Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272243
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

Nawet nawet ;)

użytkownik usunięty

Po przeczytaniu recenzji spodziewałam się świetnego filmu, pełnego optymizmu. Szczerze się na tym zawiodłam. Amelia kojarzy mi się z niedorozwiniętą osobą, a chłopak pracujący w sex shopie nie jest romantyczny -.- Pomysł na film może bardzo dobry, ale czegoś mi tu brakuje... Chociaż nie był wcale taki zły ten film.

ocenił(a) film na 4

Zgadzam sie...ogladalam trzy razy ze szczera checia chocby akceptacji, ale nie moge:P...ciagle mam wrazenie, ze film nie wykorzystal swego potencjalu, momentami nudny, za duzo szczegolow na ktorych nawet sie skupic nie mozna, bo kamera ma ciagla potrzebe skakania i ruszania...moglo byc wielkie :), a wyszlo wielkie hmmmmmmmm

ocenił(a) film na 10
minorqueen85

ale przecież w tym właśnie spoczywa cały urok tego filmu - w tej niezwykłej 'ciapatości' Amelii, braku umiejętności w zmaganiu się z życiem.
tu - właśnie - spoczywa - urok - filmu.
i wszystko pokazane jest tak, by nie była to kolejna nudna komedyja romantyczna, na którą wychodzi się i wchodzi z takimi samymi emocjami.
wyszło tak, jak miało wyjść. nawet z potrzebą odwracania głowy o kilkaset stopni.

ocenił(a) film na 9
minorqueen85

Nie ma filmu, który zadowoliłby każdego widza...
"Amelia" to niezwykle urokliwe kino o bajkowej konstrukcji osadzona w realiach Paryża, który nie istniał... Ja to kupuje, i choć film ideałem nie jest, uważam, że ma w sobie ogromny czar.