PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628311}
6,5 37 tys. ocen
6,5 10 1 37064
5,3 18 krytyków
American Assassin
powrót do forum filmu American Assassin

Jak dla mnie bardzo dobry film. Nie jest to oczywiście arcydzieło kinematografii, ale trzyma poziom. Obsada dobra, nieprzewidywalny, bo ja nie spodziewałam się że Annika okaże się agentką irańską czy że popełni samobójstwo. Sceneria momentami prześliczna. Sceny walki dość realistyczne i nieprzesycone efektami specjalnymi. Zakończenie dające nadzieję na kolejną część którą chętnie bym obejrzała :3

ocenił(a) film na 8
natula2222

No i sytuacja z atakami terrorystycznymi bliska ludziom.
Plus również za dobry polski :D (podejście do tematu profesjonalnie) ;)

ocenił(a) film na 4
natula2222

Jeden z lepszych amerykańskich filmów akcji?? Naprawdę?? Jak dla mnie American Assassin to typowy akcyjniak, który na poważnie mógł by wyjść gdzieś w latach 80/90 gdzie ludzie nie zwracali uwagi na logikę w filmach. Z nowych filmów akcji to trzyma poziom Atomic Blonde albo na przykłady Baby Driver ( dla mnie te dwa filmy to nawet więcej niż trzymanie poziomu).
Może nie widziałaś za dużo filmów tego typu (na to by wskazywało twoje konto na filmwebie), ale scenariusz jest banalny, a wszystkie typowe elementy jak własnie jakiś szpieg wśród "tych dobrych" są zrobione najprościej jak się da.
Obsada jest dobra, ale z drugiej strony moim zdaniem aktorsko film nie jest jakiś niesamowity. Postacie wypadają płasko, aktorzy po prostu nie mieli co tu grać tak naprawdę.
Zdjęcia wypadają ładnie to trzeba przyznać i choreografia walk rzeczywiście jest w porządku, ale jeżeli chcesz zobaczyć naprawdę realistyczne walki to polecam gorąco Atomic Blonde, tam się czuje każde uderzenie.
Tematyka może i na czasie, ale co z tego jak ten film nie daje nic do przemyślenia, nie wzbudza jakiś emocji, nie prowadzi do dyskusji w tym temacie, do czegokolwiek. To jest po prostu tło dla tego śmiesznego absurdu, który się dzieje na ekranie. Zamiast terrorystów, można by wziąć jakikolwiek konflikt zbrojny i też by to działało.

ocenił(a) film na 8
Salsa_Verde

Nie wszystkie filmy które kiedyś obejrzałam są zaznaczone bądź ocenione. Co do atomic blonde obejrze :) a jeden z lepszych ostatnimi czasy, każdy ma prawo do własnego zdania i ja uważam że jest dobry :) tobie może się nie podobać i nic mi do tego ;)

natula2222

proponuje wiecej zwracac uwage na fabułę a nie na ślicznych aktorów. Profesjonalne podejscie do tematu? Za Warszawę robi jakieś inne miasto (podobno Birmingham) a jezyk polski KItcha (jako agenta elitarnej jednostki) jest czysty i bez żadnych naleciałości :). Ale dobrze, ze twórcy mają już chociaż jednego widza na kolejną część.

ocenił(a) film na 8
Rollo_2

Nie mówiłam o języku polskim gościa ktory nie gra polaka ;)
I nic nie wspomniałam o ślicznych aktorach więc nie wiem skąd ci się to wzięło ;)