Animatrix

The Animatrix
2003
7,5 27 tys. ocen
7,5 10 1 26674
7,0 12 krytyków
Animatrix
powrót do forum filmu Animatrix

Te odcinki to po prostu zestaw filmików (każdy inny) opisujących zjawisko matrycy. Jedno mogę powiedzieć - mają to, czego zabrakło w drugiej i trzeciej części Matrycy - KLIMAT. Bywa ciemno i strasznie, ale bywa również prawie cukierkowo (i o to chodzi! filmiki są różne, jak ludzie). Jest zarówno coś dla lubiących klimaty a'la Pulp Fiction, a także jest jeden odcinek, który by spodobał się nastolatkom. Dla mnie dzieło sztuki.

ocenił(a) film na 10
Turion

Niesamowite. mozecie mówic co chcecie, ale najlepsza część Matixa po jedynce. Ani gra, ani matrix 2 i 3 sie nie umywają nawet.
Idealne i piekne. Każda część. i nie piszcie pierdół ze japończycy zżynają z amerykanów, bo to Wachowscy byli zafascynowani wschodem i japońską kreską. Tak samo Animatrix powstał w dużej mierze z ich inicjatywy.

Der

Popieram.A słyszałeś może o tym, że Matrix jest oparty na jakiejś książce gdzie tytuł jest inny?
To pewnie jakaś głupia plotka.

Der

Popieram.A słyszałeś może o tym, że Matrix jest oparty na jakiejś książce gdzie tytuł jest inny?
To pewnie jakaś głupia plotka.

ocenił(a) film na 10
Turion

własnie o tym pomysłałem gdzie ksiazka...i myslalem tez ze to dzieło słowo mi z ust wycaignales mimo ze jestem nastolatkiem to tez bylem wniebowziety...animacja boksa a fabuła....dość naiwny jestem wiec zacvzałem sobie tak msyłec a jesłi naprawde jestem w matrixie...ciekawe kto jeszce tak mysli jak ja i czy jest taka osoba i wtedy zobacyzłem napis...koncowy "You not alone"