Brak mi słów do opisania tego filmu. NIe wiem jaką mu ocenę dać. Ogladałem go na dwa razy bo nie mogłem dać sobie z nim rady. Jeśli ktoś ma słabe nerwy lub psychike to stanowczo odradzam. Sam nie wiem czy mam o nim zapomnieć czy wręcz przeciwnie...:(
Jednak 9\10, za to, ze ktoś sie tego podjął i pokazał jak to wygladało.
Cholernie przygnębiający. Z pewnością nie jest to kino rozrywkowe. Perfekcyjnie ukazany strach dziecka i obojętność postronnych.
Zgadzam się w 100% że nie jest to film dla wrażliwych.
Po obejrzeniu tego filmu czułam jakby mi się zawalił cały świat, jest to film naprawdę przybijający. Oglądałam go tydzień temu, a do dziś brak mi słów by coś o nim powiedzieć. Odeszłam od ekranu z życzeniem by już nigdy nic takiego nie zobaczyć.
Życie pisze przerażające scenariusze. Aż trudno uwierzyć : /
to prawda.... film jest niezwykle dołujący, przerażajacy, wstrzasajacy... Mnie tez zdolowal, ale z drugiej strony wiele uswiadomil....
Na tej samej historii powstała również ekranizacja filmu Dziewczyna z sąsiedztwa z 2007 roku film jest o wiele bardziej drastyczny i i wstrząsający niż Amerykańska Zbrodnia ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach i psychice... Dziewczynę z sąsiedztwa obejrzałam raz i szczerze nie wiem czy zdecydowała bym się obejrzeć go jeszcze raz :( Szok i naprawdę brak słów!!!!!!!!!