PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98949}

Angelika i sułtan

Angélique et le sultan
1968
7,1 3,2 tys. ocen
7,1 10 1 3221
Angelika i sułtan
powrót do forum filmu Angelika i sułtan

paresłów

użytkownik usunięty

jak widze o tym filmie redakcja Film Weba ma niezbyt wiele do powiedzenia.... A więc film powstał na podstawie ksiażki Anne i Serge Golon, napisanej 1w roku 960 - Angélique and the Sultan. (Angelique et le Sultan).

Film jest kontunyacją sagi o Markizie Andżelice. W poprzednim filmie piraci sprzedawali Angelikę tak sukcesywnie ze w końcu kupił ją jej własny mąż, hrabia De Peyrac. Niestety Angelikę znów porwali , na czym kończy się film o Angelice wśród piratów.

PIękna markiza w rezultacie obudziła się w algierskim haremie. Obsadzona została za nieposłuszeństwo w jego niższych szeregach , by potem znowu ujrzeć blask złota w haremie górnym, wśród pięknych kobiet.
Zakochał się w niej sam sułtan, którego markiza jednak odrzuciła i odrzucała regularnie, w imię wierności meżowi. Została za to wychłostana lecz mimo to nie straciła swego piękna.

O jej wierności meżowi nie wiedziały jednak żony sułtana,które były święcie przekonane, ze Angelika chche odbić im męża 9wspólnego,lecz jednak).

podczas pobytu w Algierii Angelika poznała robotnika, za pomocą którego uciekła z haremu na pustynię. Wycieńczoną odnalazł ją mąż. I żyli długo i szcześliwie

Michele Mercier .... Angélique de Peyrac
Robert Hossein .... Jeoffrey de Peyrac
Jean-Claude Pascal .... Osman Ferradji
Jacques Santi .... Vateville
Helmuth Schneider .... Colin Paturel
Roger Pigaut .... Le Marquis d'Escrainville
Ettore Manni .... Jason
Erno Crisa .... Turkish Ambassador
Bruno Dietrich .... Corlano
Pasquale Martino .... Savary
Renato De Carmine
Henri Cogan
Aly Ben Ayed .... Le sultan
Claudio Previtera
Gaby Mesée (as Gaby Messe)

O, dzięki.. Nie oglądałam niestety ale mam zamiar. Oby TVP puściła jak najszybciej:) - jak do tej pory puszczała wcześniejsze części..
Już nie mogę się doczekać:)
Chciałam sobie co nie co poczytać ale tu nic nie było. Dlatego tym bardziej dziękuję za Twoje info.