Anonimus

Anonymous
2011
7,1 28 tys. ocen
7,1 10 1 28166
6,0 9 krytyków
Anonimus
powrót do forum filmu Anonimus

Nie sądziłem, że jeszcze kiedykolwiek wybiorę się na film Rolanda Emmericha z własnej, nieprzymuszonej woli, ale wieść gminna niosła, że "Anonimus" to naprawdę niezły film. I tak jest rzeczywiście. Nie sądziłem, że stać na to tego reżysera. Duża w tym zasługa oryginalnego scenariusza, choć Emmerich nie do końca z nim sobie poradził - film jest bowiem miejscami dosyć zagmatwany i chaotyczny i trzeba nieźle się natrudzić, by zorientować się kto jest kto, co knuje, z kim i dlaczego. Podobało mi się też aktorstwo - szczególnie Vanessa Redgrave, która była zachwycająca w roli Królowej Elżbiety, jakże nietypowo ukazanej. Summa summarum - kawałek bardzo przyzwoitego kina.

ocenił(a) film na 9
snoopy

O, widzę, że też należysz do tych, których Emmerich pozytywnie zaskoczył :)

ocenił(a) film na 8
torne

Ta "wieść gminna", to głównie ty, torne. ;)

ocenił(a) film na 9
snoopy

:)
No tak, ale czasem nasze gusta są całkowicie rozbieżne (nadal nie mogę zrozumieć, jak mogłeś postawić 1 "Caravaggio")

ocenił(a) film na 8
torne

Tak, ten film różni nas chyba najbardziej, ale dla mnie ten film to była tylko ładna wydmuszka. Może miałem zły dzień na niego? Może nie zrozumiałem o co tam tak naprawdę chodzi? Nie wiem, może dam mu jeszcze kiedyś szansę, choć szczerze powiem, że nie bardzo mnie do niego ciągnie.

snoopy

widowiskowy na tyle żeby wybrać się do kina? czy lepiej poczekać na BlueRay?

ocenił(a) film na 8
maytman

Moim zdaniem jak najbardziej. Podobało mi się to, jak przedstawili ówczesny Londyn.