PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=756360}

Annabelle: Narodziny zła

Annabelle: Creation
2017
6,2 68 tys. ocen
6,2 10 1 68200
5,5 17 krytyków
Annabelle: Narodziny zła
powrót do forum filmu Annabelle: Narodziny zła

Nie rozumiem sceny końcowej. Dorosła Annabelle zabija Higginsów. A kim był mężczyzna, który wszedł z nia do pokoju? Czy w którejś części serii występują Higginsowie?
Bardzo proszę, niech ktoś będzie tak miły i mi to wytłumaczy :)

ocenił(a) film na 8
Tuber

W części pierwszej Higginsowa mówi, że jej córka uciekła prawdobnie do sekty. Teraz dowiedzielismy sie ze ta córka to Annabelle. Ten facet był pewnie jej znajomym/kochasiem z sekty.

ocenił(a) film na 5
Tuber

też się nad tym zastanawiałem. Tym bardziej, że mam wrażenie, że ta scena już była w jakimś filmie. Pytanie w jakim?

Tuber

Ja się zastanawiam nad czymś innym, nad tym jak łączą się obie części filmu. Na końcu drugiej części Annabelle (w ciele Janice) zabiła swoich adopcyjnych rodziców, a sąsiedzi (parka z pierwszej części) pobiegli im na ratunek. I zupełnym przypadkiem Ci sąsiedzi mieli w domu akurat tę lalkę, którą zrobił ojciec prawdziwej Annabelle? Ot, taki przypadek? I czy była to ta sama lalka, którą opętał demon w drugiej części, czy po prostu taka sama jak tamta (w końcu takich lalek było 100)? To mnie zastanawia..

ocenił(a) film na 6
Frytek234

Miało być tych lalek 100, ale czy były? Może ojciec się załamał po śmierci córki i zrobił tylko tą jedną? W pierwszej części bohaterka bardzo długo szukała tej lalki i w końcu znalazł ją jej mąż. Pod koniec drugiej części lalka jest w jakimś antykwariacie i starsza kobieta kupuje ją dla swojej córki, podejrzewam że dla jednej z tych pielęgniarek, a że mąż głównej bohaterki był lekarzem i jak pytała go żona gdzie ją znalazł, stwierdził że ma znajomości, więc może wziął ją od nich? Nie wiem, czyste domysły :)

ocenił(a) film na 10
MartaWuuu

W najnowszej części żona gościa który robił lalki mówi przed kościołem do innego typka że wszystkie lalki są już gotowe.

ocenił(a) film na 6
dubik3

Może je zniszczył i zostawił tylko tą jedną :) Tak w sumie można gdybać w nieskończoność.

MartaWuuu

W ostatniej scenie pojawia się Charles Manson (sekta). Reżyser nawet wspominał o nawiązaniu do tych wydarzeń