...i jezeli ktos nie jest zwolennikiem anime to mowiac szczerze lepiej jak zacznie od innych tytulow ;-)
Nie uwazam ze zly ale na kolana mnie nie powalil: kreska taka sobie (ujecia miejsc sa zupelnie ok jednak animacja osob i rzeczy na pierwszym planie jest zupelnie przecietna co przypimina mi raczej duzo starsze gry ;-), moge to porownac z powstalymi w podobnym czasie FF AC - tu grafika trojwymiarowa moim zdaniem duuuzo lepsza lub z Howl'em gdzie znow panuje tradycyjna animacja i jako taka tez mi sie bardziej podoba), fabula jakos do mnie nie przemawia za bardzo (pare niescislosci, ogolnie metna), za muzyke mozna dac plusa... i w sumie tyle :-)
Podsumowujac jak ktos lubi walke to polecam bardziej FF AC (ja gralem w FF7 wiec nie wiem jak to odbiora ci ktorzy nie grali ;-) ) a jak spokojniejsze klimaty to rowniez wspomnianego Howl'a... To oczywiscie w porownaniu z innymi wydanymi stosunkowo niedawno anime. Widzialem ze ktos porownywal tez do Ghost in the shell, well jako bajka wygrywa Appleseed (ghost nie jest do konca dla dzieci ;-) ), jako film nieco powazniejszy Ghost...