W 1990 roku można było do marynarki wojennej CCCP wysłać wniosek o przyjęcie mailowo?
@alicjakonieczna1 serio w 1987 roku był Internet z obsługą stron WWW w języku rosyjskim? Podasz źródło tych rewelacji? No i do tego jeszcze notebooki z wbudowaną karta WiFi gdzie dopiero na początku lat 90-tych pojawił się pierwszy standard sieci bezprzewodowych?
Gimby nie znajo. jak ruskie mieszkajo.
A wystarczy odpalić filmy Miszy na YT z jego podróży po kacapii teraz i zobaczyć, jak tam sowiety żyją i zastanowić się, jak to mogło wyglądać w latach 80.
Ten film to dno dna dla kretynów nakręcony przez jakiegoś komuszego debila, zakochanego w czerwonej rosji.
Na YT jest masa filmów ruskich pokazujących, jak oni teraz żyją.
Uśmiej się gibonie przy rosyjskim Gruzie 200 pokazującym, jak żyją elity sowieckie w tamtych latach.
Film kręcony przez Rosjanina a nie przez kretyna z Europy Zachodniej.
https://www.filmweb.pl/Ladunek.200
W takim razie polecam jeszcze dwa rosyjskie filmy reżysera Yuriya Bykova, pt:
"Dureń" https://www.filmweb.pl/film/Dure%C5%84-2014-717736 i
"Major" https://www.filmweb.pl/film/Major-2013-691150
Niezle recenzje, oba filmy mnie zaciekawiły. Jak tylko da radę obejrzeć w necie to z pewnością to zrobię
No i pani Anna miała dostęp do PenDrive'a, na prawie dekadę przed jego rynkowym debiutem :)
Nie, nie można było, nie mówiąc o tym, że taki mały laptopik do byłby wart fortunę. Aż dziw bierze, że taki stary byk jak Besson zapomniał o tym, ale teraz można tak filmy kręcić, bo większość ludzi do 30-go roku życia nawet nie ma pojęcia, że istniał świat bez internetu.
no nie przeginaj mój prawie pierwszy komputer wyglądał jak laptopik (oczywiście bez wyświetlacza) i nie kosztował fortuny - choć tani nie był
miał chyba procek z 8kb :)
ktoś tam pisze, że nie było internetu zależy co przez to rozumieć? www nie było, ale łączność z sieciami głównie uniwersyteckimi poprzez modem tel była amigowcy powinni pamiętać BBS-y
a co do twojego ostatniego zdania to prawda
młodzi nawet nie wiedzą, że był świat bez internetu, a starzy jak ja lub Besson na ogół mają alzhaimera ;)
Już w pierwszej scenie jak dobrze się przypatrzeć to Ładę na ulicy mija jakiś współczesny wypasiony Mercedes bodajże
oprócz laptopa w końcu lat 80tych, można było zobaczyć ciekawe komórki jak nokia 3410, istny wehikuł czasu. O ile przymknę oko w filmach o agencie 007 na bajery albo w filmach MCU, to tutaj już przesadzili. Tłumaczycie, że może robili to w edytorze, czy drukowali czy mailem wysyłali, powiedzcie mi tylko więc dlaczego wtedy nic z tych rzeczy nie mieliśmy w domach w Polsce!!!... Chcecie mi powiedzieć że ćpuni w Rosji z tamtego okresu mieli lepiej niż my!!...bzdura. Film marny i tyle.
Jest tego więcej np. komórki(żadne tam cegły nawet, małe jak 3310), usb, dyski twarde jak współczesne, pendrive'y itp. :) Skoro pierwszy lepszy widz wyłapuje takie rzeczy to za Ci ludzie kasę biorą? :) Partactwo na maksa, ale pomimo tego nie ogląda się tego źle ;) Ja rozumiem realia akcyjniaka typu modelka i Kasparow w spódnicy, po roku tregningu rozwalająca połowę KGB przy użyciu widelca, ale świat powinien być odwzorowany z poszanowaniem widza skoro sami tak epatują datami typu 1987 czy 1990.
Jedna chudzinka rozwala 40 napakowanych chłopa a ci się laptopa czepiają... film Luca Bessona, który lubi futurystyczne bajery i wcisnął laptopa z wi-fi do lat 90 i już problem. Nie wiem jak wy mogliście przeżyć mikrofale z 5 elementu. To takie zboczenie jak stopy w filmach Tarantino ogarnijcie ludzie. Za duzo internetów.
no i wychodzi na to ,że Rosja latach 90 wyprzedzała cały świat , samochody w tle co niektóre z rocznika 2006-2010
To źle? ;)
Mimo drobnych wtop ten film podobał mi się stokroć bardziej o odmóżdżonych kolejnych odcinków Mission Impossible z "cudwnym" Tomem Cruise.
1993 roku pisałem pracę na maszynie, przez kalkę. jak się pomyliłeś albo założyłeś kalkę odwrotnie to przesrane. W 1998 już w Wordpadzie na Win95
Bohaterowie jeździli co prawda starymi ładami i mercedesami, ale na ulicach było widać masę nowych, współczesnych aut. Np w zimowym ujęciu parkingu przy nowym moskiewskim mieszkaniu Anny na parkingu stoi Suzuki SX4 rocznik mniej więcej 2010 oraz kilka innych jeszcze nowszych modeli aut :)
Samochody tez były w niewłaściwych rocznikach. Praktycznie wszystkie. Gdyby to było. 10 lat później to tak.
W 1990 pierwszy mail to wysłano ale w Polsce, wszystko jest w sieci tu cytat "pierwszy mail został wysłany do Polski 20 listopada 1990 roku i trafił do krakowskiego Instytutu Fizyki Jądrowej."
Z kolei pierwszy mail wysłany na świecie datowany jest na 1969 rok. Zawierał tylko jedną literę ale już dwa lata później dodano do adresu "@" i możliwe stało się wysyłanie emaili jakie znamy do dziś. Tu znów cytat z sieci "w 1971 roku, wysłano pierwszego w historii e-maila"
Odniosłem wrażenie, że film jest dla Amerykanów, więc oni wszystko przyjmą bez grama zdziwienia :) jest i więcej bzdur, łącznie z mieszaniem linii czasowej kilkukrotnie w krótkim odstepie czasu, ale mimo wszystko produkcja udana- żeński odpowiednik Johna Wicka podszyty jakąś historią szpiegowską. Czuć energię Nikity, w nowszej oprawie. Ludzie się mocno irytują scenami walk, ale jesli ktoś zna twórczośc Bessona, to nie powinien być zdzwiwiony.