Amerykańska zbrodnia

An American Crime
2007
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28110
6,9 8 krytyków
Amerykańska zbrodnia
powrót do forum filmu Amerykańska zbrodnia

Mocny!

użytkownik usunięty

Film zdecydowanie lepszy od The Girl Next Door mimo, że mają tą samą tematykę, An American Crime jest lepiej opowiedziany i bardziej realistyczny. Podobała mi się gra aktorska, może nie powalała, ale aktorzy dobrze wywiązali się ze swojej roli. Historia została lepiej poprowadzona niż w wspomnianym wcześniej filmie, tamten wydawał mi się mało realistyczny, mało to może zbyt mocne słowo, ale na pewno był mniej realistyczny od An American Crime. Ogólnie rzecz biorąc, film mi się podobał i to nawet bardzo, był przejmujący, historia opowiedziana w filmie bardzo mnie wciągnęła i zarazem wzruszyła. Moja ocena to mocne 9/10, a nawet skłonny byłbym wystawić 10/10. Tak więc polecam!

I tu się z Tobą nie zgodzę... W "American Crime" wiele wątków zostało
"posłodzonych", mówię tu np. o litości Pauli wobec Sylvii. W rzeczywistości
była ona najbardziej okrutna ze wszystkich dzieci, które się nad nią
znęcały. W "Girl Next Door" cała sytuacja jest idealnie przedstawiona i
oddaje to, co się naprawdę zdarzyło. W "American Crime", reżyser trochę
"wybielił" Paulę, jak i samą Gertrude. Mimo wszystko film zasługuje na
mocne 7/10, "Girl next door" - 8/10

ocenił(a) film na 8

Mi się również bardziej podobał "An American Crime" niż "The Girl Next Door". Ten pierwszy bardziej trzymał się oryginalnej historii, tej której scenariusz napisało życie, to prawda, wiele wątków zostało złagodzonych, ale mimo wszystko ta wersja lepiej do mnie trafia. Być może to przez aktorstwo, które w "An American Crime" było o wiele lepsze. Historia ta naprawdę mnie wzruszyła i zmusiła do myślenia... do myślenia nad tym jak człowiek może zrobić coś takiego drugiemu człowiekowi. Myślę, że ocena 9/10 będzie odpowiednia dla tego filmu.
Dla zainteresowanych historią Sylvii Likens polecam zajrzeć pod ten link: http://www.jackketchum.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid =59