PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=153264}

American Pie: Wakacje

American Pie Presents Band Camp
2005
6,2 74 tys. ocen
6,2 10 1 74351
4,5 10 krytyków
American Pie: Wakacje
powrót do forum filmu American Pie: Wakacje

AMERICAN PIE to już kultowa trylogia komedii młodzięzowych z przełomu 20 i 21 wieku. Do 2003 roku udało się nakręcić 3 filmy serii, który zawsze zarabiały więcej niż 100 mln dol!!! Ta seria to była żyła złota i gdy cała orginalna obsada z Jasonem Biggsem i SEanem Williamem Scottem odmówaiła kręcenia dlaszych części wydawało się, że to koniec serii... ale nie w Hollywood! Producenci do tej pory nakręcili 2 przeznaczone na rynek video/DVD sequele będące rodzajem nowej trylogii. Choć muszę przyznac, że wielkim fanem 3 częsci nie jestem w których to (oględnie mówiąc) humor nie był zbyt wyrafinowany. Mimo to orginalną trylogie AMERICAN PIE dało się jakoś oglądać (kazemu ze starych filmów wystawiłem ocenę 4/10), o tyle AMERICAN PIE: WAKACJE to już bezczelne odciananie kuponów od sławy orginału. Aktorstwo jest tu wręcz zenujące lub bardzo słabe. Oczywiście w orginalej trylogii aktorzy tez nie grali świetnie, ale choć byli troszkę zabawni. CZęść 4 to istny popis aktorskiej drętwoty. Nawet Eugene Levy (znany z poprzednich części) nie był w satnie tu wiele zdziałać. Część 4 powiele schemat dawnej trylogii, ale czyni to w sposób prostacki i barzdo wtórny. Tej komedii brak polotu, lekkości i pomysłowości. Do tego zafundowano nam tu nadzywczaj mdły morał. nie ma się z czego śmiać...lepiej wyłączyć TV lub zapłakać. Omijać ten film z daleka.

ocenił(a) film na 2

Zgadzam się. Aktorzy zagrali tak jakby jarali na planie trawę, robili idiotyczne miny podczas zwykłej rozmowy. W teatrzyku szkolnym poziom aktorstwa jest o niebo lepszy. Właściwie ten film to jedne wielki dno, które się oberwało i powstała czeluść bez dna ale film można obejrzeć i niektóre sceny zkwitować lekkim uśmieszkiem. W sam raz gdy człowiek chce się cofnąć na chwilę w rozwoju i pośmiać z oklepanych i prymitywnych dowcipów typu sperma w tubce po kremie. 2/10.
Nie dałem 1/10 ze względu na przemianę moralną głównego bohatera. Oglądałem tylko nie całą pierwszą część i fragment wesela. Mam pytanko. Czy w każdej części jest motyw ze spermą?

użytkownik usunięty
_Pablos_

ppABLOS85- CIESZĘ SIĘ, ŻE PODZIELASZ MOJE ZDANIE. american pie 4 TO WYJĄTKOWO SŁABY FILM. mOTYW ZE SPERMĄ? nIE CHE CIE WPROWADZIĆ W BLĄD- ALE TAK JEST CHYBA W KAŻDEJ Z CZĘŚCI. nIE PRZYSIEGNE NA WSZYTSKO BO KAZDA CZEŚC TRYLOGII OGLADALEM W CHIWIL JEJ PREMIERY-CZYLI SPORO LAT TEMU. PAMIĘTAM NA PEWN O,ZE W WESELU BYL DOSC NIESMACZNY I DYSKUSYJNY MOTYW Z WŁOSAMI ŁONOWYMI ORAZ SEKSEM ZE STARSZA PANIĄ. tY TYLE... BLE... AŻ STRACH SIĘ ŚMIAĆ. pOZDRAWIAM

typowy krytyk co nic nie umie......

ocenił(a) film na 1
SkylineR34

Krytykiem co nic nie umnie to możesz nazwać siebie,,, American Pie do trzeciej części to już kult i klasyk a kolejne dwie to typowe gówno dla bezmózgich gówniarzy... Dali by czwórce i piątce inny tytuł niż "szarlotka"-ok, zjadliwa komedia... Ale za tytuł i zchańbienie serii daje 1...

Pozdrawiam założyciela tematu bo trafił w samo sedno:)
PiSsssssssssssss
<peace>