Amerykańska zbrodnia

An American Crime
2007
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28110
6,9 8 krytyków
Amerykańska zbrodnia
powrót do forum filmu Amerykańska zbrodnia

Reakcja

użytkownik usunięty

Według mnie, historia Sylvii jest kolejnym przykładem na to, żeby ludzie zaczęli w końcu REAGOWAĆ gdy nawet najmniejsze podejrzenia mogą sugerować, że dzieje się krzywda ludzka.Większość z nas być może boi się lub nie chce się wtrącać w czyjeś sprawy ale na litość boska-nie można być obojętnym w takich sprawach jak historia, która przydarzyła się tej dziewczynce.W filmie (jak również w rzeczywistości) ukazane zostały sytuacje, w których naoczni świadkowie podejrzewali,że dzieje się coś strasznego (np. krzyki dziewczynki), a mimo to, nikt nie wykazał się zainteresowaniem i tego najbardziej nie mogę zrozumieć.

Gertrude Baniszewski. Zapewne, kobieta ta doznała w młodości urazu psychicznego skoro posunęła się do brutalnych tortur na niewinnym dziecku.Mało tego, posłużyła się dziećmi czyniąc z nich swoich ''partnerów'' w popełnianiu okrucieństwa. Mam nadzieję, że ta kretynka smaży się w piekle.

Na Bliskim Wschodzie, Muzułmanie nazywają USA ''Szatanem'' i poniekąd mają rację. Po raz kolejny mamy do czynienia z bestialskim morderstwem i jak można zauważyć, po raz kolejny w Ameryce. Wszystko co złe, dzieje się w Stanach.To dość dziwne. Niemniej jednak, historia Sylvii mocno mną wstrząsnęła i nie jestem w stanie pojąć bólu jakiego doznała.

Takie rzeczy dzieją się na całym świecie, a nie tylko w "złych" Stanach. Wystarczy wspomnieć o wydarzeniu w Austrii, gdzie człowiek (choć może "człowiek to złe określenie) więził i wykorzystywał seksualnie swoją córkę.