Anora

2024
6,8 47 tys. ocen
6,8 10 1 47449
7,6 83 krytyków
Anora
powrót do forum filmu Anora

Mamy i radość, i rozczarowania, śmiech szczery i taki troszkę wymuszony, dobrą zabawę, która wiadomo, jak się skończy i w tym wszystkim dwa światy, z których każdy jest pokaleczony. I jest Igor. Dla mnie najciekawsza z postaci. A końcówka jak katharsis.
Ale mnie nie zachwycił. To dobry film i tyle.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Jestem ciekaw ktory film,ten czy Emilia Perez w tym starciu jest lepszy?

ocenił(a) film na 7
aronn

Dla mnie zdecydowanie Emilia Perez

ocenił(a) film na 9
Agatonik

Emilia Perez to zwykły kicz.

ocenił(a) film na 9
Agatonik

Film jest znakomity, od pierwszej do ostatniej sekwencji, tak poprowadzonych aktorów dawno nie widziałem w żadnym obejrzanym w ostatnich latach filmie, nie dziwię się przewodniczącej jury MFF w Cannes... Spójny, logiczny scenariusz,, dialogi, motywacje i tło postaci wszystko jest kompletne, znakomite zdjęcia, montaż (Sean Baker) Nie było w ostatnich latach tak przemyślanego filmu o potrzebie miłości i dorastaniu do niej... Polscy twórcy uczcie się, odstajemy to fakt...

ocenił(a) film na 7
wkrol_filmweb

To obejrzyj więcej filmów

ocenił(a) film na 9
Agatonik

Rada odnosi się jak rozumiem również do do jurorów 77 MFF w Cannes, jaka szkoda ,że nie poproszono Ciebie do jury, mógłbyś pochwalić się swoją erudycją filmową...

ocenił(a) film na 9
Agatonik

Ale przecież on ma rację. Ja mimo obejrzenia tysięcy filmów podzielam jego zdanie.

ocenił(a) film na 9
wkrol_filmweb

Pełna zgoda. Kapitalna pozycja - jeden z najlepszych filmów 2024.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

W sumie to się mogę zgodzić z komentarzem, film jest naprawdę przyjemniaczkiem; lecz drugi akt zdecydowanie za długi. Tak to, można się uśmiechnąć, wzruszyć i zasmucić - niezły film.