PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95415}

Ania z Zielonego Wzgórza

Anne of Green Gables
1985
7,3 48 tys. ocen
7,3 10 1 47552
6,8 12 krytyków
Ania z Zielonego Wzgórza
powrót do forum filmu Ania z Zielonego Wzgórza

1/10

użytkownik usunięty

Ten film to jakaś porażka
Zmarnowane 3 godziny i 20 minut życia.
Naprawdę nie polecam

ocenił(a) film na 8

Ależ w ogóle nie zgadzam się z tym stwierdzeniem . Mógłbyś uzasadnić swoją tezę? To świetny film, przy którym można bardzo miło spędzić czas. Piękne obrazy i muzyka. Bardzo spokojne kino, więc muszę przyznać, że trzeba takie lubić. Ale żeby taka niska ocena?

użytkownik usunięty
Knight_fw

Nuda,słaba gra aktorska(jedynie dobrze w tym filmie zagrali seniorzy)

ocenił(a) film na 8

Cóż, nie ma zbyt wielu chłopaków, którzy byliby wielbicielami "Ani", więc poniekąd mogę zrozumieć tę opinię. Ja poleciłabym film (jak i książkę) każdej dorastającej dziewczynce, bo jest po prostu piękny, przekazuje ważne wartości, wzrusza, bawi, rozbudza wrażliwość i jest wspaniale zagrany - z ciepłem, wyczuciem i zgodnie z duchem książki. Jeśli o mnie chodzi, Ania była jakby towarzyszką mojego dzieciństwa, więc do tej pory oglądam tę ekranizację z uczuciem nostalgii :)

adonae

Bo ten film jest dla ludzi z wyobraźnią :) kocham tę ekranizację.

ocenił(a) film na 8

No z tą jedynką to trochę przesadziłeś. Ja obejrzałem to kiedyś z nudów i spodobało mi się. Podoba mi się pierwsza część, kiedy Ania była mała bo dalsze części to im dalej tym gorzej, a ostatnia część to już moim zdaniem nic ciekawego.

wszedłem na Twój profil i popatrzyłem co oceniasz na 10 skoro ten film oceniłeś na 1.
i co widzę? ano: Jaś Fasola, Benny Hill, Przygody Animków, Hrabia Kaczula.... :D:D
Myślę, że za parę lat powinieneś jeszcze raz spróbować obejrzeć ten film. Moze już wtedy na tyle dorośniesz, by wzruszyć się czasem....
i myślę, że wtedy podwyższysz troche ocenę.

użytkownik usunięty
artinplus

Nie zamierzam już tego gniota oglądać.

ocenił(a) film na 10

Nie wiem co powiedziec czytając takie komentarze mogę zrozumieć ze facetom sie nie podobają ale ja ksiązke uwielbiam od czasu gdy miałam 12 lat a film jak leci w tv zawsze chętnie oglądnę jestem porostu sentymentalnie nastawiona do niego i bardzo go lubię . Nie widziałam jeszcze filmu który by nie odbiegał od książki i było wszytko w nim co do joty z tym to przesadzacie .Zmierz np. bardzo sie roźni od książki nawet detale zmienili i połowy nie ma. Zgadzam się z "adonae " ma wiele racji co do filmu. Faceci wolą sensacje a nie takie filmy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5

Ja nigdy nie przepadałam za Ania, ale jedynka to za słaba ocena.

spadaj, ja tak lubię wciąż powracać do tego filmu i nie przeszkadza mi odbieganie od książki, bo przez to film miał szansę wykształtować pewną indywidualność i zapaść w pamięć głęboko. Obsada jest ponadto REWELACYJNA. Film, który najbardziej lubię oglądać wiosną, ale o innych porach roku także, bo wszystkie są w filmie. Ponadto na wysokim poziomie typ reżyserii. Plenery, które podobne są do moich - Sudeckich... KOCHAM KOCHAM KOCHAM!!!!!!!!