Ten film zdobył 5 Oskarów XD za co ? Za promocję prostytucji ? Szok. Myślałem że po biednych istotach nic mnie już nie zaskoczy
Jeśli w tym filmie widzisz promocję prostytucji, to na pewno jeszcze Cię wiele zaskoczy :)
Osobiście nie widziałem w tym filmie sceny która źle przedstawia prostytucję(ostatnia scena to trochę mało), a bardziej jako, że w sumie nie ma w tym nic złego, jest kasa jest spoko
Idąc tym tropem rozumowania trzeba piętnować każde filmy mafijne, z imprezami nastolatków czy z napadami na bank oraz właściwie wszystkie horrory bo niby to gloryfikują. XD
Zgadzam się ten film to jedno wielkie "g". Ktoś szuka tu głębszych przekazów, ale ich wcale nie ma...Różnica klas? Żart, to już wolę koreańskie kino i "Parasite".
Po prostu nie zrozumiałaś przekazu tego wiekopomnego arcydzieła, jego drugiego, trzeciego i czwartego dna, i w ogóle nie znasz się. PS Jaja sobie robię, ten film to zwykły gniot, zaś Oskary to obecnie nagroda bez żadnego prestiżu, karykatura samej siebie.
nie no, film biedne istoty jest o tyle lepszy, że ma niesamowitą scenografię i niesie za sobą jakieś przesłanie, na którego temat dałoby się pomyśleć i pofilozofować więcej niż 5 minut i ma w sobie pewną wrażliwość. A anora jedyne przesłanie jakie w sobie ma to ta marna scena na samym końcu wrzucona po to, aby było w tym filmie cokolwiek zahaczającego o jakąkolwiek intelektualność