PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6}

Anastazja

Anastasia
1997
7,6 91 tys. ocen
7,6 10 1 91468
6,3 20 krytyków
Anastazja
powrót do forum filmu Anastazja

Dubbing TVP

ocenił(a) film na 10

Pewnie się powtarzam, ale co mi tam. Ma ktoś może nagraną ta wersję, która była na
TVP1? Tak, to było jakieś 12 lat temu, chyba w Sylwestra rano (mhm, pamiętam takie
pierdoły). Wtedy byłam ofrema i nie nagrałam, a teraz szukam bezskutecznie, i tak już chyba
trzeci rok. Czy ktoś wyciągnie pomocną dłoń? :D

ocenił(a) film na 8
Anya_Pooka

ha ha ;) mam ten sam problem szukam i szukam tego dubbingu nie pamiętam od kiedy, niestety też bezskutecznie, przyłączam się do apelu o pomoc ;)

ocenił(a) film na 10
kasia_otop

Chyba, że masz wprawę w podkładaniu fonii to klipów, to mam tą wersję na mp3. :D Ale nie umiem jej dobrze podłożyć pod film.

Anya_Pooka

jesli nadal posiadasz ta wersje dubbingu na mp3 to prosze o wyslanie na mejla edyskaa95@poczta.onet.pl

ocenił(a) film na 8
BlueLips

przyłączam się do prośby! L-a-woman@wp.pl

ocenił(a) film na 10
Anya_Pooka

Na torrenty.org jest dostępna wersja z polskim dubbingiem. Nie wiem, czy istnieje inna polska wersja, chyba nie, więc to raczej to:
http://torrenty.org/torrent/176354

ocenił(a) film na 10
baskaaaa

Są dwa polskie dubbingi, kinowy i telewizyjny. Sprawdzę ten torrent, ale obwiam się, że to będzie ta kinowa wersja. A może nie, zaraz zobaczę. :)

Anya_Pooka

No i jak? Bo mnie zależy na tej z Trzepiecińską. Gdyby ktoś miał, proszę o kontakt.

ocenił(a) film na 10
MrsRider

Na torrencie jest, oczywiście, kinówka. Mam dubbing z Trzepiecińską, ale tylko jako mp3, i na dodatek dopiero od sceny z sierocińcem. :/ Więc, nie wiem czy coś takiego Cię urzodza, zwłaszcza, że ewentualne podłożenie tego dubbingu pod film, to męczarnia.

Anya_Pooka

Zawsze lepsze to niż nic. :) A swoją drogą, to skąd wytrzasnęłaś to mp3?
W każdym razie prosiłabym o wysłanie! Będę ogromnie wdzięczna.
Mój mail: punzie@tlen.pl

ocenił(a) film na 10
Anya_Pooka

Anya czy mogłabyś mi przesłać mp3? Od dawna tego szukam ale nigdzie nie ma.
Mój mail: koniara_13@interia.eu
Z góry dzięki

ocenił(a) film na 10
Anya_Pooka

Czy mógłbyś mi też przesłać?
mail: o1aa@wp.pl
będę wdzięczna :)

ocenił(a) film na 10
HopOla

MOGŁABYM. :) I zaraz to zrobię.

A czy ktoś z osób, ktorym wysłałam to mp3, umie podłożyć tą wersję pod film? Mnie się nie udaje, mimo chyba 30 prób. Ale zakładam, że po prostu nie mam aż takich zdolności. Jeśli ktoś z was wygra walkę z programem do montażu filmów, bardzo proszę o kontakt ze mną (maila już mojego znacie). Będę wdzięczna za taką pomoc.

Anya_Pooka

Z przykrością muszę stwierdzić, że męczyłam się, męczyłam - ale nic z tego nie wyszło. Jeśli już udało mi się idealnie dopasować głos w jednym miejscu, w drugim całkowicie uciekał. Podejrzewam, że to wina nagrania, co chwilę coś, że tak powiem, pstryka i przeskakuje, i żeby zrobić to dobrze, trzeba by było chyba pociąć głos na kilkusekundowe kawałeczki i wtedy mozolnie posklejać. Ale ja też nie jestem w stanie. Więc gdyby coś ktoś kiedyś,
punzie@tlen.pl

ocenił(a) film na 8
MrsRider

czy ktoś jeszcze ma ten dubbing tv? Jeśli tak, proszę o maila L-a-woman@wp.pl Bardzo dziękuję

Anya_Pooka

Ja mam na kasecie video nagraną wersję z Trzepiecińską ;) Jak ja kocham tą wersję. (wersji oficjalnej nie toleruję ;p) Ogółem wersje z Trzepiecińską i z Mashą Katz to moim zdaniem najlepsze ze wszystkich...
Anyu czy byłabyś tak dobra i również mnie przesłała owe mp3? ;)

ocenił(a) film na 10
Red_Death

Podaj maila, to zaraz Ci wyślę.

Anya_Pooka

erik.red.death@hotmail.com
z góry dziękuję

Anya_Pooka

Proszę Anyu, mogłabyś mnie także przesłać????
gabka1996@interia.pl
Kocham tą wersję dubbingu i mam nagranie tego filmu na kasecie ale wideo zepsute i nie oglądałam od lat
Proszę...:)

Anya_Pooka

Proszę, proszę, proszę.... :D:D:D:D:D

Anya_Pooka

Czy ja też mógłbym poprosić o tą wersję mp3 dubbingu z Trzepiecińską ?? Tej kinowej nie da się oglądać jak widziało się tą telewizyjną wersję dubbingu kilkanaście lat temu :)
mój mail to: Kristofer.240@wp.pl
Z góry wielkie, wielkie dzięki.

ocenił(a) film na 8
Exuis

czy ktoś jeszcze ma ten dubbing tv? Jeśli tak, proszę o maila L-a-woman@wp.pl Bardzo dziękuję

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Anya_Pooka

Mam pytanie, czy ktoś umie podłożyć to mp3 pod film, żeby dało się oglądać? Bo mnie nie wychodzi i trafia mnie szlag. Zwłaszcza, jak słyszę dubbing kinowy.

Anya_Pooka

Ja próbowałem włączyć film w jednym progranie, a dźwięk w drugim :) na jednorazowe ogladanie jest ok, ale jak to zrobić w programie - nie mam pojęcia.
Wiecie może jak się nazywa piosenka gdy mała Anastazja ucieka z babcią z pałacu ?? Chodzi mi o tą która leci gdzieś w 5 minucie filmu. Szukam i szukam i nie mogę jej nigdzie znaleźć . . .

ocenił(a) film na 10
Exuis

"Once Upon a December", na soundtracku jest w ścieżce "Prologue".

Anya_Pooka

Faktycznie, jesteś niezastąpiona :) Dzięki wielkie

ocenił(a) film na 10
Exuis

:D Dzięki.

ocenił(a) film na 10
Anya_Pooka

Anya, wysyłasz mi ten dubbing? Bo jak tak, to nie dochodzi. :o

Anya_Pooka

A ja mam inne pytanie... czy da się w jakiś sposób przegrać z kasety na format komputerowy. kiedyś gdzieś czytałem, że przy podłączeniu usb i odpowiednim programie można to zrobić bez problemu. Więc pytanie - Czy ktoś się orientuje jaki program jest do tego potrzebny? (kabelki mam ;))
Gdyby mi się udało zgrać, mógłbym podzielić się z wami filmem z owym dubbingiem. ;)

ocenił(a) film na 10
Red_Death

Niektóre punkty fotograficzne się zgadzają przegrać z VHS na DVD, ale nie zawsze, bo boją się "łamania" praw autorskich. A co do programów to nie bardzo się orientuję. Wiem, że jeszcze jakaś specjalna karta Video jest potrzebna. Ale mogę się mylić. Aczkolwiek ja mam swój sposób - puszczenie filmu na video i zgrać to kamerką. Wychodzi, jeśli ma się LEDowy albo ciekłokrystaliczny telewizor (byle nie lampowy). Ale to dość czasochłonne i wymaga absolutnej ciszy w domu. :/

Anya_Pooka

Jakość wtedy jest słaba...
Generalnie wiem, że można bez kłopotu zrobić to przez komputer poprzez kabelek + program... Tylko muszę znaleźć program. Liczę, że może ktoś mnie oświeci... Może nagroda w postaci filmu kogoś skusi ;D

ocenił(a) film na 10
Red_Death

http://download.chip.eu/pl/Golden-Videos-VHS-to-DVD-Converter_3038565.html
Może to Ci pomoże.

Anya_Pooka

Może... Zobaczymy czy się uda ;)
W każdym razie jak czytam o programie to może to być to czego mi trzeba ;)

ocenił(a) film na 10
Red_Death

No to świetnie. :) A jakby coś, to jeszcze znalazłam coś takiego: http://www.nchsoftware.com/goldenvideos/index.html

Anya_Pooka

Też dobre, choć poprzedni wydaje się prostszy i z tego co czytam - ma obsługę w polskim języku... No nic i tak będę mógł się tym zająć dopiero w listopadowy weekend bo muszę mieć dojście do stacjonarnego komputera ;)
W razie czego będę informował czy udało mi się zgrać film ;)
Oby...

ocenił(a) film na 10
Red_Death

No, to trzymam kciuki. :)

Anya_Pooka

To ja tez poprosze ta wersje mp3 jesli mozna :)
paula_v@vp.pl

ocenił(a) film na 7
Anaireana

ja tez poproszę jeśli można?? :>

alexander.kubiak@gmail.com

ocenił(a) film na 9
alexander090

ja również, jeśli dało by rade...
paulajas@gmail.com

paulajas

Dołączam się do prośby.
punzie@tlen.pl

I o rany, jeśli się nie da, może warto przejść się z kasetą do jakiegoś fotografa, żeby przegrał film na płytę DVD czy cokolwiek innego? Hm? :D

ocenił(a) film na 10
MrsRider

Podejrzewam, że warto. Bo dźwięk, który mam jest praktycznie nie możliwy do podłożenia, tak żeby nie było opóźnień. Jak już gdzieś jest dobrze, to zachwile jest spory przeskok fonii to wizji. Ale spoko, wysłać mogę.

Anya_Pooka

A masz kompletny dźwięk? Bo ja też go mam, ale bez początku ("Rumor in St. Petersburg" i prolog). Jeśli tak, mimo wszystko jestem zainteresowana. :)

ocenił(a) film na 10
MrsRider

No własnie tego mi brakuje. :/ Mam od "Pora wreszcie zacząć żyć a życie to nie bajka", czyli Phlegmenkoff wykopuje Anastazję z sierocińca.

ocenił(a) film na 8
Anya_Pooka

L_A_Woman007

To samo pytanie i prośba:)

Red_Death

Też dołączam się do prośby ; )

ocenił(a) film na 7
Anya_Pooka

Wersja telewizyjna jest najlepsza bo w wersji polskiej wystąpiła Joanna Trzepiecińska – Anastazja Nikołajewna Romanowa

dorota6

Jakby ktoś szukał świetnej jakości wersja z TVP wypłynęła. Można znaleźć na ch*****u "nie-Borowiec" a ja na ch****u "Ka_mook" przygotuje customa z oboma dubbingami i napisami pod wideo 1080p HEVC.

Anya_Pooka

Jakby ktoś szukał świetnej jakości wersja z TVP wypłynęła. Można znaleźć na ch*****u "nie-Borowiec" a ja na ch****u "Ka_mook" przygotuje customa z oboma dubbingami i napisami pod wideo 1080p HEVC.