PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=756360}

Annabelle: Narodziny zła

Annabelle: Creation
2017
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68203
5,5 17 krytyków
Annabelle: Narodziny zła
powrót do forum filmu Annabelle: Narodziny zła

Dlaczego na końcu Janice nazwała się Annabelle ? Ta lalka miała imię Annabelle czy kto? Oglądałem pierwszą część ale czegoś tu nie zrozumiałem.

ocenił(a) film na 7
andrzejduda2222

Z tego co kojarzę to dziewczynka, która zginęła na początku filmu (Bee) to Annabelle.

użytkownik usunięty
Cleaa

ja zobaczyłem sobie Obecność dla przypomnienia, i tam jest na początku mowa, że "7 letnia dziewczynka imieniem Annabelle, która zmarła w tym mieszkaniu, chciała wejść do lalki, a pielęgniarkom zrobiło się jej żal więc pozwoliły". To pasuje to Bee z tej "nowej" Annabelle: Narodziny Zła. A ta cała Janice była opętana od chwili gdy zwiała z domu na końcu filmu i przedstawiała się jako Annabelle. (bo nikt nie wiedział widocznie kim właściwie jest). Potem adoptowali ją Higginsowie, a gdy lalka pojawiła się po latach w zasięgu, poczuła... chęć mordu. Inaczej tego nie umiem wyjaśnić :)
Bee to ta "właściwa" Annabelle od której zaczęła się ta cała zabawa

użytkownik usunięty

Tu oczywiście jest spora nieścisłość, która się sama zarzuca - śmierć Bee w Annabelle 2 - śmierć Annabelle (Janice) w Annabelle 1 - miejsca w jakich się dokonała śmierć tych osób. Twórcy trochę przedobrzyli, jakby najpierw chcieli się odciąć od Annabelle 1, a potem nagle pod koniec zmienili zdanie...