PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95415}

Ania z Zielonego Wzgórza

Anne of Green Gables
1985
7,3 48 tys. ocen
7,3 10 1 47552
6,8 12 krytyków
Ania z Zielonego Wzgórza
powrót do forum filmu Ania z Zielonego Wzgórza

Słyszałam że padł taki pomysł żeby nakręcić Anie z Zielonego Wzgórza wspułczesną podobno Anie ma zagrać Ashley Olsen...
Fajnie by było zobaczeć historie Ani teraz czyli nowoczzesnej Ani ;)
Ciekawe czy w końcu nakręcą taki film
Ja jestem za
Ps: chociaż trudno będzie zastąpić takich fajnych aktorów którzy grali w starej Ani...

ocenił(a) film na 9
Xara

Moim zdaniem tej produkcji nic nie przebije. Ja się na tej "ani..." wychowałam i uważam ten film za najlepszy pod słońcem. Do dziś się na niej wzruszam.

ziena

Łeeeee!!! Tak samo jak wyżej, przywiązałam się do tej wersji i wątpie, żeby coś mogło przebić tą wersję. Chodzi mi o, wspomnianą wyżej wersję z Ashley Olsen. Lubię Ashley, jednak sądze, że dziewczyna nie ma talentu do takiej roli. Chyba, że z cudownego filmu chcą zróbić kolejny kiepski film.

erumeleth

Taak, Ashey sie nie nadaje do roli Ani. Gdyby wybrano inna aktorke, to ok, ale nie ja..

ocenił(a) film na 9
Xara

Nie wiem, co byście na to powiedziały, ale wg mnie świetną Anią byłaby Kelly Reilly. Ach, idealna.

ocenił(a) film na 9
Xara

http://fond-ecran.linternaute.com/image_wallpaper/portrait1024.jpg [fond-ecran.linternaute....]

trifle

Co??????????Ona miałaby zagrać Anię?To żart no nie?

14mirinda

CO OLSEN????????????????????????? ??????????????? To ma byc komedia czy Ania? bez przesady, Ania 11 letnia do doroslej i ma nia grac jakas Ashley? Dobrze ze nie Mary-kate, jeszcze by bylo zeby anie grala narkomanka :(( a ja uwielbiam te anie, klasyczna, jedyna w swoim rodzaju :D

ocenił(a) film na 9
trifle

Nie wiem, czy to do mnie było ;), ona tzn kelly reilly pasowałaby na Anię, ale w 'ciągu dalszym' ;) tzn jakichś aniach z uniwersytetu albo i nawet wcześniejszą 'anię z avonlea'. Bo 11- letnią to nieee, ale jakąś małą dziewczynkę by znaleźli na pewno.

Xara

chyba bym skądś skoczyła bo taki film to byłaby totalna porażka! Zgadzam się z innymi- wychowałam się na Ani, wzruszam się do dziś, mogłabym oglądac je setki razy a rola tamtej...yhym...ona zrobiłaby z tego lipną komedię a nie film o losach rudowłosej, niepoprawnej marzycielki. niech nawet nie myśla o kręceniu nowej wersji Ani! bo fani pokażą twórcom jak sie robi mortal kombat i jak boli game over :P

nighta_day

Jakos kelly reilly mi nie pasuje, moim zdaniem brzydka...

Mona

ładna/brzydka - sprawa gustu, ale wg mnie ma coś w sobie. Grała siostrę Bingleya w ostatniej ekranizacji Dumy i uprzedzenia.

Mimo wszystko pomysł na współczesną Anię... wg mnie chybiony.

m.

ocenił(a) film na 7
Xara

Olsenka nie pasuje do tej roli! Nie jest ruda, ma 20 lat już, a tytułowa Ania 11, źle by wypadła moim zdaniem. Niech wezmą aktorkę co się nadaje do tej roli, w odpowiednim wieku i o odpowiednim wyglądzie.

P.S A swoją drogą jestem za, aby powstała nowa część:)

ocenił(a) film na 10
Xara

Jonathan'a Crombie zwlaszcza ;) Po czesci tez dla niego ogladalam ten film ;)

oLKUSz4

ja uważam, ze 'stara' Ania jest swietna, chociaz szkoda, ze wycieli niektore momenty z ksiazek. gdyby tak cofnac sie o kilkadziesiat lat....

ale nie popieram 'nowej' Ani, ktora miala by zagrac Ashley :/ nie dlatego ze jej nie lubie, ale mysle, ze ona do niej nie pasuje