Animatrix

The Animatrix
2003
7,5 27 tys. ocen
7,5 10 1 26673
7,0 12 krytyków
Animatrix
powrót do forum filmu Animatrix

Kto??

ocenił(a) film na 10

Może to głupie pytanie ale kto stworzył matrixsa maszyny czy ludzie?? cały czas myślałem że maszyny stworzyły dla ludzi wirtualną rzeczywistość ale po obejrzeniu ostatniego odcinka Animatrix wszystko się poplątało:/

ocenił(a) film na 10
Kondzio_Ultra

Matrixa stworzyły maszyny - wiadomo, w ostatniej części Animatrixa były podejmowane próby "uwolnienia umysłu" maszyn ale gdy (końcówka) sytuacja została odwrócona, gdy to maszyna zaproponowała człowiekowi wybór jej świata - umysł człowieka okazał się za słaby...

ocenił(a) film na 10
maniek82

aha:D dzięki za wyjaśnienie

za krótki

ocenił(a) film na 7
Kondzio_Ultra

Ludzie zasnuli Słońce, żeby odciąć maszynom źródło energii, więc te musiały sobie znaleźć coś innego. Wzięły więc wszystkich ludzi i podłączyły do Matrixa, żeby sobie ludzie żyli w ułudzie, a one kradły energię z ich ciał.

ocenił(a) film na 10
Kondzio_Ultra

ale ty cielok jestes jak sie w tym pogubiles

Kondzio_Ultra

Według mnie-maszyny rzeczywiście okazały chęc współpracy-nie miały energii i gdyby ludzie się nie zgodzili na symbiozę-zginęli by wszyscy(ludzie i maszyny).Maszyny,,żyły" dzięki ludzkiej energii a ludzie ,,żyli " w matrixie.W ten sposób obie grupy mogły przetrwac.

ewa923

Jak dla mnie to nadal jest pasożytnictwo. Gdyby te dwie rasy *chciały* porozumienia to umiałyby żyć obok siebie. Jednakże stało się inaczej, ludzie byli zaborczy, gdyż czuli się 'bosko'- dosłownie. Maszyny stały się nową rasą, życiem, które jednak powinno być ludziom podległe- traktowane jako swego rodzaju pupile, wykorzystywane. Dlatego też ludzka rasa za swoją pychę musiała zostać sprowadzona do roli służalczej.

"Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś".