PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677515}
5,0 2,4 tys. ocen
5,0 10 1 2374
Anatomia upadku
powrót do forum filmu Anatomia upadku

Prawdy to my sie juz chyba nigdy nie dowiemy , ale ten film pani Gargas przybliza nas do tej prawdy, wielkie dzieki i szacunek dla ludzi ktorzy zrobili ten film.

kamdek

Pani Gargas powinna skonsultować sie z lekarzem psychiatrą. Tam prawde widza tylko ci co chca ja tam widziec. To jest jak w tym kawale. Jeden pyta drugiego, pamietasz lecha ? tak pamietam przez mgłe. tak patrzac na pania gargas to widze tam jedno.mózg teskni za rozumem

ocenił(a) film na 10
mkbranik

Jak to jest, że wcześniej czy później ty i tobie podobni wyzywają od oszołomów, wysyłają do psychiatrów... Ostatnio nawet wcześniej niż później.

Gratuluję kultury, taktu oraz inteligencji. Zazdroszczę.

ocenił(a) film na 7
marcintomala22

Nie bądź zbyt surowy dla mkbranika i jemu podobnych ten rodzaj zachowania jest znany w psychologi i nazywa się wyparciem. Aktualnie w fazie agresywnych ataków na innych mających inne zdanie - jest to typowa faza gdy dawno ugruntowany przekaz i pogląd do którego mkbranik był przekonany w 100% zaczyna szwankować. Mkbranik nadal uważa że dokonał słusznej oceny sytuacji i nadal ma racje jednak powoli w jego głowie pojawiają się myśli w rodzaju - "A jeśli jednak było inaczej?" - "co kurna oni tej brzozy nie zmierzyli?" Pytania te nie pobudzają do większej refleksji jednak budzą niepokój i zamęt w głowie mkbranika - ten stan jest nie znośny. Naturalnym ludzkim odruchem jest strach przed nieznanym i obawa zmiany dotychczasowych poglądów ponieważ niesie ona konieczność zweryfikowania swojej inteligencji czy potencjału naiwności i podatności na manipulacje. Nikt tego nie lubi gdy nagle musi zmieniać poglądy w konfrontacji z rzeczywistością bo nosi to za sobą konieczność przyznania się przed samym sobą - byłem naiwny lub w wersji maks - byłem głupcem - mbranik powoli doświadcza właśnie takich emocji. Jego agresja jest obrazem strachu przed ewentualna koniecznością zmiany własnej opinii to bolesny proces więc raczej współczujmy koledzy niż go strofujmy.

ocenił(a) film na 10
Wolander

Masz rację, wybacz :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
mkbranik

No nie mówił - eskalacja agresji.
Tak samo jak łatwowiernie przyjąłeś jeden możliwy scenariusz związany z wydarzeniami w Smoleńsku tak samo szybko i łatwo przypisałeś mnie do pisowców - tacy ludzie jak ty po prostu już tak mają - nie mając żadnej wiedzy wyrokują.
Teraz cię zaskoczę w 2005 głosowałem na PO bo dałem się nabrać na 3x15 i POPIS.
Zawodowo chodziłeś na spotkania PiSu i robiłeś za piątą kolumnę - no to nie musisz już mówić kim jesteś i jaka masz poglądy - sorry na wymioty mi się zebrało.

ocenił(a) film na 7
mkbranik

No brawo pogrążaj się dalej. Twoje posty mówi a o tobie więcej niż ci się wydaje. Właściwie nadają się do zgłoszenia do moderatora ale niech zostaną niech każdy ma okazje ocenić poziom zwolenników jedynie słusznej teorii smoleńskiej. Epitetami i wulgaryzmami pewnie dodajesz sobie animuszu ale mnie nie sprowokujesz do pewnego poziomu się nie zniżam. Początkowo myślałem że jesteś takim małym czekistą lewakiem który w rewolucyjnym zapale odwiedza zjazdy Pisu by tam mieszać jednak chyba bliżej ci do palikociarni sadząc po poziomie postów. Klapki na oczach i jedno torowy tryb rozumowania - kontestuje oficjalne ustalenia w sprawie smoleńska i podoba mi się film Gargas muszę być pisiorem - tak rozumujesz. Nigdy nie głosowałem na PiS po 2005 nie byłem już na wyborach bo nikt nie zasługiwał na mój głos. Najbliżej mi do tradycji narodowej demokracji a dokładniej idei republikańskiej wyrażanej dziś np. przez Ziemkiewicza. Precyzyjniej można by mnie nazwać wolnościowcem liberalnym - obawiam się ze ty kompletnie nie wiesz o czym ja piszę więc na tym skończę. Nie ten poziom - w jednym się z tobą zgodzę na pewno nie przebywamy w tych samych towarzystwach.

Wolander

alez ty smieszny.narodowy demokrata, zwolennik ziemkiewicza i jego literackich gniotów. ty jestes wiekszym idiota jak myslałem . Głosował na PO a teraz wielbi ziemkiewicza i jemu podobnych, Nie dosc ześ ty idiota to jeszcze kłamca. Jestes jak choragiewka a nawet debilowaty w swoich pogladach żagiel. Nikt nie zasługiwał na twój głos? tego ci twój idol nie wybaczy. gardze takimi tępymi gnidami jak ty i to chyba tyle

ocenił(a) film na 8
mkbranik

Wypowiedź, jakiej udzieliłeś świadczy o tym, że Ziemkiewicza nigdy nie czytałeś ani nie słyszałeś. R.Z. posługuje się poprawną polszczyzną. Przykro mi to pisać, masz marny poziom.

7lukas785

Co ty bredzisz. Teraz to az mi wstyd ze jego poty trzymały moje rece. On jest po tej stronie tam gdzie rozum z rozsadnym mysleniem nie współgrają Jak go widze w otoczeniu sekty z gazety polskiej i podobnych to wiem doskonale ze to zwwykła zakała i tyle. i skoncz ta debilowatą dyskusje. lepiej poczytaj ziemkiewicza

rastapchel

A ja uwazam ze TY nie masz mózgu człowieku. Co mam film anatomia upadku do tego co dzieje sie obecnie w Polsce ? Jesli dla ciebie ta sprawa smierdzi to jest sie po stronie tych co twierdza ze był to zamach. Dla takich person jak ty wszystko smierdzi. tragedia pod Mirosławcem tez śmierdzi, katastrofa pod Szczekocinami tez smierdzi itd. Podejrzewam ze w trakcie lekcji fizyki spałeś ,albo byłes tzw. szkolnym tłukiem. Film anatomia upadku jest przedmiotem do podrzegania i manipulacji pewnego środowiska. Czy wiesz co to teza? Mysle ze tez nie.

mkbranik

Ja mysle o Tobie to samo skoro uwrzasz ze raport MAKu jest rzetely.

rastapchel

nie uwazam ze jest rzetelny,ale co ma ten gniot do raportu maku . jest pewien dziennikarz który twierdzi ze na pokładzie tu154 był trotyl a co za tym idzie wybuch. Czy wiesz co to jest oszołomstwo? przyczyna katastrofy jest zbyt złozona i nie do zaakceptowania przez srodowiska pisowskie i tyle.

ocenił(a) film na 2
Wolander

Po pierwsze powinieneś zgłaszać posty nie zgodne, ponieważ młodzi ludzie będą uważać obrażanie w internecie za normę. Możesz nazwać mnie "kapusiem" ale Ja każdy post nie odpowiedni zgłaszam, może dlatego że ma dzieci i nie chcę by to widziały. A wchodzą na FB szukając opinii na temat filmów.
Po drugie tu moja opinia, jak nie głosujesz to nie zależy ci na kraju. Warto glosować nawet na partie niszowe, bo jak znajdzie się więcej takich jak ty lub ja to może wejdą gdzieś. Osobiście nie bardzo wierzę że moja partia wejdzie do parlamentu. Ale próbuje ją tam dać. Może mamy inne poglądy ale mam nadzieję że w najbliższych wyborach znajdziesz kogoś najbliżej swoich poglądów i dasz głos.

rafib1975

Zgłaszanie postów wulgarnych i tak nic nie daje. Zauważ, że autor nie jest pociągnięty do jakichkolwiek konsekwencji. Jedynie 'usuwają' takowego posta, co sprawia, że czytający nie wie o co w dyskusji chodziło (o ile w ogóle o coś chodziło).
A co do opinii o filmach w komentarzach to cóż... Chyba najgorsze co można zrobić to czytać komentarze na filmwebie przed obejrzeniem filmu. Z wielu powodów.

ocenił(a) film na 10
Wolander

Na PO nie glosowałem, ale na POPIS też się nabrać dałem ;/

marcintomala22

Ja tam ani nie gratuluje ani nie zazdroszcze Tobie twojej inteligencji. Wy pisuary jestescie jedyni w swoim rodzaju. zal mi takich jak ty i niech tak zostanie

mkbranik

Demokracja to system w ktorym racje ma wiekszosc ,a co zrobic aby uzyskac wiekszasc???Najlepiej oglupic spoleczenstwo ,a ty jestes dobrym tego przykladem...

rastapchel

Tacy jak ty nie maja pojecia co to demokracja. Film anatomia upadku jest zaprzeczeniem demokracji. Podejrzewam ze fizyka jest dla ciebie dziedzina znana tylko z noszeniem worków z gipsem a słowo teza jest w ogólne czyms obcym.
No i nie zapomnij ,,zgłosic naduzycia''

mkbranik

szkoda klawiatury na polglokow

kamdek

On cie przybliza do prawdy? Gdzie i w jakim fragmencie tego filmu jest to przyblizenie? hahahahahahahahahaha

kamdek

Ten film nie ma nic wspólnego z prawdą. Film ten został zrobiony dla srodowiska ,,solidarnych 2010 '' zeby jeszcze bardziej utwierdzic ich w swiadomości ze 10 kwietnia 2010 KTOŚ dokonał zamachu na prezydenta RP. Film to stek bzdur i nic wiecej. Ci co sadza inaczej zgłaszajcie naduzycie. Myslenie sprawia ból bardzo wielu.

kamdek

...