PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31042}
6,7 134 tys. ocen
6,7 10 1 134403
4,6 33 krytyków
American Pie 2
powrót do forum filmu American Pie 2

Wciąż pełen seksu, nastolatek i innych licealnych ekscesów. Podejrzewam, że ta seria znalazłaby się wśród pięciu ulubionych na świecie nastolatków. Co mnie nie dziwi ma też swoich fanów w gronie starszych odbiorców. To co oglądamy od lat spełnieniem męskich fantazji, bo jaki facet nie chce pobalować z tłumem gorących dziewczyn w domku nad morzem? Gdyby znalazł się taki rodzynek, to na pewno już nie odmówiłby zwykłej męskiej wyprawy w bliżej nie określony dla innych kierunek.
Dlaczego więc nie dostanie 10? Bo na to zwyczajnie nie zasługuje. Nie jest w żaden inny sposób wybitny. Nie jest mu to potrzebne do osiągnięcia popularności, ale ocena na filmwebie (przynajmniej dla mnie), nie może wykroczyć ponad pewien poziom.
Co najlepsze twórcy poprawili wiele (inny reżyser, inna jakość) i należy im się za to większa nota niż dla poprzedniczki.
Ocena: 7,5-8/10

ocenił(a) film na 10
zwichrowaniec

film nie musi być wybitny do tego zeby dostal 10 ..., w filmach nie tylko ważna jest głębia, wazne są tez inne rzeczy,
soundtrack niesamowity ;)

ocenił(a) film na 8
zwichrowaniec

Ja nie chcę pobalować z tłumem gorących dziewczyn w domku nad morzem :)

ocenił(a) film na 7
nikike

Kłamstwo! Każdy ma na to ochotę!
Wybitny... nie koniecznie chodzi o głębię... wybitny może być z uwagi na jakąś innowacyjność, na reżyserię, na grę aktorów, na jakiś postęp jaki wytworzył się po jego nagraniu... American Pie to zwyczajny film do TV. Nie wykracza poza te ramy.