Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272261
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

Wady?

ocenił(a) film na 10

Wiecie co? Z Amelią po raz pierwszy spotkałam się trzy lata temu i od tego czasu uważam ją za mój ulubiony film, który zawsze zabieram, gdy gdzieś wyjeżdżam, widziałam już kilkanaście razy i mogę ogladać godzinami. Na ten czas, Amelia jest jedynym filmem, który z czystym sumieniem oceniam na 10. chociaż nigdy nie używałam określenia 'arcydzieło', bo podobno zawsze można coś ulepszyć. To jak wszyscy wiemy film magiczny, ale.. no właśnie? Jest coś co Wam choć trochę przeszkadza? ja mam zastrzeżenia co do trzech scen, w których widać robotę grafików. Pierwsza, przy kiosku koło metra, ze staruszkiem który.. doznaje oświecenia? chodzi o te promienie, nie widzę sensu takiej animacji. Druga z bijącym sercem Amelii, które widać, w tym samym świetle. I trzecia ze świecącym kluczem. Ja rozumiem, że to dla wzmocnienia efektu, ale wydaje mi się, że to naprawdę było zbędne.
A Wy? Dostrzegliście jakieś małe minusy?

ps. i zdajecie sobie sprawę, że to najspokojniejsze i najkulturalniejsze forum na FW z jakim się spotkałam? jak to dobrze, że preferencje odbiorcy też świadczą o jego kulturze osobistej. miło :)

ocenił(a) film na 8
avocado_

a ja mam problem. od dawna chcę ten film obejrzeć, ale mi się nie udaje. jak tobie się podoba to znaczy, że jest dobry :) rzeczywiście tu jest normalnie. miła odmiana.

ocenił(a) film na 9
avocado_

Ja również mam zastrzeżenia co do tych trzech scen, nie musieli tego wstawiać. Oprócz tego niezbyt spodobały mi się te przyspieszone sceny, np. ta ostatnia albo podczas układania listu, ale to tylko taki szczegół, który trwa chwilę.
Ohhh, żeby wszystkie filmy miały tylko takie wady :)