Amerykańska zbrodnia

An American Crime
2007
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28110
6,9 8 krytyków
Amerykańska zbrodnia
powrót do forum filmu Amerykańska zbrodnia

Brak mi słów do opisania tego filmu. NIe wiem jaką mu ocenę dać. Ogladałem go na dwa razy bo nie mogłem dać sobie z nim rady. Jeśli ktoś ma słabe nerwy lub psychike to stanowczo odradzam. Sam nie wiem czy mam o nim zapomnieć czy wręcz przeciwnie...:(

Jednak 9\10, za to, ze ktoś sie tego podjął i pokazał jak to wygladało.

ocenił(a) film na 7
adbacz

Cholernie przygnębiający. Z pewnością nie jest to kino rozrywkowe. Perfekcyjnie ukazany strach dziecka i obojętność postronnych.

ocenił(a) film na 7
adbacz

Zgadzam się w 100% że nie jest to film dla wrażliwych.
Po obejrzeniu tego filmu czułam jakby mi się zawalił cały świat, jest to film naprawdę przybijający. Oglądałam go tydzień temu, a do dziś brak mi słów by coś o nim powiedzieć. Odeszłam od ekranu z życzeniem by już nigdy nic takiego nie zobaczyć.
Życie pisze przerażające scenariusze. Aż trudno uwierzyć : /

ocenił(a) film na 10
scissorhands

to prawda.... film jest niezwykle dołujący, przerażajacy, wstrzasajacy... Mnie tez zdolowal, ale z drugiej strony wiele uswiadomil....

ocenił(a) film na 6
joasia_88

Na tej samej historii powstała również ekranizacja filmu Dziewczyna z sąsiedztwa z 2007 roku film jest o wiele bardziej drastyczny i i wstrząsający niż Amerykańska Zbrodnia ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach i psychice... Dziewczynę z sąsiedztwa obejrzałam raz i szczerze nie wiem czy zdecydowała bym się obejrzeć go jeszcze raz :( Szok i naprawdę brak słów!!!!!!!!!