Apartament

Wicker Park
2004
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60491
4,7 7 krytyków
Apartament
powrót do forum filmu Apartament

Świetna obsada i dobry pomysł na przedstawienie historii, ale czegoś mi w nim zabrakło, bo podchodziłam do niego 2 razy. Scena końcowa genialna dlatego zawyżam ocenę o jeden stopień.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
kadmina

Dla mnie genialny film. Widziałam go dwa razy, bo oglądając go nie sposób zrozumieć wagi wszystkich szczegółów. Film tworzy logiczną całość i jest skomplikowany i to właśnie jest świetne. Obsada- trafiona. Josh boski <3

ocenił(a) film na 10
kadmina

Ja ten film obejrzałam w kinie 8 lat temu, ryczałam jak bóbr, a teraz przynajmniej raz na pół roku do niego wracam, poprostu jest świetny i za każdym razem bardzo go przeżywam :). Poza tym świetny soundtrack. Coldplay, Stereophonics czy Mazzy Star itd. No i j.w końcówka piekna

ocenił(a) film na 8
akew

tylko za drugim razem człowiek się już aż tak nie emocjonuje, bo wiadomo, że się odnajdą... :)

ocenił(a) film na 7
kadmina

7/10 pierwszy raz widziałem takie mieszanie czasów... Zakręcony na maxa. W sumie OK.

ocenił(a) film na 7
kadmina

a mnie końcowa scena jakoś bardzo nie ujęła... widziałam lepsze sceny miłosne w kinie, ale to kwestia gustu :) (to w odpowiedzi na post kadmina, pomyliły mi się przyciski :).

ocenił(a) film na 9
veve

soundtrack mnie zabija, a film należy do moich ulubionych! :-)))

ocenił(a) film na 7
kadmina

SPOILERY;)

Film był dobry, trzeba było się skupić, by nie pomniąć żadnych drobnostek (szczególnie by zrozumieć retrospekcje) itd., ale trochę jedno mi w nim nie pasowało - happy end. Jakoś tak nie podobało mi się to, że w końcu się spotkali. Powinno się zakończyć w ten sposób - Matthew rzuca narzeczoną na lotnisku, lecz nie zauważa Lisy. Z pewnością wielu urzekła scena końcowa, dla mnie jednak była zgrzytem w dobrym filmie.

remy_rachel

mi się bardzo podobał, może dlatego że przeżyłem bardzo podobną historię, różnice były w zasadzie tylko dwie, po pierwsze w moim przypadku dziewczę będące odpowiednikiem Alex zrobiło dokładnie to samo, ale dodało do tego jeszcze jeden zasadniczy element - odpowiednikowi Lisy sprowadzała kolejnych amantów, aż w końcu odpowiednik Lisy uległ w związku z czym nasza historia nie skończyła się happy endem. Reszta tak samo, tyle że oczywiście nie przespałem się z odpowiednikiem Alex.

Jestem pewien, że gdyby Alex załatwiła Lisie amantów to Lisa ze złamanym sercem pewnie by uległa, a później było by już "po ptokach".

ocenił(a) film na 7
andolinis

a jeśli Ty jesteś chociaż w małym stopniu odpowiednikiem Matthew, to chce Cię poznać!

ocenił(a) film na 10
warpaint

Mnie film absolutnie pochłonął.