Archanioł

Archangel
2005
6,6 2,4 tys. ocen
6,6 10 1 2378
Archanioł
powrót do forum filmu Archanioł

tragedia

ocenił(a) film na 1

ten film zalicza sie do bardzo nie licznego grona filmow ktore nie umialem zobaczyc do konca! tragedia.
akcja nudna i na sile(nie udolnie zrobiona) na wzor kodu da vinci!
nie polecam
1/10

ocenił(a) film na 8
emu_

Widać prosty z Ciebie człek ;/ Nie potrafisz zrozumieć filmu , konsekfencji jakie by były , i co oznacza film. Powinieneś przenieść się na filmy z Chuckem Norrisem , albo na Pokiemony. Niestety już przyzwyczaiłem się do tego typu próżnych użytkowników.Takich jak ty prostaków , który nie umieją się inaczej wypowiedzieć niż tylko "fajny" lub nie albo "za mało krwi" powinno się ignorować a lepiej i wyrzucać . Dla mnie film jak 8/10 czyli Bardzo dobry i napewno warto obejrzeć !!!

ocenił(a) film na 7
emu_

skoro nie zobaczyłeś do konca to jak możesz go oceniac??!!
a poza tym masz w ogole pojecie o czym jest ten film??

ocenił(a) film na 10
emu_

Nie wierze, że czytam podobną opinie..
Ja jak już włączyłam pierwszą część nie potrafiłam przestać oglądać. Wszystkie trzy części zapodałam, jedna po drugiej., a noc nie wydawała się kończyć.

ocenił(a) film na 4
emu_

Generalnie serial dość średni - można obejrzeć - ale po co. Zmęczyłem jednakowoż 3 odcinki więc wniosek chyba taki, że serial nie był aż taki słaby.

ocenił(a) film na 9
emu_

Najwyraźniej od początku podchodziłes do niego sceptycznie (byc może oczekując od filmu zupełnie innego charakteru). Ja jednak polecam Ci obejrzenie go do końca.

Jest w nim kilka kluczy do interpretacji fabuły:
1. upadek imperium, w które wierzyło całe społeczeństwo. Zwrócmy uwagę, ze Rosjanie nie potępiają ZSRR, bo im samym krzywdy nie robiło. Przeciwnie, zyli dowartościowani, że sa obywatelami silnego Państwa, na którego czele stoi silny i pewny siebie przywódca (nie dyktator)
2. Fascynacja ludzi zachodu upadłym imperium, z którym sami walczyli a dzisiaj szukają jego śladów i źródła siły.
3. Film jest - jak by nie było - przygodówką, więc spełnił tez role komercyjną, która najprawdopodobniej miała największy wpływ na Twoją ocenę.

ocenił(a) film na 8
Sony_West

Bez efektow specjalnych, bez golizny, a jednak mozna! Naprawde przyzwoite kino! Zakonczenie calkiem logiczne.

ocenił(a) film na 7
emu_

Tragedia to to nie była, moja ocena to 7/10

ocenił(a) film na 8
emu_

Ten film jest bardzo dobry. Wciągająca fabuła, rosnące napięcie z minuty na minutę, tajemnica, świetna muzyka, świetni aktorzy, coraz bardziej rozkręcająca się akcja w scenerii socjalistycznych blokowisk oraz rosyjskiej zimy a wszystko okraszone elementami historycznymi. Nie jestem historykiem i nie odważę się dyskutować na temat zgodności z faktami historycznymi, ale duży plus dla twórców za oryginalną fabułę.

ocenił(a) film na 6
emu_

Tragedią to jesteś ty na tym portalu :D

ocenił(a) film na 1
aronn

ale z Ciebie żartowniś!

ocenił(a) film na 8
emu_

Dajcie mu spokój, pewnie to dzieciak, który nawet nie liznął tzw. 'komuny' ;)
Film o dziwo nie był materiałem typu 'zabili go i uciekł', jak większość wcieleń Craiga (np. 007).
To jeden z nielicznych filmów, w których fabuła i gra aktorska to 100% filmu a nie jak w 'nowościach' 90% to efekty komputerowe :(
Dałem 8/10 ;)

emu_

ale ty batmanowi z supermanem dałas 10!!!!!!!!!!!!!!!! a Goldstone dała 2 !

ocenił(a) film na 1
parszywykutafon

Owszem, dałem 10 i 2. Oceny te, w moim subiektywnym zdaniu, idealnie odwzorowują jakość tych filmów.
Jednakże dla mnie jest dziwne, że porównujesz film, który jest o superbohaterach do "thrillera". To tak jakby porównać rower do tira z naczepą. Oba to pojazdy, ale zdecydowanie różne!, nie sądzisz?

ocenił(a) film na 7
emu_

Po obejrzeniu pierwszego odcinka tego filmu na FILMBOX, wydaje mi się, że ma on coś w sobie. Z zainteresowaniem będziemy, razem z żoną, śledzić dalsze odcinki. Z pewnością ja nie dostrzegam tu żadnej przypadkowości, ani akcji w stylu zabili go i uciekł, lecz wręcz przeciwnie. Ocenię gdy obejrzę całość, ale jak na razie film zapowiada się ciekawie, właśnie ze względu na tematykę odwołującą się do zamierzchłych czasów stalinizmu, choć akcja samego filmu dzieje się współcześnie. Jednym słowem, moje wrażenia są pozytywne.