Animatrix

The Animatrix
2003
7,5 27 tys. ocen
7,5 10 1 26673
7,0 12 krytyków
Animatrix
powrót do forum filmu Animatrix

Jak na tandetne japońskie filmidło typu Anime to pseudoartystyczne dzieło prezentuje najgorszą chyba animację w dziejach światowej kinematografii. Oj biedne to dzieło! Oj biedne! Jak już to epizod "Ostatni lot Ozyrysa" się jakoś prezentował. Ale jak zobaczycie to tandetne wykonanie japońskie z 2003 roku i zestawicie je z kreskówkami Walta Disneya czy Hanny Barbery, albo Metro Goldwyn Mayer z czasów sprzed II wojny światowej ta tamta animacja przebija tę pod każdym względem o całe lata świetlne.

Gornik_Zabrze

Aż żal komentować. Mieszający z błotem Matrixa kolejny fanatyk Prometeusza - najgorszego filmu sci-fi w dziejach wszechświata, który nic ze sobą nie reprezentuje ani nie wnosi do kina.

ocenił(a) film na 1
hr_dooku

Za to gniot nie mający żadnego sensu z samymi dziurami logicznymi w scenariuszu i stanowiący zrzynkę z kilkudziesięciu innych produkcji ale wniósł wiele do kina. Może mi ktoś powiedzieć czemu ludzie zachwycają się tak nad tym całym Matrixem? Moim zdaniem
film jest strasznie kiczowaty, prymitywny oraz dziwny. W dodatku beznadziejne pomysły (świat komputerem, albo ludzie rodzący się na polach? - żenada) i efekty specjalne, a gra Reevesa zasługuje na Złotą Malinę.

Effie_Trinket

"W dodatku beznadziejne pomysły (świat komputerem, albo ludzie rodzący się na polach? - żenada)" - istnieje coś takiego jak sci-fi człowieczku. Ponadto dziś założyłaś/eś konto i od razu matrixy na 1, więc stwierdzam, że jesteś trollem i może nawet kolejnym multikontem. Żegnam.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Masz do czynienia z kolejnym wcieleniem Atoirtapa.

ocenił(a) film na 7
Effie_Trinket

http://www.filmweb.pl/film/Matrix-1999-628/discussion/Nieporozumienie+totalne,22 61146

ocenił(a) film na 9
mstrojny6

"Ludzie rodzący się na polach". MISTRZ!

ocenił(a) film na 9
mstrojny6

no fakt ;) podpuszczacz. Musze jednak przyznać że i mnie ,aktorski' Matrix kompletnie nie przypadł do gustu (nie ocenilam go jednak bo za malo czasu poświecilam serii i za malo skupienia by to uczciwie zrobić) natomiast Animatrix jest świetny i naprawde ,rąbie psyche' Ogladałam go 2 razy i za kazdym razem po seansie siedziałam kilka minut w ciszy zastanawiając sie czy to co widziałam naprawde nie ma prawa miec miejsca.Naprawdę swietny film choć historie w nim sa nierówne, sama nie wiem jaki jest fenomen tego jak działa na mój umysł xD

Effie_Trinket

Atoirtapowi panowie w białych kitlach znowu rozwiązali rekawy

ocenił(a) film na 9
Effie_Trinket

Jestem wielka przeciwniczka ,aktorskiej' serii Matrix'a ale Animatrix bardzo mi się podobał.
Dobrze oddal dramaturgię i dramat jednostek w swiecie kontrolowanym przez maszyny. To wlasnie emocje i ciekawa grafika działaja na wyobraźnię choc trzeba lubić anime

ocenił(a) film na 9
Gornik_Zabrze

Oj biedny człowieku, oceniłeś "Matrixa" na 1, "Hobbita" na 1, "Stalkera" na 1, ale Thora na.... 9 hahaha, "Pometeusza" też wysoko, "Nieśmiertelny 3"..... bez komentarza. Jesteś tzw. internetowym trollem, nikim więcej mały człowieczku.