5,0 2,4 tys. ocen
5,0 10 1 2374
Anatomia upadku
powrót do forum filmu Anatomia upadku

Brak profesjonalizmu i realizmu. Nie ma tam nic co jest prawdą. Już bardziej wiarygodny jest
Zmierzch niż ta manipulowana "prawda". Robienie sensacji i szukanie zamachu tam gdzie go
nie ma. A ja mam pytanie: po co Rosjanie mieliby zabić prezydenta L. Kaczyńskiego skoro go
nawet nie uważali i się z nim nie liczyli co pokazuje budowa rurociągu po dnie Bałtyku. Rząd
PO też nie miał celu w takim mordowaniu prezydenta. Wystarczyło poczekać na nowe wybory a
nie podkładać bomby które okazują się wymysłem osoby chorej jak A Macierewicz i jemu
podobni. To smutne jak nikt nie chce pomóc osobom z problemami psychicznymi bo
wymyślanie bomb, magnesów, helu czy super skrzydeł wytrzymujących uderzenie w duże
twarde drzewo to normalne nie jest. Błędy popełniła i załoga i lotnisko. To ZWYKŁA katastrofa a
nie morderstwo. Jak syn Wałęsy miał wypadek jakoś nikt nie pisał że to zemsta komunistów za
obalenie PRLu. A tak teraz brzmi oszczerstwo Macierewicza przeciw normalnym
dochodzeniom. Wstyd tak bezcześcić ofiary tragedii, PIS powinien jak najszybciej przeprosić
Polaków i innych za to że kłamie i mataczy ośmieszając zmarłego prezydenta.

Maximus_18

wszystko fajnie pieknie , ale to jest chore ze tylko dlatego ze to sie stalo w rosji bez zadnych dowodow stawiacie takie oskarzenia nie mow tu o jakichs ekspertyzach waszych ekspertow i sladach tnt bo mowiliscie ze to zamach jak jeszcze nic nie bylo wiadome przypomnij sobie filmiki na youtube z BLYSKIEM albo STRZALAMI stare mohery uwazaly za dowod to ze samolot sie rozpadl na kawalki... potem sztuczna mgle itd wyobraz sobie ze ta katastrofa zdazyla sie w panstwie ktore znasz tylko z nazwy tak samo niezaradnym i balaganiarskim jak rosja tez byscie takie teorie snuli bez dowodow ? przecietny rosjanin wie o polsce tyle ze pareset lat temu polacy probowali spalic rosje dzielni rosjanie ich wygonili a pozniej stracili prawie milion obywateli rosji zeby ja wyzwolic z rak 3 rzeszy nie mowie ze rosja jest niewinna i ze nie popelnila bledow ale tylko to ze nienawidzisz tego kraju nie jest dosc dobrym dowodem na teze zamachu .
ja osobiscie uwazam jaroslawa mimo jego bardzo roznych odemnie pogladow za osobe inteligentna jego otoczenie rowniez i wg mnie on juz od dawna wie ze o zamachu nie moze byc mowy ale po co uciszac stare babki mowiace o super magnesie pozyteczne idiotki

Maximus_18

zgadzam sie

użytkownik usunięty
Kil3R1234

Popieram.

ocenił(a) film na 9

http://niezalezna.pl/37821-wielki-sukces-polonii-kanada-nie-kupila-smierci-prezy denta

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Widać w niektórych państwach jest nadal stalinowska cenzura i prawdy nie można pokazać.

ocenił(a) film na 9
Maximus_18

http://niezalezna.pl/37821-wielki-sukces-polonii-kanada-nie-kupila-smierci-prezy denta

Co Ty bredzisz trolu ? W ogole Twoje ogolnikowe slowa "Nie ma tam nic co jest prawdą" mowia same za siebie. Jak mozesz tak pisac, nawet po tym co mowia osoby z rodzin smolenskich? Jak pokazuje, ze Premiera, Seremet, Miller ewiedetnie unikaja rozmow na ten temat. Nieprawda? Ewidetnie albo masz bardzo duze klapy na oczach, albo ktos Ci za to pajacowanie tutaj placi.
To co sie daje w TV to syf, papka dla mas. Ciagle klepanie tezy i jednego/paru zdan/ia w kolko zeby zaprogramowac ludzi. Obudz sie....

użytkownik usunięty
ftr

Typowy wyznawca PIS^

Nawet nie glosowalem nigdy za PiS, ale potrafie zachowac obiektywizm i nie mieszac do takiej sprawy zadnej opcji politycznej. Tylko to mozesz napisac z racji tego, ze innych argumentow albo nie masz, albo sa poronione, ot co. Sam to przedstawiles w swoich postach.

użytkownik usunięty
ftr

To dlaczego Northwest Airlines 255 zderzając się z masztem oświetleniowym stracił skrzydło? Co też to jest wymysł? Też tam były eksplozje i strzały?

ocenił(a) film na 9
ftr

Nie przejmuj się, Może nie głosowałeś na PiS ale to, że Cie tak określono świadczy, że nie oddajesz kału na polską rację stanu i nie jesteś lemingiem.

ftr

Najlepsze jest to, ze wydajesz sie ignorowac fakt, ze w filmie "Smierc Prezydenta" zastosowano bardzo tendencyjny 'scanariusz' z gory zakladajacy co sie stalo itd. Nie o to chodzi w dokumencie, to raz. Dwa - jestes zaprogramowany na niechec do PiS, Kaczynskich itd. nie ze wzgledu na to co zrobili, tylko ze wzgledu na to JAK i przez KOGO, zostalo Ci to przedstawione, bo jestem pewien, ze nigdy z nimi nie rozmawiales. POwielasz tylko opinie mediow, ktore chca zebys byl glupi, ot co. Ignorujesz, dalej - prawdziwych FACHOWCOW, ktorzy pomagaja i pracuja dla sekty, nie? Niewazne, ze to ŚWIATOWEGO formatu naukowcy, ktorzy wiedza co mowia i sie na tym znaja - najprostszy przyklad - prof. Binienda projektowal Dreamliner, samolot takze zdaje sie ze rozumie co przeprowadza i co mowi. Wystarczy zobaczyc na EFEKTY jego pracy w postaci samolotow. To samo przez siebie jest zrodlem potwierdzenia. Pokazany w filmie PROFESOR z AGH tez mowi nieprawde, tak? Cala jego kariera akademicka to nieprawda i stek bzdur wg. Ciebie? Jakie owoce maja tzw. eksperci z komisjii Millera? Jakos nie slyszalem ani nie czytalem, bo nie maja. W wypowiadziach widac przytloczenie i krecenie oczami, wymijajace odpowiedz i co najwyzej zwalenie tego na kogos innego, albo jakies niby procedury, bo co innego maja powiedziec?
Moze lepiej sobie wyrob wlasna opinie zamiast bazowac na grupowej, zaprogramowanej z gory. Poszukaj na klawiaturze przycisku "wlaczenie myslenia" a noz znajdziesz....

użytkownik usunięty
ftr

Jeżeli nie był to wypadek lotniczy to co wg Ciebie?
I dziś autorytet naukowy został lekko zniszczony. To co że ktoś ma doktorat czy coś więcej skoro może się mylić. Wy przedstawiacie takie wydarzenie w Smoleńsku które wręcz wrzeszczy o łamanie zasad fizyki i logikę.

ocenił(a) film na 1
ftr

coś słaby ten Binienda bo te "jego" dreamlinery nie latają...

sumolimpijczyk

Sumolimpijczyk: Zobacz, ze sam ROZNOSISZ populistyczna propagande, ktora latwo sie zapamietuje. Jak to nie lataja? Na Swiecie wg. https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_787_Dreamliner , nawet Wikipediii (No tak, mozna narzekac na zrodlo) jest 848 czynnych Dreamlinerow. Nie lataja? Na pewno? Zobacz ile krajow i jakie to sa koszty produkcyjne. Jestem raczej za opcja, ze to wybitny czlowiek i zna sie na aerodynamice, pomijajac wiele innych dzialow.

Albert_trebla: "Wypadek:" byl zainscenizowany, ale co sie dokladnie stalo watpie zebysmy sie dowiedzieli. Wiem co mamy i widze, ze DUZO jest na rzeczy za tym, ze nie byla to zadna katastrofa. Nauczylem sie jednego, ze to co mowia Media w 99% jest ulozone by programowac bardziej niz dawac prawdziwy wglad. SYSTEM tzw. MATRIX jest dla wiezienia a nie Twojego bezpieczenstwa czy korzysci. To cienka iluzja tak naprawde. Dlatego internet jest tak wazny i taka walka sie o niego toczy z roku na rok. (Mysle, ze przyklady sa zbedne - di.com.pl na przestrzeni roku jesli nie wiesz o czym pisze)
Nie jestem zaden "Wy", poza tym zeby daleko nie szukac "lamanie zasad fizyki i logiki" bylo zastosowanie pancernej brzozy. Naprawde nie wiem jak tak duzo Polakow moglo w to uwierzyc. To jest wrecz dolujace...

Bardzo prosze o nierozsiewanie populistycznych bredni i ogolnikowych niby zdan, ktore sa zaprogramowanymi bredniami.

Smolensk jest EWENEMENTEM na skale Swiatowa jesli chodzi o zaniedbania niby wlasnego rzadu, skale klamstwa i to jest widoczne na zlotej tacy. Porozumienia ponad granicami, czysto mafijne koneksje i taniec kukielek, to wszystko teatrzyk dla mas. Jesli ktos to ignoruje to ja nie mam pytan...

ocenił(a) film na 1
ftr

taaa każdy wie że dreamliner to kupa, a poza tym wszystkie zostały uziemione po ostatnim incydencie z akumulatorami.

ftr

est 848 czynnych Dreamlinerow. Nie lataja? Na pewno? Zobacz ile krajow i jakie to sa koszty produkcyjne. Jestem raczej za opcja, ze to wybitny czlowiek i zna sie na aerodynamice, pomijajac wiele innych dzialow.

pewnie to ta loza masonska czy tam mafijna koneksja te dreamlinery uziemili zeby zdyskredytowac waszego eksperta

Nie jestem zaden "Wy", poza tym zeby daleko nie szukac "lamanie zasad fizyki i logiki" bylo zastosowanie pancernej brzozy. Naprawde nie wiem jak tak duzo Polakow moglo w to uwierzyc. To jest wrecz dolujace...

co wy z ta brzoza co za roznica w co walnal ten samolot pikujac w dol kilkaset km na godzine co za roznica czy na drodze stanela mu brzoza czy nie czy urwala skrzydlo czy nie przeciez to nie mialo wplywu na koncowy rezultat tj rozwalony samolot wytlumacz mi PO CO ruscy czy tam mafia/zydokomuna mialyby tak wszystko komplikowac skoro mieli ustawionych ekspertow 2 rzady sluzby prase telewizje etc nie mogli poprostu zamiast umieszczac jakichs ladunkow w skrzydle wymyslac jakichs teorii o brzozie piruetach itd zwyczajnie rozdupcyc samolot w perzyne.

Uważam, że jest to jeden z lepszych filmów o Smoleńsku wystarczy przeczytać artykuł:
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,15290894,wiadomosc.html?ticaid=1ff82

ocenił(a) film na 9

Ponad 80 ton rozpędzonego samolotu, rozpiętość skrzydeł to ponad 40 metrów a jedna na 30cm szeroka brzózka go demoluje i to w tak magiczny sposób, że żadne inne drzewo w pobliżu nie zostaje draśnięte. Mało tego - te 40metrów minus oderwany fragment robi obrót na wysokości 5metrów nad ziemią nie zahaczając o nią ;-) a Ruscy tylko z czystego poczucia estetyki i umiłowania do czystości 2 dni po katastrofie zasypali okolicę piachem i betonowymi płytami. Co tu więcej komentować jak takie fakty są odrzucane to co dopiero argumenty na poziomie doktorskim lub profesorskim, które każdy jedne po maturze lub zawodówce może wyśmiać i zironizować..

ocenił(a) film na 1
dejdix

Rozpiętość skrzydeł to poniżej 40m, dokładniej 37,55m. Jedna brzózka go nie zdemolowała, Tu-154 stracił część skrzydła (ok. 6m) na drzewie, po czym stracił kierunek i poziom. Więc 40m nie robiło obrotu na wysokości 5m nad ziemią, cokolwiek to miało znaczyć. Jeśli samolot miał wykonać półobrót, to szerokość powinieneś podzielić przez dwa. Żeby otrzymać długość skrzydła powinieneś wykonać bardziej karkołomne obliczenia. Nie wytężaj się. Napisz co przeczytałeś w GP.

"argumenty na poziomie doktorskim lub profesorskim"
A jakie to argumenty? Dwa wybuchy, nie wiadomo gdzie, może tu, może tam, a może tam i siam?

ocenił(a) film na 9
dominiorek

jakby nie liczyć {(38 - 6) / 2 = 16} to nie dałby rady zrobić nawet pół obrotu..
A że czegos nie wiadomo dokładnie to własnie z powodu rosjan ktorzy nie pozwalali na nic polskim biegłym (o czym mowia sami czlonkowie komisji millera), nawet obejsc całego terenu nie mogli, próbek swobonie pobrać (o Kopaczowym przekopywaniu metr po metrze nie bylo mowy ale propagandowo powiedziala a pozniej sie z tego wycofywała rakiem), niekompletne sekcje, brak wraku itd itd
Zrozum wlasnie o to chodzi: Miller czy jakis inny nie moze rzetelnie zanegować podejrzliwości niektorych rodzin ofiar bo nie ma takiej wiedzy. A nie ma poprzez opieszalosc rzadu, oddanie pelni praw do sledztwa rosjanom itd itd
Czy ja kiedykolwiek w swoich 20-30 postach napisalem ze to byl na 100% zamach ? nie. Tylko jest tyle bledow, zaniechan i niewyjasnionych kwestii ze takie rodza sie domysly. A wiedzac jak ruscy postepuja z mniejszymi wrogami (np litwinienko, chodorkowski) a nawet z wiekszymi (jak np Papież, Kennedy) to na prawde mozna spodziewac sie wszystkiego.

ocenił(a) film na 1
dejdix

Na wykresie z raportu Millera wyraźnie widać, że samolot po utracie skrzydła nieco się podnosił do góry. Widzę, że szerokość samolotu zmniejsza się z czasem. Binienda zwiększał z czasem odległość, na jaką miał odlecieć fragment skrzydła...

Nie pytam nawet, czy przejrzałeś oba raporty.

Coraz więcej osób, jak widzę podkreśla ze nie wierzy w zamach, ale poszukuje prawdy. Proponuję aby równie krytycznie przyjrzeć się doniesieniom komisji Maciorewicza - tam jest równie dużo błędów, zaniedbań i niewyjaśnionych kwestii. Oraz krytycznie spojrzeć na film Gargas.

ocenił(a) film na 9

Jako że jest to forum filmowe to zakończę cytatem z "Misia". Otóż DLACZEGO (może dasz radę odpowiedzieć) marszałek Komorowski w dniu 10.IV.2010 31minut po stwierdzeniu zgonu, a 90min po nieszczęśliwym lądowaniu Tupolewa zameldował się w Pałacu Prezydenckim skąd pobrał tajne dokumenty których treść ujawniała jego konfidencką, ubecką, zdradziecką przeszłość ? Zapewne "przechodził akurat tamtędy, z tragarzami"...

dejdix

Ponieważ był wtedy marszałkiem sejmu, a zgodnie z procedurami (nie powołuję się na żadną, bo ich nie znam, tylko zasłyszałem) miał właśnie tak postąpić?

W ogóle masz jakieś dowody na te "tajne dokumenty"? Czy po prostu nadajesz dla samego nadawania i ku pokrzepieniu serc krzewicieli teorii spiskowych?

ocenił(a) film na 7

Do - albert_trebla: A pomyślałeś chłopie, że zamach mógł przeprowadzić ktoś inny niż Rosjanie? Czemu jesteś tak ograniczony? Jesteś tak samo ograniczony jak niektórzy działacze PiS, którzy z góry obciążają za wszystko Rosjan. Paranoja.

użytkownik usunięty
Hilton

Kto więc zorganizował zamach i po co przy mało znaczącym dla światowej polityki prezydencie? Sam chyba mózg wyłączasz i to często.

użytkownik usunięty

Dla zwolenników teorii spiskowych jak wytłumaczycie to że samolot przez podmuch wiatru zostaje zniszczony na lotnisku?
http://www.youtube.com/watch?v=VZvbPyt8n20
Tym bardziej niebezpieczna jest kolizja z obiektem zresztą co ukazują inne przypadki odcięć skrzydeł samolotom. A ten w Smoleńsku jeszcze rozbił się na nierównym terenie. Można również zauważyć że jedno ze skrzydeł samo się łamie pod wpływem naprężeń. Samoloty nie są niezniszczalne!

Wydaje mi się, że lotnisko Siewiernyj nie powinno zostać w ogóle oddane do użytku. Zostało ponownie otwarte jako lotnisko cywilne- co przypieczętował MAK z Anodiną na czele. Wiem, że były podawane spekulacje wskazujące na zaniedbania po stronie Rosjan pośrednio prowadzące do katastrofy- czy na dobrą sprawę kontroler w tak paskudnych warunkach pogodowych nie powinien kategorycznie odmówić przyjęcia TU-154 i nakazać odlecieć na inne lotnisko? Pominę już fakt przygotowania technicznego samego obiektu. Ale tego nie wspomniano w raporcie MAK. Dlaczego? Bo by się skompromitowali do potęgi...