Ja śmiem wątpić czy znasz język polski. "poruwna nia" napisałeś a pisze się " porównania".
No cóż- o gustach się nie dyskutuje. Ale napisz jakąś dojrzalszą odpowiedź, bo mam wrażenie jakbym czytała wypowiedź pięciolatka. Napisane na szybko, bez ładu i składu. Albo zrób coś dobrze, albo nie rób tego wcale.
zegan a tobie co, "alt" ukradli? Matrixy od najlepszego do najgorszego
1. Matrix
2. Animatrix
3. Matrix Rewolucje
4. Matrix Reaktywacja - najgorsza część, zero fabuły, właściwie poza kilkoma efektownymi scenami akcji nie ma w nim nic ciekawego
Również uważam, że Reaktywacja najgorsza.
Ale jeśli chodzi o całość Twojej wypowiedzi, to już chyba sami Wachowscy wypowiadali się, że Matrix (część pierwsza) jest dla fanów różnych gatunków filmowych. Jest tu coś dla fanów efektów specjalnych, akcji, sztuk walki, sci-fi, filozofii, dramatu, a nawet komedii, kryminału czy romansu. Jeśli jesteś osobą, która ponad wszystko inne docenia w Matrixie właśnie efektowność i akcję, to faktycznie Animatrix może wydać się nudny, gdyż efekty specjalne (poza Ostatnim lotem Ozyrysa - świetna animacja komputerowa) schodzą tu na dalszy plan.
O ładnie to napisałeś "Matrix (część pierwsza) jest dla fanów różnych gatunków filmowych" dlatego tez Reaktywacja jest nie dla Ciebie OK:] i dodam cos jeszcze... ta czesc wymagaj wiedzy a bez niej ludzie wypisuja ta czesc jest naj a ta mniej^^
warto po obejrzeniu przeczytac http://www.wylfing.net/essays/matrix_reloaded_pl.html i raz jeszcze oddac sie opowiesci;]
pozdrawiam
Nigdzie nie napisałem, że "nie jest dla mnie OK". Przeciwnie - oceniłem ją na "7", czyli film dobry. Oczywiście zawsze "fajnie" jest zarzucić komuś brak wiedzy, nie mając o danej osobie zielonego pojęcia. W sumie to na tym potencjalną dyskusję zakończę, bo z takim "startem" nie ma sensu tego ciągnąć. :)