Pewnie się powtarzam, ale co mi tam. Ma ktoś może nagraną ta wersję, która była na
TVP1? Tak, to było jakieś 12 lat temu, chyba w Sylwestra rano (mhm, pamiętam takie
pierdoły). Wtedy byłam ofrema i nie nagrałam, a teraz szukam bezskutecznie, i tak już chyba
trzeci rok. Czy ktoś wyciągnie pomocną dłoń? :D
ha ha ;) mam ten sam problem szukam i szukam tego dubbingu nie pamiętam od kiedy, niestety też bezskutecznie, przyłączam się do apelu o pomoc ;)
Chyba, że masz wprawę w podkładaniu fonii to klipów, to mam tą wersję na mp3. :D Ale nie umiem jej dobrze podłożyć pod film.
jesli nadal posiadasz ta wersje dubbingu na mp3 to prosze o wyslanie na mejla edyskaa95@poczta.onet.pl
Na torrenty.org jest dostępna wersja z polskim dubbingiem. Nie wiem, czy istnieje inna polska wersja, chyba nie, więc to raczej to:
http://torrenty.org/torrent/176354
Są dwa polskie dubbingi, kinowy i telewizyjny. Sprawdzę ten torrent, ale obwiam się, że to będzie ta kinowa wersja. A może nie, zaraz zobaczę. :)
Na torrencie jest, oczywiście, kinówka. Mam dubbing z Trzepiecińską, ale tylko jako mp3, i na dodatek dopiero od sceny z sierocińcem. :/ Więc, nie wiem czy coś takiego Cię urzodza, zwłaszcza, że ewentualne podłożenie tego dubbingu pod film, to męczarnia.
Zawsze lepsze to niż nic. :) A swoją drogą, to skąd wytrzasnęłaś to mp3?
W każdym razie prosiłabym o wysłanie! Będę ogromnie wdzięczna.
Mój mail: punzie@tlen.pl
Anya czy mogłabyś mi przesłać mp3? Od dawna tego szukam ale nigdzie nie ma.
Mój mail: koniara_13@interia.eu
Z góry dzięki
MOGŁABYM. :) I zaraz to zrobię.
A czy ktoś z osób, ktorym wysłałam to mp3, umie podłożyć tą wersję pod film? Mnie się nie udaje, mimo chyba 30 prób. Ale zakładam, że po prostu nie mam aż takich zdolności. Jeśli ktoś z was wygra walkę z programem do montażu filmów, bardzo proszę o kontakt ze mną (maila już mojego znacie). Będę wdzięczna za taką pomoc.
Z przykrością muszę stwierdzić, że męczyłam się, męczyłam - ale nic z tego nie wyszło. Jeśli już udało mi się idealnie dopasować głos w jednym miejscu, w drugim całkowicie uciekał. Podejrzewam, że to wina nagrania, co chwilę coś, że tak powiem, pstryka i przeskakuje, i żeby zrobić to dobrze, trzeba by było chyba pociąć głos na kilkusekundowe kawałeczki i wtedy mozolnie posklejać. Ale ja też nie jestem w stanie. Więc gdyby coś ktoś kiedyś,
punzie@tlen.pl
czy ktoś jeszcze ma ten dubbing tv? Jeśli tak, proszę o maila L-a-woman@wp.pl Bardzo dziękuję
Ja mam na kasecie video nagraną wersję z Trzepiecińską ;) Jak ja kocham tą wersję. (wersji oficjalnej nie toleruję ;p) Ogółem wersje z Trzepiecińską i z Mashą Katz to moim zdaniem najlepsze ze wszystkich...
Anyu czy byłabyś tak dobra i również mnie przesłała owe mp3? ;)
Proszę Anyu, mogłabyś mnie także przesłać????
gabka1996@interia.pl
Kocham tą wersję dubbingu i mam nagranie tego filmu na kasecie ale wideo zepsute i nie oglądałam od lat
Proszę...:)
Czy ja też mógłbym poprosić o tą wersję mp3 dubbingu z Trzepiecińską ?? Tej kinowej nie da się oglądać jak widziało się tą telewizyjną wersję dubbingu kilkanaście lat temu :)
mój mail to: Kristofer.240@wp.pl
Z góry wielkie, wielkie dzięki.
czy ktoś jeszcze ma ten dubbing tv? Jeśli tak, proszę o maila L-a-woman@wp.pl Bardzo dziękuję
Mam pytanie, czy ktoś umie podłożyć to mp3 pod film, żeby dało się oglądać? Bo mnie nie wychodzi i trafia mnie szlag. Zwłaszcza, jak słyszę dubbing kinowy.
Ja próbowałem włączyć film w jednym progranie, a dźwięk w drugim :) na jednorazowe ogladanie jest ok, ale jak to zrobić w programie - nie mam pojęcia.
Wiecie może jak się nazywa piosenka gdy mała Anastazja ucieka z babcią z pałacu ?? Chodzi mi o tą która leci gdzieś w 5 minucie filmu. Szukam i szukam i nie mogę jej nigdzie znaleźć . . .
A ja mam inne pytanie... czy da się w jakiś sposób przegrać z kasety na format komputerowy. kiedyś gdzieś czytałem, że przy podłączeniu usb i odpowiednim programie można to zrobić bez problemu. Więc pytanie - Czy ktoś się orientuje jaki program jest do tego potrzebny? (kabelki mam ;))
Gdyby mi się udało zgrać, mógłbym podzielić się z wami filmem z owym dubbingiem. ;)
Niektóre punkty fotograficzne się zgadzają przegrać z VHS na DVD, ale nie zawsze, bo boją się "łamania" praw autorskich. A co do programów to nie bardzo się orientuję. Wiem, że jeszcze jakaś specjalna karta Video jest potrzebna. Ale mogę się mylić. Aczkolwiek ja mam swój sposób - puszczenie filmu na video i zgrać to kamerką. Wychodzi, jeśli ma się LEDowy albo ciekłokrystaliczny telewizor (byle nie lampowy). Ale to dość czasochłonne i wymaga absolutnej ciszy w domu. :/
Jakość wtedy jest słaba...
Generalnie wiem, że można bez kłopotu zrobić to przez komputer poprzez kabelek + program... Tylko muszę znaleźć program. Liczę, że może ktoś mnie oświeci... Może nagroda w postaci filmu kogoś skusi ;D
http://download.chip.eu/pl/Golden-Videos-VHS-to-DVD-Converter_3038565.html
Może to Ci pomoże.
Może... Zobaczymy czy się uda ;)
W każdym razie jak czytam o programie to może to być to czego mi trzeba ;)
No to świetnie. :) A jakby coś, to jeszcze znalazłam coś takiego: http://www.nchsoftware.com/goldenvideos/index.html
Też dobre, choć poprzedni wydaje się prostszy i z tego co czytam - ma obsługę w polskim języku... No nic i tak będę mógł się tym zająć dopiero w listopadowy weekend bo muszę mieć dojście do stacjonarnego komputera ;)
W razie czego będę informował czy udało mi się zgrać film ;)
Oby...
Dołączam się do prośby.
punzie@tlen.pl
I o rany, jeśli się nie da, może warto przejść się z kasetą do jakiegoś fotografa, żeby przegrał film na płytę DVD czy cokolwiek innego? Hm? :D
Podejrzewam, że warto. Bo dźwięk, który mam jest praktycznie nie możliwy do podłożenia, tak żeby nie było opóźnień. Jak już gdzieś jest dobrze, to zachwile jest spory przeskok fonii to wizji. Ale spoko, wysłać mogę.
A masz kompletny dźwięk? Bo ja też go mam, ale bez początku ("Rumor in St. Petersburg" i prolog). Jeśli tak, mimo wszystko jestem zainteresowana. :)
No własnie tego mi brakuje. :/ Mam od "Pora wreszcie zacząć żyć a życie to nie bajka", czyli Phlegmenkoff wykopuje Anastazję z sierocińca.
Wersja telewizyjna jest najlepsza bo w wersji polskiej wystąpiła Joanna Trzepiecińska – Anastazja Nikołajewna Romanowa
Jakby ktoś szukał świetnej jakości wersja z TVP wypłynęła. Można znaleźć na ch*****u "nie-Borowiec" a ja na ch****u "Ka_mook" przygotuje customa z oboma dubbingami i napisami pod wideo 1080p HEVC.