PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571967}

Antifa: Łowcy (nazi)skinów

Antifa: Chasseurs de Skins
2008
6,6 317  ocen
6,6 10 1 317
Antifa: Łowcy (nazi)skinów
powrót do forum filmu Antifa: Łowcy (nazi)skinów

Hmm

ocenił(a) film na 6

Czemu jakiś poważny problem zwykło się przedstawiać tylko z jednej strony? Dokument ciekawy choć subiektywny i nijak ma się do prawdziwego obrazu np. polskiej antify

ocenił(a) film na 1
skalp_el

Znowu mylisz pojęcia, w takim razie hitleryzm również był lewicowym nacjonalizmem
Nie ma czegoś takiego jak "lewicowy nacjonalizm", nacjonalizm to pogląd prawicowy, który oczywiście może być połączony z socjalizmem, jak w przypadku NSDAP np.
Ja też miałem na myśli poglądy gospodarcze, Hitler był socjalistą
Hitler był poganinem, nawet symbol swastyki miał nawiązywać do plemion germańskich

ocenił(a) film na 8
pavel13

Nie no człowieku, przecież wymieniłem przykłady lewicowego nacjonalizmu, czemu więc zaprzeczasz faktom?

ocenił(a) film na 1
skalp_el

nacjonalizm to ideologia prawicowa!
nacjonalizm w połączeniu z lewicowym ustrojem gospodarczym to nie lewicowy nacjonalizm, tylko hybryda

ocenił(a) film na 8
pavel13

Jesteś nad wyraz uparty. Posłużę się więc cytatem: "Nacjonalizm w pierwotnej formie (Risorgimento) narodził się we Francji w 1792 wśród lewicy jakobińskiej, która wydała wówczas manifest "Ojczyzna w niebezpieczeństwie" i ogłosiła walkę z "wrogami zewnętrznymi" – m.in. Austrią i Belgią."

ocenił(a) film na 1
skalp_el

To nie dowodzi tego, że nacjonalizm może być lewicowy, lewicowiec może być nacjonalistą (jak np. Hitler)

ocenił(a) film na 8
pavel13

Więcej. To dowodzi, że osoby o poglądach lewicowych stworzyły nacjonalizm :)

ocenił(a) film na 1
skalp_el

stworzyły? coś co istniało od tysięcy lat?

ocenił(a) film na 8
pavel13

Nacjonalizm jako postawa społeczno-polityczna narodził się w czasie rewolucji francuskiej, wśród jakobińskiej lewicy. Mam to napisać dużymi literami?

ocenił(a) film na 1
skalp_el

może został wtedy po raz pierwszy zdefiniowany, a narodził się jak pierwsi ludzie koczowali w jaskiniach i zaczęli odróżniać swoje plemię od innego

ocenił(a) film na 8
pavel13

Hahaha, co za brednie.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

haha, największą brednią jest działalność chłopaczków z antify
jak tam wasza KONCEPCJA WALKI, trzymacie się jakoś?
pamiętaj, faszyści NIE MOGĄ przejąć kontroli nad ulicami, dlatego konfrontacja fizyczna jest NIEUNIKNIONA, każdy faszysta jest CELEM, buahahahaha

ocenił(a) film na 8
pavel13

Można być patriotą i nie być egoistą. A nacjonalizm to egoizm, przekonanie, że własny naród jest najważniejszy. Nacjonalizm charakteryzuje się ksenofobią, szowinizmem, brakiem poszanowania dla praw człowieka. Poza tym jak już pisałem wcześniej, nasi nacjonaliści to tak naprawdę neofaszyści, antysemici (co świetnie widać w polskim Internecie). Tyle, że śmieszne jest bycie antysemitą w kraju praktycznie bez Żydów i antykomunistą w kraju bez komunistów.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

mylisz nacjonalizm z szowinizmem lub po prostu błędnie definiujesz pojęcia
nacjonalizm to przekonanie, że własny naród jest najważniejszy- zgadzam się, ale dla przedstawicieli tego narodu, nie ma tu mowy o tym, że własny naród jest narodem lepszym od jakiegokolwiek innego, czy broń Boże narodem "wybranym", jak to zwykli o sobie mówić Żydzi- wg mnie najbardziej szowinistyczny i nietolerancyjny naród, jak i religia
neofaszyści? powtarzam jeszcze raz, nacjonalista może być liberałem- co jest przeciwieństwem faszyzmu, nacjonalizm to nie faszyzm!
antysemici? cóż, jak już pisałem wcześniej Żydzi to najbardziej nietolerancyjny naród i nie dają mi żadnych powodów, dla których miałbym ich lubić, co więcej w Polsce panuje obecne (propagowany przez media) pogląd o nietykalności narodu żydowskiego, jak i religii judaizmu, krytyka chrześcijaństwa jest w mediach bardzo powszechna, nazywane jest to "postępem i nowoczesnością", podczas, gdy chrześcijaństwo jest jedną z najbardziej tolerancyjnych religii na świecie.
W kraju bez Żydów i komunistów? Chyba nie masz na myśli Polski? A gdzie dekomunizacja?
A tutaj polscy nacjonaliści palą flagę ze swastyką- ale i tak będą nazywani w mediach hitlerowcami, ehh
http://www.youtube.com/watch?v=oShRCJ9PT-I

ocenił(a) film na 8
pavel13

Jesteś świetnym przykładem internetowej manii i paranoi na temat Żydów.Tak powielasz stereotypy, że aż serce boli. W naszym kraju jest malutka diaspora żydowska. Standardem jest wśród polskich neofaszystów dopisywanie swoim oponentom żydowskich nazwisk co ma chyba tych ludzi dyskredytować, bo żydowskie nazwisko traktowane jest przez neofaszystów jak coś nieprzyzwoitego. Piszesz, że Żydzi są nietolerancyjni, ale masz zapewne na myśli Izrael, gdzie niestety rządzi skrajnie prawicowa, populistyczna koalicja premiera Netanjahu (coś jak nasza PiS-Samoobrona-LPR), której na rękę jest konflikt z Palestyną. Zresztą podobnie jak Hamasowi na rękę jest konflikt z Izraelem. Dlaczego jednak nazywasz wszystkich Żydów nietolerancyjnymi, tego zrozumieć nie mogę. Znaczy, wiem dlaczego, ale nie chcę używać tu tego słowa :) Przecież tylko najbardziej radykalni judaiści twierdzą, że Żydzi są narodem wybranym. Przez wiele lat Polacy nazywali się "Chrystusem narodów" i także uważaliśmy, że jesteśmy wybrani przez Boga. Jeśli chodzi o nazwanie chrześcijaństwa "najbardziej tolerancyjną religią na świecie" to walnąłeś z grubej rury. Zresztą, wszystko zależy od interpretacji. Istnieją islamiści, radykalni judaiści, ale także radykalni chrześcijanie i temu chyba nie zaprzeczysz. Co do krytyki, to nie jest to krytyka religii, ale duchowieństwa, a że jesteśmy krajem, w którym większość ludzi deklaruje się jako chrześcijanie, to oczywiście dyskusja odbywa się na temat chrześcijaństwa. Niestety niektórzy twierdzą, że jest to "atak na chrześcijan" co jest kompletną bzdurą.
W Polsce komuniści z powołania byli może w pierwszych powojennych latach. Potem rządzili nami koniunkturaliści. Za Gierka 3,5 miliona Polaków należało do PZPR. Odmówisz tym wszystkim ludziom praw, bo byli w partii? Do jakiego stopnia chciałbyś "dekomunizować"? Niedawno sędzia Tuleya ośmielił się skrytykować poczynania prokuratorów za rządów PiS. No i nagle kanalie zaczęły mu wyciągać, że jego matka była w SB. Co z tego? Rodziców się nie wybiera. Poza tym ludzie, którzy bawią się w lustrowanie nigdy nie tykają "swoich". Tak było z "listą Macierewicza".
Nie mylę żadnych pojęć, dokładnie wiem co piszę. ONR, NOP- to są organizacje neofaszystowskie.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

A ty jesteś za to świetnym przykładem paranoi wytworzonej na potrzeby globalizacji, jako że Polska to kraj faszystów i ksenofobów.
Co ty z tymi neofaszystami, nazistami itp.
Czy każdy kto nie lubi Żydów musi być od razu nazistą, faszystą, hitlerowcem itd.??
PiS jest dla ciebie skrajnie prawicową partią?
Przecież to nawet nie jest prawica, LPR, Samoobrona- ok, to były prawicowe partie, ALE NIE SKRAJNIE PRAWICOWE
Skrajnie prawicową partią to można nazwać KNP (oczywiście w pozytywnym sensie, bo przymiotnik "skrajny" jest zazwyczaj nacechowany negatywnie)
Dlaczego nazywam Żydów nietolerancyjnymi? Cóż, w Talmudzie możemy wyczytać np. że każdy Żyd ma prawo zabrać gojowi co tylko będzie chciał, albo, że każdy Żyd będzie miał w chwili nadejścia mesjasza (nie pamiętam dokładnie ilu, ale chyba 8) niewolników. Podobnie jak dzisiaj muzułmanie nazywani są nietolerancyjnymi- na podstawie koranu.
I strzeliłeś sobie samobója, bo skoro w Izraelu rządzi taka a nie inna partia (co nie jest oczywiście niczym dziwnym), to przecież musiała być wybrana przez większość, czyli twoim skromnym zdaniem WIĘKSZOŚĆ Żydów to szowiniści? ANTYSEMITA!
Chrześcijaństwo jest najbardziej tolerancyjną religią, a w polskich mediach jest przedstawiana jako zabobonna, przestarzała, homofobiczna itp.
Napisałem JEDNĄ Z NAJBARDZIEJ TOLERANCYJNYCH RELIGII, naucz się czytać i nie przypisuj mi czegoś, czego nie napisałem- manipulator.
"Przez wiele lat Polacy nazywali się "Chrystusem narodów" i także uważaliśmy, że jesteśmy wybrani przez Boga"
Chodzi ci chyba o XVII w. sarmatyzm, co? haha
" Istnieją islamiści, radykalni judaiści, ale także radykalni chrześcijanie i temu chyba nie zaprzeczysz."
ale radykalni islamiści już nie napisałeś? Czyli twierdzisz, że każdy Muzułmanin ma radykalne poglądy, tak?
RASISTA!
W jakim stopniu? Chociażby w najmniejszym, nie może być tak, że weteran NKWD jest zapraszany jako gość honorowy na wykład na publicznej uczelni.
Neofaszystowska to jest Antifa, która wespół z policją atakuje przechodniów z polskimi flagami, tfu
Trzeba nie mieć honoru żeby wstąpić do tej organizacji

ocenił(a) film na 8
pavel13

Powinno się mieć jakieś racjonalne powody by nie lubić danej nacji. Dla ciebie powodem nielubienia Żydów jest Talmud, bo jest w nim napisane, że Żydzi są ważniejsi od gojjów. I co z tego? Przecież to religijna księga, a nie prawo dotyczące każdego Żyda. W Biblii także jest wiele kontrowersyjnych tez, np. "Stamtąd poszedł do Betel. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: "Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku!" On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci." Czy to znaczy, że wszyscy chrześcijanie to mordercy dzieci?
Jak już pisałem wcześniej Izraelem rządzi KOALICJA czyli partia Netanjahu musiała dogadać się z paroma skrajnie prawicowymi partiami, by uzyskać większość.
Chrześcijaństwo, może jeśli wyjąć niektóre nurty protestanckie, jest religią zabobonną ("egzorcyzmy", czy "wskrzeszenia" zmarłych przez Bashoborę, "cuda") i homofobiczną (to się rozumie samo przez się) Na pewno katolicyzm (bo większość Polaków deklaruje się jako katolicy) nie jest religią tolerancyjną właśnie z uwagi na homofobię, czy stosunek do kobiet, choć nie może się tu równać z islamem.
Islamiści to są właśnie muzułmańscy fundamentaliści. Radzę najpierw zdobyć wiedzę zamiast od razu piać z oburzenia.
W najmniejszym stopniu? Czyli np. sprzątaczka, która sprzątała w biurach SB i formalnie była członkiem tej służby. Pamiętam, że PiS chciało nawet takim osobom zabierać emerytury.
Co do Baumana, to przyznawał, że w młodości fascynował się komunizmem. Nie dziwi to, w końcu przeżył wojnę, był zdobywcą Berlina. Wielokrotnie mówił, że jest gotów dyskutować o swojej przeszłości, ale hołota nie chce dyskusji, woli ryczeć i przeklinać. Ciekawi mnie zresztą z jakim "podziemiem niepodległościowym" walczył Bauman, bo wyczytałem, że brał udział w przynajmniej jednej akcji. A było podziemie i "podziemie". Trzeba pamiętać, że wśród "żołnierzy wyklętych" byli tacy bohaterowie jak "Nil" i tacy zbrodniarze jak "Bury", czy "Łupaszka". Dlatego warto posłuchać Baumana zamiast drzeć japę na wykładzie uniwersyteckim.
Nie jestem zwolennikiem przemocy, także w wykonaniu Antify. Jednak część tych przechodniów maszerujących z polskimi flagami włączyła się w burdy, spaliła wozy transmisyjne, wykrzykiwała i miała na transparentach antysemickie hasła. Potem organizatorzy tłumaczyli się żałośnie, że to wszystko prowokacje haha.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

Kolejny powód dla którego nie lubie Żydów jest fakt, iż podczas II WŚ wespół z armią czerwoną mordowali Polaków i palili polskie wioski- podczas gdy większość Polaków pomagała Żydom i nieraz trafiała za nich do obozów (gdzie zginęło więcej Polaków niż Żydów, ale i tak pomniki stawia się Żydom). Tu nasuwa się kolejny argument- Żydzi zrobili na "holocauście" niezły biznes, podczas gdy inni poszkodowani (w tym Polacy) nie dostali nic, w dodatku Żydzi mówią o sobie jako o "jedynych poszkodowanych", co oczywiście jest w mediach bardzo często propagowane. W ogóle większość Żydów zachowuje się tak, jakby "wszystko im się należało"- mowa oczywiście o Palestynie i wojnach jakie "USrael" prowadzi, tylko dla pieniędzy, czego nawet rząd USA nie ukrywał. A Żydzi uwierz mi o wiele poważniej traktują swoją religię niż większość Chrześcijan.

"Jak już pisałem wcześniej Izraelem rządzi KOALICJA czyli partia Netanjahu musiała dogadać się z paroma skrajnie prawicowymi partiami, by uzyskać większość."
OK, co nie zmienia faktu, że porównanie tego do PiSu (który partią prawicową nie jest w ogóle), czy do centoprawicowych partii (LPR) jest nie na miejscu.

"stosunek do kobiet"?
Co masz na myśli? Przecież kobiety w kulturze katolickiej traktowane są bardzo dobrze i z szacunkiem.
Dodatkowo ta twoja "homofobia" opiera się tylko i wyłącznie na tym, że KK nie chce się zgodzić na małżeństwa homoseksualne, co oczywiście jest logiczne, bo jak sama nazwa wskazuje potrzebny jest MĄŻ I ŻONA, a nie 2 mężów, czy na adopcje dzieci, co jest jeszcze bardziej logiczne. W Islamie, czy Judaizmie zboczeńcy są traktowani dużo gorzej.

Islamiści to wyznawcy islamu, a nazwanie cię rasistą było ironią- nawiązującą do tego jak "antyfaszyści" prowadzą swoje kampanię

"W najmniejszym stopniu? "
heh, tutaj znowu nie rozumiesz, albo udajesz idiotę, CHOCIAŻBY W NAJMNIEJSZYM STOPNIU, czyli "szefostwo", a nie przypadkowych zomowców, którzy często przed akcją byli szprycowani chemią

Tak tak, już ja znam te akcje antify, w 10 na 1 przypadkowego przechodnia, a jak już z za rogu wyszło 2 następnych z polskimi flagami, to COFAMY! ahaha
http://www.youtube.com/watch?v=7YrgbhlLvoo
albo jak na drugim nagraniu- z pomocą policji,
brawo dla antifiarzy- syfiarzy, haha, cała Polska z was się śmieje :D
No, można jeszcze zadzwonić po kolegów z Niemiec, którzy zdemolują Warszawę, a później zwali się na uczestników marszu, albo jak rok temu- kilkunastu policjantów prowokuje marsz
Jedyne co antifie dobrze wychodzi to rozprzestrzenianie wirusa HIV (Simon Mol- antyfaszysta roku, tfu)

ocenił(a) film na 8
pavel13

Tak samo jak większość Polaków w czasie wojny pomagała Żydom, tak większość Żydów nie służyła w formacjach radzieckich. Choć trzeba przyznać, że wielu Żydów służyło w NKWD, to nie była to jakaś oszałamiająca liczba, bo w wyniku niemieckiego ludobójstwa zginęło ponad 90 % polskich Żydów. Trzeba też dodać, że ok. 120 tys. obywateli polskich narodowości żydowskiej lub żydowskiego pochodzenia wzięło udział w walkach z Niemcami i Sowietami, będąc żołnierzami polskiej armii. To śmieszne nienawidzić całego narodu tylko dlatego, że jakaś jego część służyła pod Sowietami i mordowała Polaków. Tak samo jakaś część Polaków służyła pod Niemcami i mordowała Żydów i inne nacje. Niektórych z tych zbrodniarzy dziś się gloryfikuje. buduje się im pomniki.
Żydzi nie zrobili na Holocauście żadnego biznesu- takie stwierdzenie jest obrzydliwe. Żydzi nie mówią, że są jedynymi poszkodowanymi, to tylko kłamstwa propagowane przez antysemitów, podobnie jak przypisywanie żydowskich nazwisk niektórym ludziom, co ma ich w oczach antysemitów dyskredytować (dlaczego?), albo takie fałszerstwa jak "Protokoły Mędrców Syjonu", czy rzekome przemówienie Menachema Begina, w którym premier Izraela wypowiada się w skandaliczny sposób na temat gojów.
Konflikt izraelsko- palestyński to temat na długą dysputę, ta wojna nie miała początku i prawdopodobnie przez długi czas nie będzie miała końca. Konflikt jest na rękę izraelskiej skrajnej prawicy i palestyńskiemu Hamasowi, także Hezbollahowi, a tym samym Iranowi. Dlatego jest na rękę, że reżimy (np. Iran), czy kraje rządzone przez skrajną prawicę (dzisiejszy Izrael) budują poparcie wśród swojego społeczeństwa (a przynajmniej tak im się wydaje) na konflikcie i strachu.

PiS jest partią prawicową. Dziś gdy określa się linię prawica- lewica danej partii, to robi się to na podstawie światopoglądu, a raczej nie poglądów na gospodarkę, bo te są mocno zróżnicowane. Wiem, że naofaszyści chcą stworzyć wrażenie, że są jedyną skrajnie prawicową partią w Polsce, czy jakimś tam ruchem, ale oni myślą jakimiś XX- wiecznymi kategoriami i zwyczajnie im to nie wyjdzie. Pięknie o Ruchu Narodowym wypowiedział się socjolog Sergiusz Kowalski : " Śmieszny, nieestetyczny i kiczowaty był PRL - te cechy sprawiły, że zostałem opozycjonistą. Wierzę, że podobnie może reagować część konserwatywnej młodzieży - zbrzydzi ją fanfaronada narodowych wodzów: :)

W Biblii można znaleźć wiele wersetów odnoście do kobiet, czy homoseksualistów które nie pozostawiają złudzeń co do stosunku tej religii do nich i nie jest to nie jest to stosunek najlepszy. Oczywiście jest nakaz szanowania kobiet, ale wyraźnie widać, że są one stawiane niżej od mężczyzn.

Tak przy okazji, mój dziadek był Żydem. Został wywieziony na Syberię. W ostatniej chwili zdążył przedostać się nad Morze Kaspijskie i wstąpił do Armii Andersa. Zginął pod Monte Cassino.

Wiem, że nazwanie mnie rasistą było ironią, ale ta ironia była nietrafiona. Muzułmanie to wyznawcy islamu. Islamiści to oczywiście także wyznawcy islamu, ale jednocześnie fundamentaliści. Dlatego też nie ma potrzeby pisania "radykalny islamista".

Co do Antify- generalizujesz. Nie rajcuje mnie żadna forma przemocy, czy to z lewa, czy z prawa, gardzę obiema. Ale robienie niewiniątek z tych co np. maszerowali w "Marszy Niepodległości" jest żałośnie kłamliwe. Pamiętam jak przed kolejnym marszem jeden z liderów Ruchu Narodowego uprzedził, że jakiekolwiek burdy to będzie prowokacja policji. Bardzo wygodnie. Żywcem wzięte z taktyki totalitaryzmów, wszystko jedno, czy z prawa, czy z lewa. Podobnie zachowali się naziści i bolszewicy.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

Nie przesadzajmy, zginąć, a zmienić miejsce pobytu to nie to samo, chyba nie wierzysz w magiczną liczbę "6 milionów"?
Pomniki w Polsce stawia się Żydom, natomiast o Polakach, których zginęło tam więcej nawet się nie mówi, co przychodzi na myśl ludziom, gdy słyszą o ofiarach obozów koncentracyjnych- Żydzi, podczas gdy ich wcale nie zginęło tam najwięcej, ale to oni dostają największe odszkodowania i to im stawia się pomniki i robi o nich filmy (które często nie są zgodne z prawdą, jak np. film "Pokłosie")
NWO na razie zostawmy w spokoju, bo to tylko teoria i nie ma jednoznacznych dowodów na jej zarówno za, jak i przeciw.
Poglądy gospodarcze partii w polskim sejmie są mocno zróżnicowane?
Chyba właśnie chodziło ci o te mało istotne różnice światopoglądowe, którymi wszystkie sejmowe partie dają nam złudzenie różnorodności
Nie są stawiane niżej od mężczyzn, tylko są traktowani inaczej niż mężczyźni, bo jak pewnie zauważyłeś kobieta i mężczyzna RÓŻNIĄ SIĘ.
Zwłaszcza w krajach katolickich, gdzie kult Maryjny jest silniejszy niż w innych odłamach chrześcijaństwa.
No, to teraz już wiadomo dlaczego tak nieobiektywnie podchodzisz do tego tematu, bo sam jesteś Żydem.
To, że prowokacja ze strony policji była jest pewne, są nagrania, wszystko widać
http://www.youtube.com/watch?v=UOl62nc2qM4
podobnie jak rok wcześniej niemiecka antifa zaatakowała "faszystowskie" grupy rekonstrukcyjne
Nie rajcuje cię żadna forma przemocy? Tylko, że antifa na każdym kroku podkreśla, że nie jest organizacją pokojową
proszę bardzo- oficjalna strona polskiej antify,
http://www.antifa.bzzz.net/kim-jestemy
i już pierwsze zdanie wszystko wyjaśnia:
"KIM JESTEŚMY? Grupą radykalnych antyfaszystów mających na celu fizyczne i ideologiczne wyeliminowanie skrajnej prawicy jako siły politycznej."
Jak to eliminowanie wygląda, to obaj dobrze wiemy, trzymają się zasady "zabij mnie śmiechem" :D
Skoro jesteś przeciwny wszelkim formom przemocy, to powinieneś potępiać antife

ocenił(a) film na 8
pavel13

Zginęło ok. 6 milionów. Kwestionując to szerzysz kłamstwo oświęcimskie, które w Polsce ścigane jest z urzędu.
Mówi się o wszystkich, którzy zginęli w obozach i wbij sobie do głowy, że Żydzi, którzy tam zginęli także byli Polakami. Nie wiem o jakie pomniki ci chodzi? Wiem natomiast, że prezydent Lech Kaczyński osobiście odsłaniał pomnik jednego ze zbrodniarzy, który dziś przez niektóre środowiska uważany jest za bohatera.

O żadnej bredni jaką jest NWO, czy jakiś rząd światowy nie pisałem.

Kobiety są traktowane inaczej i niestety gorzej. Znajdę cytaty i przytoczę je tobie.

Po raz kolejny radzę dowiedzieć się czegoś więcej zamiast pisać głupoty. Choć chciałbym, to nie mogę być Żydem, gdyż moja matka nie jest Żydówką. Poza tym nawet gdybym był, nie ma to żadnego znaczenia. Tylko kanalie definiują ludzi po ich pochodzeniu, narodowości.

Jestem przeciwny wszelkim formom przemocy, ale ty winisz za wszystko Antifę, a neofaszystów, którzy przy każdym marszu rozpętują burdy bronisz, łykasz jak młody pelikan brednie, które opowiadają, że niby zostali sprowokowani.
Do tego nie znasz się na działaniach policji. Film jest żenujący, koleś, który nagrywał powiedział, że to prowokatorzy i tak ma być hah.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

Powtarzam jeszcze raz, zginąć to nie to samo co wyjechać.
Pisałeś o Protokałach, a one zaliczają się do NWO.
Szukaj sobie cytatów, tylko w poprzednim poście pisałeś mi, żebym nie opierał się na Talmudzie, czy Koranie, a sam oceniasz Chrześcijan na podstawie cytatów wyrwanych z kontekstu, ach ta żydowska przewrotność
Skoro twój dziadek i ojciec są żydkami, to ty też nim jesteś, to tylko taka anegdotka, że żydostwo dziedziczy się po matce
Ja nie definiuję ludzi po ich pochodzeniu, tylko po czynach.
Uczestnicy MN żadnych burd nie wszczynali, to po pierwsze, a po drugie każdego kto świętuje odzyskanie przez Polskę niepodległości nazywasz faszystą? co za obłuda
Film przedstawia zamaskowanych policjantów, którzy wyraźnie rzucają w policję i prowokują pozostałych do działania- ty po prostu nie chcesz w to uwierzyć
Ps. Można się nieźle pośmiać z tej całeś "antify", haha, najbardziej rozwala "Jesteśmy przeciwko policji", a na każdym marszu czy manifestacji są otoczeni kordonem policji, bo gdyby nie to w ogóle by się na ulicy nie pokazali :D aNTIFA ZNACZY "OOOODWRÓT", hahah
http://www.youtube.com/watch?v=_iTXUCGT0PM
http://www.youtube.com/watch?v=m-ISrPmtJAc

ocenił(a) film na 8
pavel13

A ja powtarzam, że te 6 milionów Żydów zginęło, a nie wyjechało.
Protokoły "zostały napisane przez Matwieja Gołowinskiego, rosyjskiego współpracownika cesarza Mikołaja II, na zamówienie Ochrany, tajnej policji politycznej Imperium Rosyjskiego, w celu przeniesienia odpowiedzialności za ówczesne problemy polityczne i społeczne Rosji na społeczność żydowską. W dużej części Protokoły są dosłownymi cytatami fragmentów XIX-wiecznej satyry autorstwa Maurycego Joly'ego mającej formę odbywającej się w piekle rozmowy Monteskiusza i Machiavellego". Żadne brednie typu NWO, bo nie ma czegoś takiego jak NWO. Dzisiejsi antysemici powtarzają te same głupoty.
Tu właśnie widać twój ohydny antysemityzm- nazywanie kogoś "żydkiem". Oczywiście szczerze obraziłby się, gdyby ktoś nazwał cię "polaczkiem". Jesteś antysemitą. Do tego szerzysz kłamstwo oświęcimskie i mam zamiar zgłosić to odpowiednim organom ścigania.

Poza tym wszystkim paplasz głupoty o dziedziczeniu żydowskiego pochodzenia. To nie ty ustalasz kto dziedziczy, tak jak żaden Żyd nie ustala praw obowiązujących chrześcijan, czy muzułmanów.

Żegnam pieprzonego antysemitę i kłamcę. Mam nadzieję, że srogo cię ukarzą za szerzenie kłamstwa oświęcimskiego.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

możesz sobie powtarzać, żadnych dowodów na tą liczbę nie masz, to tylko przypuszczenia (wiadomo czyje)
haha, czyżby ątifa w akcji? bawi mnie twoje oburzenie, wierzysz tylko w to co ci wygodnie (jak większość "narodu wybranego")
No właśnie, to nie ja ustalam kto co dziedziczy, a ty próbujesz mi wmówić, że nie dziedziczysz żadnych genów po ojcu, czy po dziadku, śmieszne, wykręcasz się jakąś historyjką
no, ja też mam taką nadzieję, nie wiem kto mnie ukarze, ale na pewno nie antifa, oni co najwyżej siebie nawzajem potrafią w pupe karać, haha

ocenił(a) film na 8
pavel13

Prawdziwy z ciebie naziol- naziści też mówili o genach, przez które dziedziczy się żydostwo. To był właśnie genetyczny rasizm, a ty jak na rasowego antysemitę przystało powtarzasz te brednie. Poza tym ja się nie wykręcam, piszę ci jak jest, ale ty w swojej chorej nienawiści nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości. Mniejsza o to. Nie potrzebują dowodów na dokładną liczbę zamordowanych Żydów. Mam dowód na rozpowszechnianie przez ciebie kłamstwa oświęcimskiego i właśnie z tym pójdę do prokuratury. Tam będziesz mógł wykazać się swoją historyczną wiedzą i udowodnić swoje racje.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

ja pierdziele, nie jestem żadnym naziolem, a ty masz problemy z racjonalnym mysleniem, skoro twój ojciec był Zydem, to czy ty też nie jesteś w połowie Zydem??
Wypierasz się własnego ojca, wstydzisz się go, czy jak??
Tak tak, biegnij, złóż donos na użytkownika fw, który rozpowszechnia "kłamstwo oświęcimskie", co oczywiście jest prawdą.
tak działa antifa? Wyjdź na ulicę, bo coś mi się zdaje, że FASZYŚCI przejmują kontrolę nad ulicami, hahahaha

ocenił(a) film na 8
pavel13

Jesteś, bo piszesz jakieś brednie o dziedziczeniu żydowskich genów - rasizm biologiczny.
Nie wiem czemu ci się tłumaczę, ale po pierwsze, mój ociec nie mógł być Żydem, bo moja babka nie była Żydówką. Po drugie, dziadek, który zginął pod Monte Cassino był pierwszym mężem mojej babci, a mój ociec jest z jej drugiego małżeństwa. Po trzecie, nawet jeśli byłbym Żydem to co z tego? W życiu nie wstydziłbym się gdybym był Żydem. Przeciwnie, chciałbym mieć żydowskie korzenie, bo to żaden powód do wstydu. Chyba że dla takich antysemitów jak ty.
Nie muszę biegać, mogę to zrobić, w zasadzie już zrobiłem, przez Internet.
Nie wiem, tak działa Antifa? Skoro działa tak jak faszyści ,których wielbisz, to sam sobie odpowiedz na swoje pytanie.

Widzę tu humor najwyższych lotów..

ocenił(a) film na 1
skalp_el

jaki ku*wa rasizm?
nazwać kogoś żydem, bo jego ojciec nim był to wg ciebie rasizm???
to biologia, a nie żaden rasizm
w takim razie to wcale nie jest twój dziadek, skoro nie jest ojcem twojego ojca, ani matki, to jak może być twoim dziadkiem?
twoja logika jest powalająca
no pewnie, że żaden, tylko wcześniej się do nich nie przyznawałeś (teraz już wiem dlaczego, bo twój rzekomy "dziadek" wcale nie jest twoim dziadkiem)
To są oficjalne cytaty ze strony antify z podrozdziału "KONCEPCJA WALKI", HAHAHA
cytat:
"- ABSOLUTNIE żadnej współpracy z policją i tajnymi służbami – te instytucje zawsze są naszym wrogiem, nie można dać się zmylić, kiedy w danym momencie aresztują nazistów, bo już następnego dnia możemy to być my."
a na swoich manifestacjach i blokadach krzyczą "POLICJA RATUNKUUUU", hahaha

ocenił(a) film na 8
pavel13

Insynuujesz, że dziedziczenie genów kogoś kto był Żydem, może wpływać na mój osąd danej sytuacji. To właśnie jest biologiczny rasizm, który propagowali naziści, Gdy dowiadujesz się, że człowiek jest Żydem, czy miał żydowskiego przodka, to automatycznie zmienia się twój stosunek do niego . Poza tym naukowcy już dawno stwierdzili, że nie ma biologicznego uzasadnienia dla istnienia rasy, gdyż na poziomie genetycznym zmienność cech między poszczególnymi osobnikami z tej samej populacji jest większa, niż ta, która istnieje między populacjami odrębnymi. Po raz nie wiadomo który radzę tobie najpierw zasięgnąć wiedzy, zamiast wypowiadać się na tematy, o których nie masz pojęcia.

To nie logika. To kwestia przywiązania do rodziny i rodzinnej tradycji. Chciałem zobaczyć jak zareagujesz na informację, że Żyd, której to nacji tak szczerze nienawidzisz, walczył i zginął za Polskę, ale ty kompletnie odwróciłeś tory tej dyskusji, zapewne dla własnej wygody, gdyż to taki niewygodny temat.

Po co wypisujesz mi te brednie? Skoro tak cię to fascynuję, to poczytaj sobie co jest na stronie twoich przyjaciół z Redwatch. Jeszcze gorsze brednie.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

ehh, to ty insynuujesz, że twój dziadek był żydem, a później piszesz, że to wcale nie jest twój dziadek
i chyba to logiczne, że jeśli ktoś jest związany z jakąś grupą, czy nacją, to chyba trudno mu będzie obiektywnie spojrzeć na daną sytuację, oglądasz piłkę nożną? widziałeś kiedyś na meczach międzypaństwowych sędziego, który jest obywatelem jednego z państw? nie? OSKARŻ ICH O RASIZM BIOLOGICZNY!
To co pseudo naukowcy odkryli średnio mnie interesuje, gdzie takie bzdury wyczytałeś, chyba nie na stronie antify, co?
Gdzie ja napisałem, że nienawidzę Żydów? Napisałem, że ich nie lubię, a to chyba nie to samo, co?
Skoro twierdzisz, że to brednie, to dlaczego jesteś "antyfaszystą"?
A skoro już nim jesteś to wypadałoby, żebyś znał KONCEPCJE WALKI Z FASZYZMEM!, hahaha
Przy okazji można się nieźle pośmiać :D
http://www.youtube.com/watch?v=h3gvcDZqIBU
kolejna brawurowa akcja antify, "AAAA POLICJA BIJEEE", hahahaha

ocenił(a) film na 1
skalp_el

i nie wiem czemu burzyłeś się tak o salut rzymski, skoro niemiecka antifa też pozdrawia się tym gestem :(
http://www.youtube.com/watch?v=fqS6sJG8NBg

pavel13

Stary zacząłęś dyskusję od
"pavel13
ocena: 1
5 cze 2012 16:43
banda pedalow bez honoru, tchorzy, zdegenerowanych zydowskich smieci. to wlasnie antifa
"
Potem brednie, że swastyka święty znak hindusów. Jesteś hindusem, żeby uznawać go za święty? Potem typowe kadzenie o gazecie wyborczej i tvn. I jeszcze o wzmianka o marszu niepodległości, na którym z pewnością nie byłeś, ale w teorii jesteś twardzielem patriotą, nie faszystą. Dla mnie jesteś takim samym młotkiem jak każdy, kto próbuje wmówić, te swoje prawicowe brednie. Pójdź do swojej Babci or Prababci w koszulce ze swastyką i wytłumacz Jej, że to hinduski symbol.

ocenił(a) film na 1
Przemas_przemas

swastyka była również obecna w wierzeniach słowiańskich, była również używana w wojsku polskim przed II WŚ, więc nie utożsamiaj tego symbolu ze swoim ulubieńcem (bez którego notabene antifiarze nie mieliby pomysły na swoje symbole i hasła).

bawią mnie te narkusy szczekające zza kordonu policji, a jak przyjdzie co do czego to idą składać donosy na policje- idea anarchizmu

ocenił(a) film na 1
Przemas_przemas

Masz na poprawę humoru:
"- Obrona swoich ludzi przed represjami – bojowy antyfaszyzm to nie zabawa. Wiele z naszych działań przekracza granice legalności i trzeba się liczyć z konsekwencjami prawnymi. Każda osoba biorąca udział w akcjach musi wiedzieć, że gwarantowana jest jej bezwarunkowa solidarność i pomoc w przypadku problemów z prawem"

BOJOWY ANTYFASZYZM TO NIE ZABAWA!!!
Pamiętaj, można popaść w problemy z prawem i wtedy policja nie będzie już nas (bojowych antyfaszystów) ochraniać :(

pavel13

Nie żyjemy przed IIWŚ ani wierzenia słowiańskie nie są praktykowane obecnie, więc albo nie kumasz do czego dążę albo celowo zgrywasz durnia. Symbol swastyki jest uznawany/uważany/kojarzony przez pryzmat IIWŚ i tego nie zmienisz(poza tym wzór prawie każdej swastyki o których tu mowa jest różny od swastyki hitlerowskiej) chyba, że chcesz mi powiedzieć, że w ONR MW są sami hindusi/przedwojenni odznaczeni/poganie słowiańscy.

Na prawdę myślisz, że przekonywanie ludzi, że łysi kolesie drący gęby, o tym jak precz z żydami, komuną i wszystkim co niepolskie hailując, używając znaku swastyki nawiązują do kultur starożytnych?

I kolejny klasyk gatunku, narkusy zza kordonu policji. Za to prawi chłopcy-wielcy bohaterowie, coś podpalić, coś rozwalić, w końcu nie ich. Co z tego, że potem ich polski rząd za to wszystko musi zapłacić, że trzeba się tłumaczyć, dlaczego banda zbirów rozwala stolicę 11.11. W końcu, to nie ich rząd, bo nie taki jak oni chcą, więc po co szanować resztę? Jacy patrioci, rozwalają stolicę swojego kraju, narażając go na jeszcze więcej kosztów i wstydu?

Na szczęście jest was(tak celowo z małej litery) jeszcze na tyle mało, że być może uda się te prawicowe popłuczyny zgasić na czas w zarodku, posypać solą i zalać betonem, żeby nie wróciło.

Przemas_przemas

p.s opowiedziałeś już dziadkom bajeczkę o tym jak to swastyka jest hinduskim symbolem a hailowanie to rzymskie pozdrowienie? ;)

ocenił(a) film na 1
Przemas_przemas

nie, opowiedziałem im o KONCEPCJI WALKI BOJOWYCH ANTYFASZYSTÓW,
jak chce sobie humor poprawić to wchodzę sobie czasami na stronę antify :)

a hailowanie to przecież pozdrowienie antyfaszystów z niemiec, więc w czym problem?
http://www.youtube.com/watch?v=fqS6sJG8NBg

ocenił(a) film na 1
Przemas_przemas

http://www.youtube.com/watch?v=oShRCJ9PT-I
tutaj ONR utożsamia się ze swastyką

ocenił(a) film na 1
Przemas_przemas

"Na prawdę myślisz, że przekonywanie ludzi, że łysi kolesie drący gęby, o tym jak precz z żydami, komuną i wszystkim co niepolskie hailując, używając znaku swastyki nawiązują do kultur starożytnych?"

widać, że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną :)

a ty naprawdę (piszemy łącznie) myślisz, że antifę ktoś bierze na poważnie?
http://www.youtube.com/watch?v=yuSrTsEsPrg

pavel13

Olejcie tego spamera. Sam jest rasistą i ma ból du*ska. Niech sobie pohajluje w domowym zaciszu i pomarzy o narodowej rewolucji. W necie jest po prostu trollem, którego karmicie.

ocenił(a) film na 1
anarchistrevolution

to raczej antify są rasistami, skoro dostali kopa w dupę od szwedzkich muzułmanów

ps. nie ma to jak rewolucjoniści antify, jak np. ten:
http://www.youtube.com/watch?v=CTmk_xxdL5A

a ty zamiast komentować, to powinieneś sprawdzić, czy jakiś faszysta NIE PRZEJMUJE KONTROLI NAD ULICAMI, haha "KONCEPCJA WALKI"

pavel13

To co, nie lubisz nazistowskiego No Remorse, "patrioto"? Nie miałeś rączki z pindolem (wy na to mówicie "falanga") w awatarze? Idź sobie pohajluj (o przepraszam, "posalutuj po rzymsku) przed lustrem.

ocenił(a) film na 1
anarchistrevolution

buahahaha, widzę, że odwiedziłeś mój blog, mam nadzieję, że znalazłeś tam coś dla siebie? :D
5 powódów dlaczego antifa jest organizacją faszystowską?:
1. Koncepcja walki- Mein Kampf
2. Symbole w kolorystyce czerwono- czarno- białej- kolory flagi nazistowskich Niemiec
3. Ubierają się zazwyczaj na czarno- nawiązanie do SA
4. Pozdrawiają się gestem, okrzykiem "Auschwitz Heil"
5. Walczą z kapitalizmem i wolnością słowa

pavel13

nie muszę chyba nic dodawać, ponieważ sam wystawiasz sobie ocenę. polecam ci mniej science-fiction.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pavel13

http://www.autonom.pl/wp-content/uploads/mlotmiecz.jpg o, czy to nie polski "narodowiec" nawiązuje do SA i nazizmu?
https://pl.vichan.net/psl/src/1rblvqht.vichan.jpg o, a tu inni polscy "patrioci", w tym były szef onr pozdrawiają słońce.
a w mediach płacz i święte oburzenie, jak ktoś nazwie was faszystami (którymi de facto istotnie jesteście i każdy kto liznął trochę politologii przyznałby rację). No ale, wy po goebellsowsku, będziecie szli w zaparte.

ocenił(a) film na 1
anarchistrevolution

co to za kwadracik, czekaj, wezmę lupę i zobaczymy, haha
nie wiem kto to ci na drugim zdjęciu i nie obchodzi mnie to szczerze mówiąc, bo co to ma wspólnego z antifa?

faszyści to ci z antifa co z resztą już udowodniłem, także nie musicie się dalej ukrywać swojej chuliganerii (bo o to chyba chodzi w antifie, żeby trochę pochuliganić, nie?) pod przykrywką antyfaszyzmu
http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM
AUSCHWITZ HEIL!

"a w mediach płacz i święte oburzenie, jak ktoś nazwie was faszystami"
po raz kolejny mówię, że nie jestem w żadnym ONR, ale skoro śmieję się z antify, to powinienem być, tak? :D
w takim razie wolę być faszystą niż pedałem

ps. ciekawe czy antify przed komputerem też w kominiarkach siedzą?
AUSCHWITZ HEIL!

pavel13

Rozumiem, że wstydzisz się przyznać do sympatii politycznych (poniekąd słusznie, bo bycie narodowcem to straszna wiocha). Czyli zgadzasz się, że polscy nacjonaliści niewiele różnią się programowo od faszystów z innych części świata? Skoro się odcinasz, to chyba na to wychodzi.

ocenił(a) film na 1
anarchistrevolution

a ty znowu swoje, w Polsce NIE MA żadnego faszyzmu, zrozum to w końcu, antifa to zwykła banda chuliganów, mocnych w grupie (chociaż jak widać 60 na 7 jednak nie dali rady) którzy dorabiają do tego jakąś ideologię (swoją drogą jedyny faszyzm jaki w Polsce widziałem to ten prezentowany przez antifę i okrzyki "Auschwitz Heil")

pavel13

"Austwitz Heil" to tylko projekcja tylko i wyłącznie twoja albo jakiegoś innego prawicowca z inteligencją pantofelka. A "media" takie jak ten Nowy Ekran to też niezła beka. Jak nie umiesz sobie wygooglować najprostszych rzeczy, to ci wytłumaczę: Antifa to nieformalna organizacja, która sprzeciwia się wszelkim ustrojom autorytarnym czy totalitarnym. I ty o tym doskonale wiesz, ale rżniesz głupa w internecie. Z resztą nie jest to temat o Antifie tylko o filmie nt. skinheadów (ale ty musisz uprawiać swój spam). Pokazałem ci przykłady z Polski (to jest kropla w całym oceanie takich zachowań) na to, że tzw. "narodowcy" przyjmują postawy i poglądy charakterystyczne dla ruchów neofaszystowskich w całej Europie. Niektórzy ideologowie narodowej demokracji już w latach trzydziestych chcieli nawiązywać zarówno do faszyzmu, jak i hitleryzmu. To są niezaprzeczalne FAKTY, o których możesz przeczytać w książkach z zakresu politologii czy historii. Ale ty wolisz chyba czerpać wiedzę z filmów na youtubie. No i rżniesz głupa, bo widzę doskonale jakie są twoje sympatie. Bez pozdrowień.

ocenił(a) film na 1
anarchistrevolution

tłumacz się tłumacz, jak jest każdy widzi, antifce najbliżej do organizacji faszystowskiej
w dodatku antifka sprzeciwia się nie ustrojom totalitarnym, ale kapitalizmowi, co widać na ich śmiesznych demonstracjach, które każdy normalny człowiek zlewa ciepłym moczem bo nikt ich na poważnie nie bierze
głupa w internecie to co najwyżej ta anarchokomunistyczna antifka rżnie wypisując na swojej stronie jakieś "koncepcje walki" inspirowane Mein Kampf, każdy widzi, ze to zwykła grupka chuliganów, którzy najwyraźniej nie zostali przyjęci do jakiegoś "Legia Warriors" czy innej mocniejszej grupki, więc założyli swoją własną chuligankę i dopisali do tego jakieś pseudo polityczne wartości
pieprzysz jakieś głupoty o faszyzmie, którego nie ma, co najwyżej okrzyk
AUSCHWITZ HEIL ma tutaj coś wspólnego z faszyzmem