja go uwielbiam (np. Tim Burton). Obejż wiecej filmów francuskojęzycznych może przywykniesz.

ocenił(a) film na 1
kudlaty666

Ja również lubię japońskie filmy. Ale jeżeli chodzi o kino francuskie, nie trafiłam na film, na którym przynajmniej bym nie ziewała.

ocenił(a) film na 7
Juzam_Djinn

No .. Ciekawe.. Toz francuski to przecież najpiekniejszy jezyk na świecie.., Jesli przez przypadek jest nazywany najbardziej romantycznym (no i jerdzcze jest nazywany jako pewna niezwykle interesuajca czynnośc oralna). To tez nie be powodu.
A filmów francukich zbytnio nie lubię, bo niewiele znich jest dobrych... Amelia akurat jest znakomita.

fidelio

Najpiękniejszy? Zależy od gustu. Dla mnie "romantyczne charchanie".

Juzam_Djinn

Ja nie przepadam np. za kinem azjatyckim, japońskim czy niemieckim. Te języki w filmach strasznie mnie denerwują, i jak dotąd nie trafiłam na żaden dobry film z tamtych stron. Za to francuskie kino bardzo lubię. Wiele filmów francuskich jakie widziałam ma w sobie to, czego często nie ma amerykańskie - jakąś delikatność, subtelność. To się również tyczy Amelii. Dla mnie ten film jest cudowny, a język francuski (który osobiście bardzo mi się podoba) moim zdaniem jest tylko jego ozdobą :)